Rak: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej

Optimistični boste glede prihodnosti, na zalogi boste imeli nekaj adutov ali zamisli, ki se vam jih v novem letu splača izkoristiti. 

9. 12. 2017

Ostanite predvsem mirni, zbrani in se veselite novih priložnosti, ki vam jih prinašata Jupiter v Škorpijonu in Saturn v Kozorogu. Čeprav se vam bo včasih zdelo, da ste preobremenjeni in da vam Škorpijon prinaša preveč novosti in odgovornosti, vas bo Saturn poskušal učiti potrpežljivosti, samozavesti in vztrajnosti. Predvsem v odnosih z drugimi se postavite zase in se naučite samostojnejšega delovanja.

Saturn, ki se je pridružil Plutonu v znamenju Kozoroga v vaši sedmi hiši, bo poskušal v vaše življenje vnesti več interakcije z drugimi. Če ste bili do zdaj vedno vajeni sami postoriti vse, kar je bilo treba, bo zdaj nujno, da nekaj svojih odgovornosti prenesete na druge. In obratno; če ste bili do zdaj vajeni, da drugi naredijo vse namesto vas, se boste zdaj morali naučiti prevzeti nase več odgovornosti. To še posebej velja za mlajše rake, ki se poskušajo šele dobro postaviti na lastne noge in uveljaviti v svetu. Naslednji dobri dve leti bosta izredno pomembni za vaše dozorevanje. S prehodom Urana v ozvezdje Bika spomladi pričakujte več nepričakovanih priložnosti za sodelovanja. Možno je tudi, da boste nenadoma dobili možnost za uresničitev svojih načrtov ali izpolnitev sanj, kar vas bo malce vrglo iz tira. Namesto da razmišljate o tem, kako boste vse to zmogli, raje zavihajte rokave in se lotite dela. Vaš trud bo vsekakor poplačan.

Zima

V ospredju bodo odnosi. Morda se boste znašli v novem delovnem kolektivu ali se boste morali kako drugače znajti med novimi ljudmi. Prilagajanje bo ključno, a ne na račun vaših ambicij. Februarja boste imeli več možnosti za uspešna sodelovanja, marca pa se izogibajte neodgovornih ljudi.

Pomlad

Pojavijo se lahko trenja s kolegi ali nadrejenimi. Niste ljubitelj iger moči, a se boste morali postaviti zase. Aprila bodo poudarjena sodelovanja, nekomu boste pomagali s svojimi nasveti in vzpostavili zaupen odnos. Možna je ljubezen na delovnem mestu. Junija možne spremembe na bolje v službi.

Poletje

Poudarek bo na financah. Če iščete posojilo za večji nakup, to storite do sredine julija, saj se lahko pozneje vse skupaj preveč zaplete. Nekaj denarja tokrat zapravite tudi zase. Avgusta bodo v ospredju družinske zadeve, to bo dober čas za odhod na dopust. Ne nasedajte negativnim ljudem.

Jesen

Čas je, da razčistite odnos z neko pomembno osebo, morda celo s partnerjem. Stvari se vlečejo predolgo, bodite iskreni in se ne bojte sprememb v svojem življenju. Oktobra pričakujte malce bolj naporno čustveno obdobje, ko se boste veliko spraševali o svojih odločitvah in prihodnosti.


Rojeni od 22. do 30. junija

Zelo boste napredovali, predvsem v ustvarjalnem smislu imate odprte vse poti za razvoj. Od sredine leta se boste veselili novih sodelovanj in zanimivih sodelavcev. V tem letu je možen naraščaj ali pa se boste veselili dokončanja ali začetka kakšnega projekta, ki vam je zelo pri srcu.

Rojeni od 1. do 11. julija

Možno je novo ljubezensko razmerje, ki vas bo navdihnilo za spremembe. Morda boste še sami presenečeni, kako dobro vama bo šlo v odnosu in kako hitro se bosta odločila za skupno pot. Zastareli odnosi, ki vas ne zadovoljujejo, bodo zamrli. Možno je nepričakovano službeno napredovanje.

Rojeni od 12. do 22. julija

Zelo zaposleni boste. Poskusili boste krmariti med službenimi in domačimi obveznostmi, a vsega ne boste mogli postoriti sami. Poiščite si pomočnike, ki jim lahko zaupate. Če ste samski, boste obremenjeni z ljubeznijo in sanjarjenjem, namesto da bi začeli čim prej uresničevati svoje cilje.


Pripravila: Marta Pirnar Tittle

Preberite še: