Oven: Veliki letni horoskop 2023

Ovni, ostanite zvesti sebi in tistim prepričanjem, ki ste jih skrbno gradili v zadnjih letih. Moč, ki vas bo objela, vas bo vodila do spontanih premikov in k uresničitvi želja, ki so se vam vedno zdele nemogoče. Sprejmite, da vedno ne more biti vse tako zelo spontano, saj bi bilo življenje potem za vaš okus preveč dolgočasno.

Oven: Veliki letni horoskop 2023 (foto: Profimedia) Profimedia
16. 12. 2022

Planetarni vpogled v 2023

V leto se boste zaradi retrogradnosti vladarja Marsa podali s strogimi pravili, raznimi mejami, o katerih boste sicer dvomili, in prepričanji, ki vas bodo vznemirjala. Spraševali se boste, kaj ste v zadnjem letu storili, popravili, ali ste dovolj napredovali tako karierno kot zasebno. Pri odgovorih boste bolj kritični, zato vam lahko vse skupaj povzroči turbulenco ter nihanja. Ker bodo čustva igrala pomembno vlogo v vašem življenju, se bo treba januarja soočiti s sabo ter z globino dojemanja vsega, kar vas obdaja. Ljubezensko življenje in karierno področje bo zahtevalo spremembe, ki pa vas vodijo k temu, da počasi zaživite v svoji polni podobi in bolj razbremenjeni.

Nikar se ne ustrašite, saj slab začetek običajno prinaša dober konec. Že februarja si boste oddahnili, saj vas bo spremljal občutek, da je vse na svojem mestu ter da prejemate dovolj pozornosti in spoštovanja. Ker bo raven energije visoka, boste letos zlahka opravili tudi najbolj zahtevne stvari na različnih področjih. Poleg tega se boste počutili motivirani za nove projekte, ki bodo bistveno izboljšali finančno stanje. Z negativnega vidika pa bo zelo pomembno, da omejite vse nepotrebne stroške. Kljub temu ne pozabite, da si morate kdaj pa kdaj kupiti tudi nekaj samo zase, saj se običajno usmerjate v to, da presenečate druge, nase pa zaradi svoje skromnosti pozabljate.

Saturn bo s svojimi vidiki močno vplival na inteligenco in podzavest, zato je priporočljivo, da obdržite svoje misli pod nadzorom, eden od načinov za to pa je lahko potovanje, o katerem že več let sanjarite, pa nikakor niste našli časa, da bi se odpravili. Nikar se v jesenskem obdobju, ko se bo povečala želja po urejenem materialnem področju, ne zaganjajte preveč v delo, ki bi vam odvzelo vso energijo. Izčrpani ne boste začutili zadovoljstva, zato se zaustavite pravi čas.

Ljubezen in odnosi

V prvi polovici leta se ne bojte, da bi bili žalostni, razočarani, nespoštovanji ali nesrečni, saj se vam na ljubezenskem področju obeta čudovito obdobje, polno iskrenih priložnosti. Tudi tistim, ki ste samski in ste skoraj že obupali, se obeta nekaj tako zelo spontano privlačnega, da se ne boste imeli časa niti odločati. Omreženi od ljubezni boste pripravljeni na simpatične neumnosti. Jupiter je tisti, ki vam bo prišepnil, kaj storiti, ko se boste odločali, ali bi razmerje poglobili. Spontani in hkrati premišljeni boste z veseljem sledili ljubljeni osebi, tudi tam, kjer ste se običajno branili.

Vezani ovni, sledi napredovanje, energija Marsa bo v odnos prinesla še močnejšo strast, hkrati pa tudi zrelost. Če si bosta zaupala in si izkazovala tudi prijateljsko oporo, se vam nakazuje prijetno obdobje, v katerem ne boste niti pomislili, da bi se karkoli lahko zalomilo. Vse skupaj pa lahko hitro kot vulkan uniči vpletanje tretje osebe, tako z ene kot druge strani. Zato ostanite iskreni, karkoli se dogaja, poskušajte razčistiti z razumom.

Pri ovnih, rojenih v drugi dekadi, se bo običajna težnja po dominaciji letos še dodatno okrepila. Mars vam bo odvzel še tisti kanček nežnosti, ki ste ga imeli. Da bi preprečili napetosti v razmerjih, morate zmanjšati dominantno noto in večkrat pomisliti, kako se ob raznih napadih počutijo ob vas drugi. Medsebojno razumevanje in optimistično delovanje bosta rešila morebitne manjše ali večje krize na čustvenem področju. Zelo pomembno bo tudi, da ko se začnete zapletati, prenehate prej, preden se vse skupaj zavrti do stopnje vrelišča.

Kariera in finance

Spontano naravnani in vedno prepričani, da se boste že nekako znašli, saj ste vendar močni in sposobni. Prepričanje ovna, ki se lahko v začetku leta zamaje, saj prihajajo težje preizkušnje, ki vas lahko prehitijo s svojo intenzivnostjo. Lahko se znajdete na točki, ko se bo treba odločiti, kaj si boste kupili in česa ne, vse to pa je razlog, da se boste sestavili, se zbrali in si naredili nov boljši načrt. Ko boste prepričani, da veste, kaj želite in kako se boste nečesa lotili, prihaja Saturn, ki bo od vas zahteval še več resnosti in strogosti, kar nekako ne sovpada z vašo neodvisno naravo.

Boji s samimi sabo na področju kariere in materialnih dobrin ne bodo enostavne, vendar vas bodo dolgoročno še bolj utrdile in vas popeljale k odločnosti. Spoznali boste tudi, na koga se lahko zanesete, s kom se lahko povežete in komu bi se morali čim bolj izogniti. Nikar pa ne obupajte, saj se vam od aprila dalje nakazujejo odlične možnosti, da dogradite, kar že obvladate, ter si ustvarite boljše prihodke.

Krize in morebitne revščine se niti ne boste ustrašili, saj vas bo vodila misel, da vas ščiti Mars, ki vas bo vedno znova pozitivno presenetil tudi z urejenim stanjem na bančnem računu ali kakšnim presenečenjem. Jupiter prinaša dobre rešitve v zvezi s premoženjem, zadnji del leta pa bo ugoden za razne finančne naložbe, s kančkom tveganja, ki ga tako zelo obožujete. Izogibajte se lenobi in negativnim mislim o svojih ciljih. Ugodni meseci za ustanovitev podjetja bodo marec, april in november.

Družinsko okolje

Povezanost z družino je bil pomemben temelj za ovna že v preteklem letu. Postavili ste bolj trdne temelje, zdaj pa je čas, da jih še nekoliko dogradite ali polepšate. Tisti, ki ste v težavnih situacijah na področju družine, boste želeli odpraviti togost v družinskem okolju, kar vam bo olajšal vpliv Marsa, ki vam bo potrdil, da ste na pravi poti, če se usmerite k iskanju globoke resnice in izvora napetosti.

Ponosni boste, saj boste pobudnik k bolj umirjenemu stanju v domačem okolju, tudi če vas bodo najprej obsodili, da ste preveč direktni in da se preveč vtikate. Če želite ustvariti družino ter načrtujete otroka, bo druga polovica leta odličen čas. Ne dovolite, da vas premaga trma otrok, ki bodo zahtevali vedno več. Če bodo preveč skrivnostni in čeprav morate spoštovati njihovo zasebnost, razmislite tudi o tem, da bi skrajšali čas, ki ga preživijo s telefoni.

Zdravje in počutje

Vitalnost ter dobro počutje bo še dodatno okrepil Mars, ki bo zaščitnik pred prehladi, boleznimi in raznimi komplikacijami. Vendar pa vas na čisto vseh področjih ne more zaščititi, zato bodite previdni pri poškodbah in vožnji. Vse prehitre reakcije in zaletavi koraki se lahko ob nepazljivosti slabo končajo.

Naučite se korakati počasneje, bolj taktno in ne tako, kot da ste na dirki. Ko se boste znali ustaviti, vam bo jasno, da potrebujete tudi nekaj umirjenosti ter časa, ko se lahko popolnoma sprostite. Previdni bodite v jesenskem obdobju, ko boste prejeli opozorila, da se s telesom nekaj dogaja. Vse se bo sicer rešilo, vendar se bo treba soočiti, poiskati pravi razlog in predvsem ukrepati.


Preberite še: