Čokoladni horoskop: Kakšna čokolade ustreza kateremu astro znamenju?

V prazničnem času je čokolada eno najpogostejših darilc, ki jih izberemo za prijatelje in znance. Toda, ali boste izbrali pravo?

Čokoladni horoskop: Kakšna čokolade ustreza kateremu astro znamenju? (foto: profimedia) profimedia
25. 12. 2021

Oven

Oven je energičen in nepotrpežljiv, zato čokolado poje, še preden preštejete do tri. Kot darila je bo zelo vesel, saj mu daje veliko energije, ki jo potrebuje za goro opravkov vsak dan. Ker jo poje na dušek in ker je vedno na poti, mu kupite vrečko posamezno zavitih čokoladic, da jih bo lahko spravil v torbo ali žep in jedel sproti. Takšne z veliko oreški mu bodo dale še več dodatne energije.

Bik

Biku je pomemben gurmanski užitek, ki je seveda veliko večji, če se v čokoladi skriva kakšno posebno presenečenje. Vsekakor mu zato kupite takšno, ki je polnjena. Pa nikar ne kupite najmanjše. Večja bo, daljši bo užitek in več bo možnosti, da bo kakšen košček odstopil tudi vam ali svojim bližnjim.

Dvojčka

Predstavniki dvojčkov imajo radi raznovrstnost, zato bo najbolje, da jim kupite veliko bombonjero, ki vsebuje čokoladne bombone z različnimi polnjenji, od kavnega do marcipanovega. Ker morajo poskusiti prav vsak bombon, navadno naredijo en grižljaj, preostanek pa pustijo, zato je priporočljivo, da v bombonjeri uživajo z nekom, ki bo pojedel drugo polovico čokolade.

Rak

Hrana raku včasih služi kot nadomestek za čustveno varnost in bližino, zato ni nič čudnega, da je lahko pravi čokoholik. Najraje ima čokolade, ki so polnjene in se počasi topijo v ustih. Če mu boste kupili polnjeno s karamelo, bo mešanice sladke čokolade in še slajše karamele podvojila njegov užitek.

Lev

Levi veliko dajo na kakovost in estetiko, zato navadna mlečna čokolada zagotovo na pride v poštev. Veseli bodo katerekoli temne čokolade v luksuzni embalaži ali pa jim kupite ročno izdelano čokolado s kakšnim prefinjenim polnjenjem.

Devica

Device so izbirčne, zato jih cenene čokolade z zmletimi lešniki ali vaflji že ne bodo razveselile. Ker jim je bolj kot užitek pomembno zdravje, se odločite za temno čokolado, po možnosti s 70 ali 80 odstotki kakava. Tudi luksuzna bela čokolada bo naredila zelo velik vtis.

Tehtnica

Tehtnice prisegajo na estetiko, zato glejte, da je njena čokolada ovita v najlepšo možno embalažo. Naj čokolada vsebuje tudi posebno in nenavadno polnilo. Bela čokolada s čilijem ali temna čokolada s soljo bosta ravno pravšnja izbira za tako zahtevne ljudi.

Škorpijon

Škorpijoni se ne morejo upreti erotični izkušnji ob uživanju čokolade, zato jim kupite kakšno vrhunsko čokoladno kremo. Če vztrajate pri čokoladni tablici, se odločite za tiste z mehkim polnilom, na primer z lešnikovo kremo, ki se bo prijetno razlezla v njihovih ustih.

Strelec

Če boste avanturistu, kakršen je, prinesli še tako skromno čokolado s svojih popotovanj, bo tega izredno vesel. Lahko pa seveda posežete tudi po tujih dobrih čokoladah, ki jih prodajajo na naših policah. Najraje ima polnjene s sadjem, recimo z brusnicami, ali pa z izbranimi oreški, kot je slana pistacija.

Kozorog

Kozorogu je pomemben status, zato mu podarite vrhunske in legendarne belgijske pralineje bogatega in polnega okusa. Dobro, pretiravati ni treba, pomembno je pač, da so tam vsaj izdelane in da mu jih boste podarili v luksuzni embalaži, ki mu bo sporočala, da se zavedate njegove pomembnosti.

Vodnar

Vodnar je edino znamenje, ki mu čokolada ne pomeni tako veliko. Za darilo bo raje prejel vrečko sadnih tablic oziroma rezin, saj so te veliko bolj zdrave in poudarjajo njegovo potrebo po izvirnosti. Če že, potem mu vsekakor kupite čokolado z najvišjo možno vsebnostjo kakava, ki bo seveda biološke pridelave!

Ribi

Pri čokoladah predstavniki rib niso prav nič izbirčni, zato jim lahko kupite katerokoli. Res pa je, da veliko dajo na romantiko, zato naj vaše sladko darilo vsebuje osvežujoč pridih naklonjenosti. Bela čokolada z vrtnicami jih bo zelo navdušila.

Marta Pirnar Tittle