Oven: Veliki letni horoskop 2020

Sprijaznite se z okoliščinami. Ker časa ne morete zavrteti nazaj in popraviti določenih dejanj ali odločitev, se čim prej sprijaznite s trenutnim stanjem. Lahko se poskušate prilagajati in najti primerne rešitve, a to počnite razumno in v sodelovanju z drugimi. Na silo ne boste prišli do pozitivnih rezultatov.

Oven: Veliki letni horoskop 2020 (foto: shutterstock) shutterstock
20. 12. 2019

Ljubezen

Poglejte resnici v oči

Tudi v ljubezni boste iskali ravnovesje med tem, kar želite, in tem, kar imate. Morda izgubljate dragocen čas s sanjarjenjem o nedosegljivi osebi ali pa vztrajate z nekom, ki vas ne osrečuje. Najpomembnejša je vaša sreča, to pa prinaša le notranja izpolnitev. Hrepenenje, upanje in pasivno čakanje na nekaj, kar se bo morda nekoč zgodilo, ne prinaša izpolnitve. Če ne prej, boste v obdobju od sredine maja do konca junija pa tudi pozneje, od sredine septembra do sredine novembra, najbrž doživeli nekaj, kar lahko temeljito spremeni vaše mnenje o osebi, ki jo idealizirate, o partnerskem odnosu ali pa na splošno o tem, kaj bi morali narediti za osebno srečo. Če ste samski, vam pretirano aktivno iskanje idealnega partnerja ali pretirano pasivno sanjarjenje o nekom ne bo izpolnilo ljubezenskih želja. Osredotočite se nase, spoznajte sami sebe, bodite sami sebi dovolj in uživajte v svobodi, ki vam omogoča, da sami zaživite polno in srečno življenje. Le tako boste pripravili 'teren' za potencialno razmerje, v katero boste vstopili samozavestni in z boljšim vedenjem o tem, kaj sploh želite od partnerstva. Februar, julij in avgust bodo najprimernejši meseci za romantična poznanstva ali prijateljstva, ki se lahko razvijejo v razmerje. Če ste v razmerju, ki vas ne zadovoljuje, bo v novem letu primeren čas, da pogledate resnici v oči. Bodite pogumni in ne dvomite o svoji odločitvi.

Delo in denar

Na poslovnem oziroma poklicnem področju se bo veliko dogajalo. Vse ne bo šlo po načrtih, toda s prilagajanjem in razumnimi odločitvami boste svoje projekte uspešno dokončali. Zelo možne so spremembe na delovnem mestu. Morda boste dobili novega šefa ali pa boste vi dobili nadrejeno funkcijo, ki prinaša več stresa in odgovornosti. Bodite dovzetni za nasvete tistih, ki jim zaupate. Možno je, da se boste navezali na novega sodelavca, se morda izkazali kot njegov mentor in pomočnik. Možno je tudi obratno. Finančno stanje bo burno predvsem za ovne prve dekade, ki naj se izogibajo tveganju in nenadnim nakupom, medtem ko preostalim svetujemo previdnost predvsem februarja, marca ter od septembra do novembra.

Zdravje

Stres bo, kot kaže, v novem letu vaš vsakodnevni sopotnik, zato si čez teden vzemite več časa za pogovore, prek katerih se boste lahko otresli odvečnih negativnih misli. Konec tedna pojdite večkrat na svež zrak. Če fizične aktivnosti še niso del vašega vsakdanjika, vam toplo priporočamo, da to postanejo leta 2020. Tek, daljši sprehod, športna tekma na igrišču in druge aktivnosti bodo močno izboljšale vaše počutje. Julija in avgusta se boste zelo dobro počutili, medtem ko vam bo od septembra do oktobra primanjkovalo energije. V tem času se izogibajte predvsem nalog in ljudi, ki vam povzročajo stres. Če se odpravljate na jesenski dopust, se tja odpravite z ljudmi, s katerimi se zares dobro razumete in so finančno stabilni.

Družina

Če nekdo v družini do vas goji velika pričakovanja, boste to v novem letu še posebej doživljali kot dodatno breme. Pomembno je, da se osredotočite na svoje želje, ki naj bodo odsev vas samih, in ne odsev pričakovanj drugih. Možno je, da boste zaradi poslovnih obveznosti imeli manj časa za družino in svojce. To nadomestite ob koncih tedna, ki bodo kot nalašč za skupne aktivnosti. Zelo možno je, da boste enemu od svojcev letos pomagali pri nekem zahtevnem projektu ali pa bodo svojci priskočili na pomoč vam.


Preberite še: