Rak: Veliki letni horoskop 2020

Nihče nima recepta, kako vzpostaviti čim bolj harmonične odnose z drugimi. To boste v novem letu dojeli tudi vi, zato boste bolj pripravljeni opazovati, prisluhniti, razumeti in se učiti od drugih. Pazite le, da ne boste drugim dovolili, da se vmešavajo v vaš ljubezenski odnos.

Rak: Veliki letni horoskop 2020 (foto: shutterstock) shutterstock
20. 12. 2019

Ljubezen

Preprečite vmešavanje drugih

Tudi v ljubezenskih odnosih boste aktivno iskali pozitivnejše pristope, ki bodo temeljili na spoštovanju in skupnih interesih. Samski boste dobili priložnost za resen odnos. Če ste v stabilnem partnerstvu, bo na vajin odnos letos vplivalo veliko zunanjih dejavnikov. Ti bodo lahko ogrozili vajin skupni mir ali pa se bosta s partnerjem prepričala, da sta skupaj lahko kos še tako zahtevnim izzivom. V vsakem primeru ne dovolite, da se drugi vmešavajo v vajin odnos z raznimi nasveti, obsodbami, očitki in drugimi neprimernimi dejanji. Posebej v poletnih mesecih obstaja nevarnost, da se boste veliko prepirali zaradi drugih ljudi, po možnosti sorodnikov. Na poletne počitnice se zato nikar ne odpravite z ljudmi, ki vama radi svetujejo, kako bi morala živeti. Nestabilna partnerstva se bodo znašla pred veliko prelomnico. Možno je, da bo vpletena druga oseba in da se boste vi ali vaš partner na novo zaljubili. Morda pa ponavljate določen čustveni vzorec, ki se vleče že več let skozi vrsto razmerij, ki se ga boste zdaj odločili presekati in se osvoboditi določenih čustvenih predsodkov in vzorcev. Junija boste imeli dobro priložnost, da se zazrete vase in si priznate določene napake, ki ste jih naredili v razmerju. Če ste samski ali pa se nočete vezati na določeno osebo, boste letos imeli zelo veliko dela sami s seboj. Vse kaže, da boste naleteli na osebo, zaradi katere boste pripravljeni spremeniti svoja trdna prepričanja o lastni svobodi.

Delo in denar

Poslovni odnosi bodo letos zelo pomembni za vaš poklicni razvoj in karierni napredek, zato opazujte, sprašujte in se učite od ljudi, ki jih cenite. Morebitni težavni odnosi vas bodo spodbodli, da se boste lažje postavili zase in si na delovnem mestu priborili večjo vrednost. Če ste pred kratkim nastopili novo službo, bo to še posebej pomembno. Poleti bodite potrpežljivi in se izogibajte nenadnim čustvenim odločitvam in izbruhom, ki bi jih pozneje lahko obžalovali. Tudi finančne okoliščine bodo v tem času tvegane. Možno je, da boste imeli nepričakovan izdatek, ki bo precej osušil vašo denarnico. Tudi februarja se izogibajte nepremišljenim finančnim naložbam, predvsem s tujino. Za tovrstne odločitve si vzemite več časa.

Zdravje

V prvi polovici leta posebnih težav ne boste imeli. V tem času opravite razne napore, dogovore in druge dejavnosti, ki bi vam od jeseni naprej vzele veliko več moči in časa. Od julija naprej vam bo primanjkovalo energije, pa tudi volje za večje podvige. V poletnem času pojdite na daljši dopust ali pa več časa preživite doma, v naravi ali v drugem okolju, ki dobro vpliva na vas. Različne telesne aktivnosti vas bodo v tem času okrepile in spravile v dobro voljo. Od septembra naprej boste slabše razpoloženi. Izčrpani boste in dovzetnejši za razne bolezni, zato vam priporočamo preventivno jemanje prehranskih dodatkov ter redno in zdravo prehrano, s čimer boste okrepili imunski sistem.

Družina

Če imate tesne odnose s starši in drugimi svojci, boste tudi letos z njimi konstruktivno sodelovali. Zelo možno je, da bo eden izmed njih potreboval vašo dolgoročno pomoč in skrb. Če imate družinsko podjetje ali ste mlajši, se boste trudili, da bi se osamosvojili ali bili kako drugače manj odvisni od odločitev drugih v družini. Ne bo lahko, a z vztrajnostjo vam lahko uspe. Še posebej jeseni imate več možnosti za tovrstne pogovore in pozitivne rešitve. Takrat lahko pričakujete tudi druge pozitivne novice v zvezi z družinskimi zadevami.


Preberite še: