Modni dodatki za vseh 12 astroloških znamenj

23. 5. 2015
Deli
Modni dodatki za vseh 12 astroloških znamenj (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Se sprašujete, kako bi z oblačili, modnimi dodatki in barvami čim bolj izpopolnili svojo stilsko podobo? Preverite, kako lahko na podlagi svojega zodiakalnega znamenja tudi vi izboljšate svoj videz.

Modni dodatki so izredno osebna izbira vsakega posameznika. Ti lahko močno poudarijo določene lastnosti vašega značaja in vam s tem dajo priložnost, da se pred drugimi pokažete takšni, kakršni ste v svojem bistvu: konservativni, nagajivi, drzni, seksi ali pa morda preprosto dolgočasni.

Tudi z barvami lahko marsikaj poveste o svojem trenutnem razpoloženju in o energiji, ki jo izbira barv še dodatno podkrepi. Ker je v astrološkem smislu izrazito modno ozaveščen tudi planet Venera, vam svetujemo, da poleg opisa za svoje sončno znamenje preberete tudi opis za tisto znamenje, v katerem imate Venero.

Tako boste lažje določili, katere barve in modne smernice ustrezajo vaši osebnosti.

Oven

Oven vlada glavi, zato lahko z ekstravagantnimi pokrivali vedno naredite drzen vtis. Ker radi pritegnete pozornost, so klobuki, naglavne rute, očala in celo lasulje odlični dodatki, s katerimi lahko stilsko izstopate v množici. Pri tem ne pozabite na pričesko, ki je v vašem primeru zagotovo pomemben del modnega stila. Če ste rojeni v ovnu ali imate tu Venero, posegajte po rdečih, rumenih in belih odtenkih.

Bik

Bik vlada grlu, zato svojo opravo začinite z ogrlicami, ovratnimi rutami ali šali. Biku sta pri modnih oblačilih najpomembnejša udobje in cena, zato lahko tudi poceni modni dodatek, kot je pisana ovratna ruta, služi svojemu namenu. Če ste rojeni v biku ali imate Venero v tem znamenju, boste v energetskem in stilskem smislu največjo harmonijo dosegli z zeleno, belo, rjavo, rumeno in svetlo modro barvo.

Dvojčka

Dvojčka vladata rokam in dlanem, zato iz predalov vzemite zapestnice, rokavice, prstane in druge dodatke, s katerimi lahko poudarite svoje zgornje okončine. Čim bolj ekscentrično in barvno bo vaše okrasje, tem bolj boste poudarili svojo igrivo in edinstveno naravo. Če ste rojeni v znamenju dvojčkov ali imate tu Venero, vam najbolj ustrezajo rumeni in zeleni odtenki ter svetlo modra, bela in rdeča barva.

Rak

Rak vlada oprsju, ker je precej zasebno znamenje, pa mu je bolj kot vrhnja oblačila pomembno perilo. Njegovi predalniki so običajno polni dragega dizajnerskega perila visoke kakovosti, rakice pa še najbolj prisegajo na komplete modrčkov in spodnjic različnih oblik, materialov in barv. Če ste rojeni v znamenju raka ali imate tu Venero, si čim večkrat omislite oblačila v beli, sivi, zeleni in rjavi barvi.

Lev

Vaše znamenje vlada modnemu svetu, zato bi lahko oblekli tudi vrečo za krompir, pa bi bili v njej videti kot manekeni. Levi imajo dar, da znajo za razmeroma malo denarja kupiti oblačila, ki so videti kot dizajnerski kosi. Ker jih kombinirajo z odštekanimi modnimi dodatki, kupljenimi na bolšjem trgu ali v trgovinah z rabljenimi oblačili, še poudarijo svojo individualnost. Če ste rojeni v levu ali imate Venero v tem znamenju, vam najbolj ustrezajo rumene, rožnate, rdeče in oranžne barve.

Devica

Do mode imate izredno praktičen odnos in prisegate na osnovna in tradicionalna, a izredno okusna oblačila, ki poudarjajo vašo razumsko, preprosto in skromno naravo. Modni trendi niso vaša prioritetea. Kostimi so zagotovo vaš največji adut, sploh če jih kombinirate s pastelnimi barvami, ki poudarjajo vašo preudarno naravo. Če ste rojeni v devici ali imate tu Venero, večkrat oblecite oblačila vivijoličastih, belih, rjavih in zelenih barv.

Tehnica

Tudi če bi se oblekli v tipična črna pankovska ali metalska oblačila, bi še vedno izžarevali eleganco in milino. Vaša prirojena očarljivost je po zaslugi vaše vladarice Venere tako močna, da zasenči tudi najpreprostejše ali najbolj uporniške modne oprave. Nič čudnega, da zasijete tako v pregrešno dragi večerni obleki kot v kavbojkah in beli majici. Če ste rojeni v tehtnici ali imate v njej Venero, izbirajte predvsem med vijoličastimi, zelenimi in rjavimi odtenki, močno pa vam ustreza tudi črna barva.

Škorpijon

Imate zelo močan seksapil, zato boste v vsem, kar boste oblekli, vedno zelo seksi. Za visoko modo se ne zmenite, prav tako ne prisegate na pretirane modne dodatke. Raje vidite, da ljudje opazijo vaš pogled, ki izžareva vašo dušo, ne pa oblačil, ki so po vašem zgolj krinka, pod katero se skriva naš pravi jaz. V redkih trenutkih, ko se odločite res poskrbeti za svojo stilsko podobo, radi poudarite izzivalnost in živalski magnetizem. Če ste rojeni v znamenju škorpijona ali imate tu Venero, vam najbolj ustrezajo črna, temno rdeča, temno zelena in siva barva.

Strelec

Strelec je aktivno znamenje, zato se morate v tem, kar oblečete, počutiti čim udobneje in ne sme nikoli ovirati vašega gibanja. Pretirano visoke pete ne pridejo v poštev, prav tako ne tesno oprijete hlače ali krila. Ulična moda vam v tem smislu povsem ustreza, saj lahko z njo poudarite dinamično in mladostno naravo ter obenem zadovoljite svoji nečimrnosti, ki vam govori, da se v vašem samosvojem in vedno modnem stilu skriva velik del vaše edinstvene osebnosti. Če ste rojeni v znamenju strelca ali imate tu Venero, si večkrat omislite rumeno, zeleno, svetlo rdečo in sivo barvo.

Kozorog

Kozorogu je pomemben status, zato bo že v mladih letih začel obiskovati drage trgovine z oblačili in začel zbirati dizajnerske kose, ki temeljijo na tradiciji in so večno v modi. Ne brani se tudi obiskov pri krojaču ali šivilji, ki mu po meri izdela oblačila iz kakovostnega in trpežnega blaga. Če ste rojeni v kozorogu ali imate tu Venero, poskrbite, da bo v vaši garderobi čim več črnih, temno modrih, belih in rdečih oblačil.

Vodnar

Vodnar vlada gležnjem, zato so vaš modni dodatek številka ena predvsem nogavice, žabe in vsi drugi dodatki, s katerimi lahko poudarite spodnje okončine. Ker prisegate na drugačnost, lahko svojo ekscentrično naravo poudarite s pisanimi in vzorčastimi nogavicami ali hlačnimi nogavicami. Če ste rojeni v znamenju vodnarja ali imate v njem Venero, posegajte po zelenih, modrih, sivih, pa tudi rumenih odtenkih.

Ribi

Ribe vladajo stopalom, zato je vaša omarica v hodniku najbrž polna čevljev, škornjev, sandalov in drugih obuval, ki jih redno kupujete, pa če jih potrebujete ali ne. Poleti svoje sandale in japonke radi okrasite s kakšnim modnim detajlom. Če ste rojeni v znamenju rib ali imate tu Venero, se boste najbolje počutili v modrih, zelenih in rožnatih odtenkih, zelo pa vam pristaja tudi bela barva.

Marta Pirnar Tittle