Ljubezenski pari v očeh zvezd: zemlja/ogenj/zrak in voda

Bik, devica in kozorog lahko ustvarijo zelo stabilno in uspešno zvezo z rakom, ribami in škorpijonom.

21. 2. 2013

Magični realizem: zemlja in voda

Voda v naravi nima trdne oblike, vendar se prilagaja določeni zunanji obliki – kot je steklenica ali rečno korito. Zemlja vodi daje stabilnost in obliko. Tako kot zemlja, ki jo napaja dež in se potem razcveti v plodna polja in dišeče livade, tako se dopolnjujeta zemlja in voda. Vodni partner prinaša življenje, ustvarjalnost in čustva stabilni zemlji. Zemeljski partner določa obliko in cilj, proti kateremu bo usmeril ustvarjalnost in moč čustev svojega vodnega partnerja. Skupaj ustvarjata stabilno življenje, ki ima trdne temelje in je prežeto z globokimi čustvi.

To je določena vrsta poduhovljene resničnosti, ki prinaša čustveno in materialno varnost. Zveze so zveste in dolgotrajne, brez velikih razburjanj in dram. Voda bo razvedrila včasih temačno razpoloženje zemeljskega partnerja, in občasne čustvene muhavosti vode bo zemlja potrpežljivo in umirjeno spravila na trdna tla.

Zavrela čustva: ogenj in voda

Ogenj in voda sta izzivalen par energij, ki lahko druga drugo uničita. Voda lahko pogasi ogenj, in ogenj lahko vodo pregreva, dokler ne izhlapi. Astrološki pari ovna, leva in strelca z rakom, škorpijonom in ribami niso lahko združljivi. Toda, tako kot takrat ko ogenj segreje vodo, v kateri se lahko skuha hranljiva jed, tako tudi ta par lahko uresniči uspešno zvezo.

Ognjeni partner se dojema kot dinamični vodja, ki poganja zvezo. Posebnost vode je njena sposobnost, da vedno najde pot. S subtilno manipulacijo s čustvi bo vešče obvladala na videz dominantni ogenj. Ognjeni znaki so zelo neposredni, včasih pregrobi za vodne tipe pretanjenih čustev. Ogenj lahko izčrpa vodo s svojimi vizijami in dinamičnim tempom življenja. Vodni znaki včasih potrebujejo samoto, tihi so in umikajo se v svoj notranji svet.

Ekstrovertirani ogenj to težko prenaša, to ga ugaša. Ko se čustva vode vzvalovijo, jih ogenj lahko pretirano dramatizira ter nastanejo veličastni prepiri z obilico solz. Te zveze so razburljive, polne vrelih čustev. Dogajajo se med nenehno menjavo čustvenih poletij in zim, vedno z malce dramatičnim vzdušjem.

Razum in čustva: zrak in voda

Razuma in čustev ni lahko uskladiti. Dvojčka, tehtnica in vodnar kot ena stran gugalnice in na drugo strani rak, škorpijon in ribi. Ravnovesje je možno doseči s premišljenim in intuitivnim iskanjem pravih besed, pravega načina, prave mere v stvareh. Zračna znamenja živijo v glavi in vodna v drobovju, v globinah duše. Drugi drugim lahko pomagajo, da bi se našli na pol poti – v srcu!

Zračna znamenja rada govorijo in poslušajo in včasih ne razumejo čustev in neverbalnih sporočil svojega vodnega partnerja. Vodni partner ne more z besedami izraziti bogastva čustev notranjega sveta, v katerem živi, in čudi ga, zakaj ga ne razume njegov partner, ki živi predvsem v svetu idej. Te pare bo uskladil skupni interes, v katerega globoko verjamejo, ideje, ki se jim bodo čustveno predali. Pogosto so to umetniške ideje ali globoka vera v določen plemeniti ideal, ki ustvarja ogrodje zveze.