Rak: Veliki letni horoskop 2018

V ljubezni se bo veliko dogajalo, a je od vaših okoliščin odvisno, kaj. Nova razmerja bodo prestala še tako zahtevne okoliščine, medtem ko je pri številnih dolgoletnih zvezah čas za slovo.

Rak: Veliki letni horoskop 2018 (foto: shutterstock) shutterstock
9. 12. 2017

Ljubezen

Če ste v stabilnem razmerju, bosta oba s partnerjem veliko energije vložila v vajin odnos. Možen je naraščaj ali pa se bosta veselila kakšnega drugega skupnega podviga. V novem letu bo pomembno predvsem partnersko sodelovanje, zato se tudi samostojnih nalog lotevajta skupaj oziroma s pomočjo drugega. Vsakdanji konstruktivni pogovori, iskanje nasvetov in tolažbe bodo ključni za stabilno razmerje. Če se s partnerjem oklepata vsak svojih ambicij ali se vajini cilji povsem razlikujejo, potem pričakujte večjo krizo, ki jo bosta težko zakrpala, če bosta ostala na nasprotnih bregovih. Večkrat spregovorite o svojih čustvih in tudi vi prisluhnite partnerju. Septembra in oktobra bo zadnji čas, da zakrpata nastalo vrzel med vama.
Če ste samski, bo leto 2018 idealno leto, da si najdete partnerja. Najverjetneje se boste morali oddaljiti od svojega družabnega kroga, da bi ga našli, toda ostanite odprti za presenečenja in novih poznanstev ne sodite na podlagi preteklih doživetij. Februar, april, maj in junij bodo odlični meseci za nove ljubezenske odnose, ki bodo temeljili na prilagodljivosti, pozitivnosti in razumevanju. Uživajte v družbi svojega novega partnerja in se veselite novih skupnih trenutkov, ki prinašajo trajen odnos.

Družina

Ker se bo tako veliko dogajalo na drugih področjih, boste malce zanemarili družinske člane. Mlajši raki bodo veliko svoje energije vložili v osamosvojitev, zato se bodo počasi umikali starševskemu vplivu. To lahko povzroči nekaj trenj, a boste z razumevajočim pogovorom dosegli največ. Če imate svojo družino, vam bodo nasveti vaših staršev lahko rahlo presedali, zlasti če živite pod skupno streho. To je dober čas, da razmislite o selitvi. Po drugi srani se lahko preveč oklepate starševske pomoči in podpore, zato boste dobili priložnost, da se postavite na lastne noge. Mlajše družine imajo pred seboj dobro, konstruktivno leto, v katerem se bodo lahko veselile poroke, skupne selitve ali naraščaja.

Zdravje

V začetku leta boste imeli več energije kot pozneje, a je pomembno, da jo znate pravilno izkoristiti. Sanjarjenje in posedanje na kavču ni najbolj produktivno, zato vam priporočamo, da bolje organizirate svojo rutino. Pomembno je, da zaposlite tako duha kot telo, zato si omislite več fizičnih aktivnosti, kot so skupinski športi, igranje tenisa ali aerobika. V poletnih mesecih boste imeli manj energije, zato se takrat izogibajte negativnih ljudi, ki veliko kritizirajo. Raje si brez slabe vesti privoščite oddih z nekom, s katerim se dobro razumete, ali pa se kam odpravite popolnoma sami. V jesenskem času ne pretiravajte z delom in miselnimi napori oziroma si vzemite več časa tudi zase in za regeneracijo.

Delo in denar

Imeli boste več dela kot običajno. Čeprav se boste nad tem večkrat pritoževali, dobro veste, da morajo naloge biti opravljene, zato ne bo časa za samopomilovanje. Ohranite vero vase in v to, da zmorete. Ker bo letos pomembno najti ravnovesje med samostojnim delom in sodelovanjem, si čim prej najdite krog zaupnih sodelavcev, s katerimi boste raje delili svoje delovne obveznosti. Glede financ je pomembno, da si v začetku leta ustvarite večjo denarno zalogo, saj se prav lahko zgodi, da boste v sredini leta imeli nepričakovan velik izdatek.

Marta Pirnar Tittle

Preberite še: