Oven: Mini horoskop 2019 za vsak letni čas posebej

Čeprav ste vajeni samostojno stopati po svoji poti, boste v tem letu lažje napredovali, če se boste povezali z drugimi in prisluhnili njihovim idejam. Odkrili boste moč sodelovanja, soodvisnosti, pogajanja, sklepanja kompromisov in želi sadove učinkovitega skupinskega dela.

Oven (foto: Shutterstock) Shutterstock
24. 12. 2018

Pričakujte uspešno leto, v katerem boste veliko pridobili in napredovali. Še zlasti tisti, ki se znate odgovorno lotiti nalog in se postaviti za svoje odločitve, boste zadovoljni z izkupičkom. Če ste rojeni v prvi dekadi znamenja ovna, boste morali svojo spontanost letos nadomestiti z načrtovanjem, disciplino, vztrajnostjo in odločnostjo, sicer boste težko uresničili svoje cilje. Če ste rojeni v tretji dekadi, na svoji poti pričakujte več presenečenj, ki vas bodo prisilila k razmisleku o vašem delovanju in s tem o prihodnosti. Bodite čim manj trmasti in odprti za novosti.

Saturn v Kozorogu vas bo silil, da se iz slabih izkušenj iz preteklosti nekaj naučite. Vzeli si boste čas za tehten razmislek o vsem, kar se vam je dogajalo, in se na podlagi zaključkov načrtno lotili sprememb, tako pri sebi kot v svoji okolici. Imate priložnost, da se znebite negativnih vplivov svoje okolice ali določene osebe in se postavite na lastne noge. Začutili boste večjo potrebo po ukvarjanju z duhovnostjo ali pa se zatekli k zaupnim pogovorom z nekom, ki vam bo poskušal pomagati. Osamosvojitev in potreba po neodvisnosti bosta letos zelo poudarjeni, s tem pa tudi želja po samodokazovanju. Zanimala vas bo predvsem poklicna pot ali študij, kjer si želite več napredovanj in uspehov. Po drugi strani bo letos pomembno tudi povezovanje z drugimi. Čeprav ste vajeni delati sami, bi bilo zelo dobro, če bi se v prihajajočem letu naučili sodelovanja z bolj izkušenimi ljudmi, ki slovijo po svojih razumnih odločitvah in premišljenih dejanjih.

Zima

Leto boste začeli energično in z močno voljo. Ne boste prenesli, da vam drugi krojijo vsakdanjik, zato bo vaš največji izziv pridobitev večje neodvisnosti, ali na splošno v življenju ali v službi. Morda sami sebe omejujete s slabimi navadami, lenobo in pomanjkanjem discipline. Čas je za korenite spremembe.

Pomlad

Od sredine aprila boste družabnejši in bolj odprti za nova prijateljstva in razmerja. V službi boste bolj pripravljeni na sklepanje kompromisov. Neki načrt se bo le deloma uresničil. Spoznali boste, da morate več svojega delovnega časa nameniti sodelovanju in zbliževanju s kolegi, saj boste v tem času še kako potrebovali njihovo pomoč.

Poletje

Obetajo se vam potovanja, izobraževanja in vse vrste napredkov. Bodite skromnejši v svojih ciljih in namerah. Če ste samski, bo vaša strast prestrašila nekoga, ki je vajen počasnejših prvih ljubezenskih korakov. V službi na silo ne bo šlo. Bodite potrpežljivi in se vzdržite spontanih, nenačrtovanih odločitev.

Jesen

Posvetili se boste delu ali študiju, kjer boste iskali nove možnosti za napredovanje. Povežite se s primernimi partnerji ali sodelavci, ki vam lahko pri tem pomagajo. V tem času boste znali dobro prebrati ljudi in navezati pristen stik. Tudi v ljubezni bo prevladovalo intimnejše in bolj romantično ozračje, kar vam bo dalo novih moči.


Rojeni od 21. do 31. marca

Če sami v svoje življenje nočete vnesti sprememb, bodo za to poskrbeli zunanji dogodki in drugi ljudje. Čim prej se znebite zamer, samopomilovanja in maščevalnih misli, saj vas vse to ovira pri napredovanju. Na delovnem mestu bodite odprti za predloge drugih in sprejmite pomoč.

Rojeni od 1. do 10. aprila

Lažje boste prepoznali svoje napake in jih poskušali odpraviti. Dobro boste vplivali na druge ljudi, saj boste bolj razumevajoči in strpni. Znali boste svetovati drugim, pa tudi sami boste lažje poiskali nasvet. Če ste v nadrejenem službenem položaju, boste letos imeli priložnost izboljšati odnose.

Rojeni od 11. do 20. aprila

Čas je primeren za odločitev, s ka­tero že dalj časa odlašate. Ne bojte se sprememb, ki jih ta prinaša. Če razmišljate o novem študiju ali spremembi kariere, bi vam lahko bilo žal, da ste o tem zgolj razmišljali in nič naredili. Nasproti vam bodo prišli stari prijatelji, s katerimi lahko začnete poslovno sodelovati.


Preberite še: