Rak: Veliki letni horoskop 2019

Vaš natrpan vsakdanjik bo letos zelo čustveno obarvan. Možno je, da se boste zagledali v nekoga na delovnem mestu ali pa se bo partnerstvo zaradi delovnih obremenitev znašlo v krizi.

Rak: Veliki letni horoskop 2019 (foto: Profimedia) Profimedia
24. 12. 2018

Ljubezen

Če ste v partnerstvu, naj bo eden izmed vaših ciljev za letos povezan tudi s preživljanjem kakovostnega prostega časa z ljubljeno osebo. Ne zanemarjajte odnosa z osebo, ki vam je v čustveno oporo in pomeni stabilnost, saj bi v nasprotnem primeru lahko sčasoma izgubila pristen čustveni stik in se zato oddaljila. Če ste v odnosu, ki vas ne zadovoljuje, boste bežali pod okrilje varne službene situacije, kjer se boste razdajali in zapravljali preveč svoje ­energije. Raje jo usmerite v reševanje ljubezenskega odnosa ali pa v dokončanje razmerja, ki vas ne osrečuje več. S tem si boste dali priložnost za nove ljubezenske začetke. Zelo možno je, da boste z nekom na delovnem mestu navezali močan čustveni stik, kar se lahko spremeni v ljubezensko avanturo. Čustveni vrtinec, v katerem bi se znašli, bi močno vplival na vašo delovno učinkovitost in na domače življenje, zato ostanite na tleh in ne sprejemajte odločitev, ki bi lahko škodile vaši karieri in psihi. Januar, februar, maj, julij in oktober bodo dobri meseci za razčiščevanje in slovo od starega, pa tudi za nove čustvene začetke. Če ste samski, bosta junij in julij idealna meseca za nova poznanstva in romantična doživetja.

Družina

Med vsakdanja bremena bodo vsekakor spadale tudi družinske odgovornosti. Če večina družinskih obveznosti sloni na vaših plečih, boste zaradi določenih sprememb v svoji vsakdanji rutini morali bolj aktivirati tudi druge družinske člane. Vztrajajte pri uvedbi novih pravil, čeprav to marsikomu ne bo po všeč. Če ste mlajši in starši do vas gojijo velika pričakovanja, boste letos še zlasti začutili breme njihovih zahtev. Namesto da se zatečete k uporništvu in molku, jim poskusite razložiti svoje okoliščine. Zelo možno je, da boste letos sprejeli pomembno odločitev o selitvi od doma ter obenem spoznali, da samostojno življenje s seboj prinaša tudi več vsakdanjih opravkov, odgovornosti in skrbi.

Zdravje

Za vse zastavljene naloge in nepričakovane dogodke, ki se bodo vrstili v vašem življenju, boste potrebovali veliko energije, zato se čim prej oborožite z njo. Redno gibanje naj postane sestavni del vašega vsakdanjika, ki ga boste v tem letu, po vsem sodeč, korenito spremenili. Osebni trener bi vam lahko zelo pomagal pri ohranjanju discipline, redne vadbe in bolj zdrave prehrane. Tudi obisk pri nutricionistu bi lahko okrepil vašo voljo po spremembi življenjskega sloga. Maja in junija boste najbolj energični in razpoloženi za večje telesne podvige in stresne delovne projekte, medtem ko predvsem januarja in oktobra varčujte z energijo in je ne zapravljajte za nesmiselne prepire in opravke, s katerimi lahko počakate.

Delo in denar

Če imate težave s sprejemanjem odgovornosti na delovnem mestu in ste obenem nagnjeni k zamudam, boste letos zaradi nevšečnosti, ki jih boste imeli zaradi tega, veliko bolj pripravljeni spremeniti svoje delovne navade. Izpostavljena bodo sodelovanja z drugimi, tudi s tistimi, s katerimi se ne razumete najbolje, zato bo prilagajanje nujno. Denarja letos ne bo na pretek, zato ne sanjarite o novih nakupih in dragih počitnicah. Z razumnimi nakupi boste brez težav shajali iz meseca v mesec, za varčevanje pa letos najbrž ne bo veliko možnosti.

Preberite še: