Oven: Veliki letni horoskop 2021

30. 11. 2020
Deli
Oven: Veliki letni horoskop 2021 (foto: pixabay)
pixabay

Venera v Strelcu zelo rada poskrbi za srečno in navdihujoče ljubezensko življenje in letos boste z njeno pomočjo začeli z obilo priložnosti za ljubezen.

Planetarni vpogled v 2021

To ni edina dobra novica za ovne, prihaja tudi obdobje, ki vam bo zagotavljalo uspeh pri vsem, kar boste počeli. Vpliv ne bo dopustil, da bi izpustili kakšno priložnost ali da vas ne bi pohvalili za uspešno delo. Uživali boste v občutku samozavesti, entuziazma in harmonije, ki se bo naselila na vsa področja življenja. Lahko se odločite tudi za načrtovanje pomembnih prelomnic ali za nadaljnje izobraževanje.

Marca boste po zaslugi Venere in Merkurja uživali neizmerno osebno ter poslovno bogastvo. To je pravi čas za povišanje dohodka ali napredovanje. Prihaja zagon volje in samozavesti, zaradi voditeljskih lastnosti pa se vam bodo morda pokazale tudi nadaljnje priložnosti. Večkrat bo prisotna želja, da se obrnete vase, da se umirite in sprostite. Raziskovanje, pustolovščine in tvegane situacije prihajajo v maja, Venera pa vam bo dodala toplino, da se boste lažje borili. Vaš um bo miren, telo pa zelo vitalno. Oktobra boste v vsem, kar počnete, doživeli dobre rezultate, tudi ko se bodo pojavili osebni boji. To je čudovito obdobje za tiste ovne, ki ste samski, saj boste morda srečali nekoga, ki bo resnično spremenil vaše življenje.

Proti koncu leta se boste morali bolj osredotočiti nase. Vaš notranji krog se bo zaostril in vedeli boste, kdo je na vaši strani in komu lahko zaupate. Morda se bodo večkrat zgodili manjši konflikti, vendar se boste z osebo spet zbližali, ko jih boste rešili. Jupiter, Uran, Mars in Pluton bodo v letu 20121 močno vplivali na ovne. Ti planeti bodo imeli najmočnejši vpliv v bližini pomladnega enakonočja in zimskega solsticija. Skozi vse leto se boste soočali s številnimi odločitvami. Tiste, za katere se boste odločili, bodo na koncu odvisne še od drugih dejavnikov.

Ljubezen in odnosi

V ljubezni ste ovni vedno realni in prepričani, da če vam kdo ne zna slediti, je boljše, da odide. V prvih mesecih leta se boste povezali z Venero v kozorogu ter se do začetka marca zamislili o tem, kako se počutite na področju čustev. V tem času boste veliko lažje komunicirali z ljubljeno osebo na bolj zreli ravni. Če ste samski, lahko v tem času spoznate posebno osebo, ki vas bo prepričala s svojo nagajivostjo. Mars lahko aprilu in maja prinese nekaj nesporazumov, saj bo vaše navdušenje na nižji ravni. Po drugi strani pa lahko vzbudi strasti in vas usmeri k iskanju prave resnice.

Če svojih težav ne boste rešili, če ne boste želeli sklepati kompromisov, to lahko pomeni celo konec razmerja. Ker pa ste impulzivni, bi lahko to storili na bolj dramatičen način. V drugi polovici leta 2021, ko se bo Jupiter bolj povezal z vami, pričakujte več spontanosti. Spet boste pravi oven ali ovnica, ki si ne dovoli biti ponižan ali razočaran. To vas bo spodbudilo, da boste iskali kandidate, ki bi vam povedali, kako čudoviti ste. Če ste samski, vam bo to morda pomagalo prebroditi ovire, preseči ego in se podati v sklepanje novega razmerja. Vsekakor pa ostanite bolj previdni pred skušnjavami, saj lahko odvečna strast včasih privede do katastrofe.

Všeč vam bodo posamezniki, ki odstopajo od povprečja in si želijo biti drugačni. Ljubezenski odnos boste poskušali skozi leto popestriti. S svojimi idejami in živahnostjo boste brez težav pravi magnet za tiste, ki si želijo nekaj več v spolnosti in ljubezni. Najbolj pestro bo marca, avgusta in novembra. Mars bo poskrbel za erotična čustva, Venera pa za romantična. Do oktobra bo v vašem življenju veliko prostora za nesporazume, vložite nekaj dobre volje in energije tja, kamor jo je resnično vredno vlagati.

Kariera in finance

Ovni, na področju dela končno prihaja vaš trenutek. Veliko okoliščin v letu 2021 vam bo šlo zelo na roko. Uresničila se vam bo tudi marsikatera skrita želja, povezana z morebitnim napredkom. Na delovnem mestu boste premagali še zadnje ovire in razširili ali začeli posel, ki vam s trdim delom prinaša odlične rezultate. Leto je tudi ugodno za spremembo delovnega mesta in napredovanje. Sredina leta prinaša razjasnitev neke poslovne težave, ki se vleče že dalj časa in ste zanjo bili morda prisiljeni poiskati tudi pravno pomoč.

Zaradi poslovnih in finančnih uspehov vam bo zrasla samozavest in po dolgem času se boste odlično počutili. Kariera, denar in želja po učenju so področja, kjer vas naj ne bo strah. Čeprav bo leto večkrat od vas zahtevalo trud in energijo, da se boste vrnili na položaj, ki ste ga imeli prej, saj se ne bojite trdega dela. Vse bo, skoraj tako kot mora biti, in tudi, če boste kdaj pomislili, da je vse izgubljeno, vedite, da se ravno tisti trenutek za vogalom odpira nekaj novega. Le potrpežljivi boste morali biti, kar pa nekaterim od vas ne bo lahko. Do septembra izkoristite vse, kar se vam ponudi, saj bodo pozneje vsa vprašanja, povezana z delom in denarjem, postala kompleksnejša in težje rešljiva.

Vzemite si čas za eksperimentiranje. Obrestovalo se vam bo, saj se vam bodo odprle nove možnosti. Projekti bodo lažje stekli, bolj se boste razumeli tudi z nadrejenimi, ki bodo tokrat upoštevali vaše napredne ideje in jih morda tudi nagradili. Ko bo Jupiter sredi julija vstopil v znamenje leva, pričakujte spremembe in drugačen pogled na finančno področje. Želeli boste nagrado za svoj trud in spremljal vas bo občutek, da si zaslužite najboljše. Izkoristite vse svoje talente. Leto 2021 bi lahko bilo leto, ko vam lahko hobiji pomagajo zaslužiti. Če je to v vaši moči, je priporočljivo, da letos vlagate v nepremičnine.

Družinsko okolje

Odnosi so za vas pomemben del življenja, vendar znate zelo dobro delovati tudi sami. Tako bo tudi v letu 2021, saj se boste najbolj zanesli nase. Podporo boste znali poiskati pri tistih družinskih članih, ki so na določenem področju bolj podkovani od vas. Vpliv Jupitra se vas bo dotaknil v pozitivnem smislu in vplival na družinsko življenje, ki bo več ali manj urejeno. Leto 2021 je lahko, še posebej za rojene v prvi dekadi, pravi čas za naraščaj.

Če že imate otroke, poskusite z njimi preživeti več kakovostnega časa. Morda se od njih celo česa naučite. Neptun v znamenju rib vas bo s svojimi vidiki spodbujal k temu, da se večkrat odtrgate od dela in namenite več časa družini. Ne bodo vas več označevali za sebične, ampak bodo ob vas imeli občutek varnosti. V jesenskih dneh prihaja rešitev pomembne družinske zadeve ali vprašanja. Najbolje boste vse skupaj rešili diplomatsko, s pomočjo energije Sonca v znamenju tehtnice.

Zdravje in počutje

Leto 2021 vas bo na področju zdravja in osebnega počutja spodbujalo k introspektivnemu pogledu. Najbolj pomembno je, da poskrbite za svoje duševno zdravje, ki je lahko v poletnih mesecih močno izpostavljeno. Razmislite o bolj intenzivnem ukvarjanju s sabo, predvsem s tem, da se umirite, se poglobite vase in zadihate bolj stabilno. To je pravi čas za vključitev meditacije ali joge, čeprav to nista vaši na kožo pisani tehniki.

S temi pomagali lahko znižate raven stresa, kar lahko pomaga izboljšati tudi druge vidike vašega zdravja. Venera v Kozorogu vas bo na začetku leta popeljala do tega, da se na čustvenem področju realno ozrete na svoje življenje ter doživljanje, povezano s čustvi. Lahko se boste prestrašili, saj si tokrat ne boste mogli narisati svoje optimistične slike, kot to počnete običajno. Premalo zaupanja vase vam lahko onemogoči notranje zadovoljstvo.


Preberite še:

Novo na Metroplay: Neoliberalna država, ki privatizira javno dobro, potrebuje ženske | dr. Darja Zaviršek