Karmična astrologija in ljubezenske zveze

Naše zveze imajo svojo temo, tako kot naše življenje.

19. 9. 2013

Zanimivo je primerjati horoskope cele družine, ker lahko opažamo karmične povezave staršev in otrokov in ne le zakonskih partnerjev. Tu so tudi prijatelji in včasih celo šef!

Žal obstajajo tudi karmične zveze, ki so obremenjene s težkimi energijami. Včasih so bili ljudje drugi do drugih nepravični in so si delali krivico. Ne pravimo zaman, naj ne delajmo drugim tistega, česar si sami ne želimo doživeti. Zakon karme je tu neizprosen in enak za vse. Zdi se, da se nam bo prej ali slej vrnil vsak postopek, vse, kar se nam je izmuznilo, in vsa energija, ki smo jo poslali. Ne kot kazen, temveč kot izkušnja, ki jo moramo doživeti.

Ena od najpomembnejših življenjskih povezav je ljubezenska zveza, partner, ki ga izbiramo za osebo, s katero bomo potovali skozi življenje. Naše zveze imajo svojo temo, tako kot naše življenje.

Za primer vzemimo Majo, ki jo privlačijo pametni in zabavni, a ne pretirano zanesljivi moški. Vse svoje zveze doslej je relativno hitro prekinila, ker so jo motile okoliščine, v katerih ni imela pravih informacij, drobne laži, ki lahko zrastejo v velike, in nestabilnost zabavnega, toda površnega življenja.

Maja ima Sonce v dvojčkih, kar simbolizira njeno poudarjeno komunikativnost, radovednost in odprtost do ljudi. Zato ne preseneča, da se je zlahka povezovala s partnerji, ki so imeli podobne lastnosti. Vendar Majina Luna v biku opisuje njeno potrebo po ustvarjanju varnosti. Maja je potrebovala nekaj časa, da je prepoznala in sprejela, kaj zares potrebuje v zvezi.

Odločila se je, da ne bo več le 'padala na očarljivost', temveč da bo poiskala stabilno osebo. David, ki ga prej sploh ne bi opazila, je tako dobil priložnost. Davidov Saturn je v kontaktu z Majino osjo Luninih vozlov. Glavna tema Majine in Davidove zveze je odgovornost in stabilnost, ki jo simbolično opisuje Saturn. Z odgovornim obnašanjem v dolgotrajni zvezi se David in Maja učita izpolnjevati svoje dolžnosti. Maja s svojo energijo dvojčkov opogumlja Davida, naj nadaljuje izobrazbo, naj se uči in razvija saturnovsko ambicijo, s katero napreduje v službi. Tako bo njuni družini zagotovil še večjo varnost in še bolj osrečil Majo.

Ni pomembno, ali smo živeli v obilju ali revščini, zdravju ali bolezni. Zdi se, da duša na svojem potovanju mora doživeti vse te izkušnje.

Še en družinski primer: Luna iz Marijinega horoskopa v napetem kontaktu s Plutonom v horoskopu njene hčerke Eve. Energija Plutona, ki opisuje temo njunega odnosa, kaže moč, nadzor in preobrazbo. Njun odnos je kompleksen, zaznamovan s številnimi nerazumevanji in napeto energijo. Marija ima občutek, da preveč popušča, in zaveda se tega, da svoje hčerke ne obvlada.

Eva doživlja mamino avtoriteto kot premočno in ima nejasen občutek, da ni dorasla njenim pričakovanjem. Brani se tako, da se upira njenim nasvetom in poskusom, da bi se ji približala. Po drugi strani je navdušena nad mamičinimi lastnostmi in se niti ne zaveda, kako si želi biti podobna njej.

Sklenemo lahko, da sta se njuni duši že srečali nekje na potovanju duš. Zdi se, da ju povezuje kakšen težek dogodek, morda nasilna okoliščina. Toda pomembnejša od tega, kar je bilo prej, je možnost, da obe v svojem odnosu doživita preobrazbo. Z odprto komunikacijo in raziskovanjem čustev, spraševanjem o odnosu lahko obe dosežeta osebno prečiščenje, globoko razumevanje in seznanjanja, ki ju peljejo na višjo raven osebnega razvoja.

Naj v zamisel o reinkarnaciji in zakonu karme verjamete ali ne, večina se nas trudi živeti v zavedanju in razvoju. Astrologija nam s svojimi simboli omogoča vpogled v našo karmično nalogo in povezanost z drugimi ljudmi. S temi vpogledi se lahko naučimo, kam usmerjati svojo energijo in kako svoje zveze narediti bolj kakovostne.

Senka Ljubić

Karmična astrologija izhaja iz učenja o nesmrtnosti duše

Karmična astrologija: Kaj je naša lekcija v življenju?

Priporočamo:

Horoskop in ljubezen: Kako ljubite?

Kaj je skrivnost sorodnih duš?

Ljubezenski pari v očeh zvezd: ogenj/zrak in zemlja

Ljubezenski pari v očeh zvezd: zemlja/ogenj/zrak in voda

Ljubezenski pari v očeh zvezd: ogenj in zrak

Enaka in nasprotujoča znamenja: Se dovolj privlačijo ali preveč odbijajo?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri