Oven: Veliki letni horoskop 2017

Čeprav boste zelo zaposleni in boste imeli manj časa za ljubljeno osebo, vam bo ta stala ob strani in podpirala vaše poslovne ambicije in odločitve. Tudi novim ljubezenskim razmerjem zelo dobro kaže.

Oven: Veliki letni horoskop 2017 (foto: Shutterstock) Shutterstock
16. 12. 2016

Ljubezen

Če ste samski, boste že zelo zgodaj v letu, po vsej verjetnosti februarja, dobili priložnost za novo ljubezensko razmerje. Srečanje bo najverjetneje bežno, a se vam bo močno vtisnilo v spomin. Od vas je odvisno, ali boste osebo poiskali in jo pobliže spoznali. Vajina romanca bo iz meseca v mesec trdnejša. Konec leta si lahko obetate utrditev ljubezenske zveze s skupno vselitvijo ali pa morda kar s poroko. Tudi druga polovica aprila in maj bosta izredno dobro obdobje za nove ljubezenske priložnosti.

Če ste v partnerstvu, se malce bolj potrudite ohraniti živahnost in barvitost v odnosu. Resda boste zelo zaposleni z delovnimi nalogami, toda vsake toliko si vzemite več časa za ljubljeno osebo in poglobljene pogovore z njo. Če imate tekmovalnega partnerja, boste v tem letu težko shajali z vedno novimi izzivanji, zato se o tem čim prej pogovorita. Ne dovolite, da med vama zazija prepad zaradi vašega molka in zamere. Spomladanski romantičen izlet bi zelo dobro vplival na vajin odnos. Mlajši ovni bodo prek novih športnih ali drugih aktivnosti spoznali osebo, v katero se lahko zaljubijo do ušes. Čeprav boste v devetih nebesih, ne pozabite na vsakdanje šolske odgovornosti, ki se ne zmenijo za srčne zadeve.

Družina

Na domačem terenu bo za številne ovne zelo pestro. Obeta se lahko vselitev v novo stanovanje, prenova doma ali pa vsaj sprememba razmerij za domačimi zidovi. Če imate svojo družino, bosta s partnerjem načrtovala določeno spremembo, ki je lahko povezana z že omenjeno selitvijo ali prenovo doma, lahko pa tudi z novim naraščajem. Starši vam bodo pri tem v veliko pomoč, morda celo preveč. Pazite, da ne bodo prehitro prevzeli vajeti vašega doma. Dajte jim vedeti, da ste v svojem domu še vedno vi gospodar. Mlajši ovni se lahko zaradi določenih življenjskih odločitev znajdejo v sporu s starši, saj ti ne bodo odobravali njihove izbire. Avgusta se bo stanje umirilo, zato bodite potrpežljivi.

Zdravje

Večjih težav z zdravjem ne pričakujte. Če imate že od prej težave z očmi, lahko letos pričakujete več preiskav v zvezi s tem, morda tudi operacijo, ki jo boste brez težav prestali. Spomladi so možne nepričakovane alergije, ki bodo predvsem posledica oslabitve imunskega sistema. V tem primeru se čim prej odpravite k zdravniku, saj težave ne bodo izginile same od sebe. Malce bolj pazite nase v drugi polovici avgusta in septembra. V tem času boste bolj izčrpani, zato poskrbite za redno prehrano in vadbo. Če nič drugega, bo zgodnja jesen primerna za sprehode ali tek v naravi. Skozi vse leto vam priporočamo čim več počitka in spanca. Če imate težave s spanjem, poiščite strokovno pomoč.

Delo in denar

V službi pričakujte zanesljiv napredek. Poudarili smo že težave s tekmovalnimi in zavistnimi sodelavci. Poskušajte se izogibati spletkam in ogovarjanju ter se osredotočite na svoje delo. Če razmišljate o delu v tujini ali o sodelovanju s tujino, lahko to močno izboljša vaše finančno stanje. Pozna pomlad bo sicer idealna za kovanje dobička. Nadrejenim ne postavljajte novih zahtev glede plače ali napredovanja. Vse bo prišlo ob svojem času, zato brzdajte svojo neučakanost. Če ste mlajši, se vam obeta honorarno delo in s tem dobrodošel zaslužek.

Marta Pirnar Tittle

Preberite še: