Rak: Veliki letni horoskop 2021

Vaše znamenje je nagnjeno k temu, da poskrbite, da je družina čim bolj urejena in povezana.

Rak: Veliki letni horoskop 2021 (foto: pixabay) pixabay
1. 12. 2020

Planetarni vpogled v 2021

Letos se boste načrtno želeli rešiti nekaterih bremen preteklosti in si ustvariti prostor za nove energije. Ko bo treba izpostaviti nekatere boleče zadeve, se boste morda počutili nekoliko megleno, vendar ne odnehajte. Vzemite si nekaj časa, da se osredotočite in spregledate situacije bolj jasno. Poklicno vam Merkur na začetku leta prinaša nenavaden sijaj in takoj boste opaženi, če boste storili nekaj drugačnega od povprečja.

V pomladnih mesecih lahko delovno in finančno področje dobita drugo podobo, saj boste lažje eksperimentalni z vplivom, ki vam bo pomagal, da stvari dosežete na prej neznane načine. Preprosto morate zaupati svoji intuiciji, kar pa ne bo dovolj za prvo mesto, morali boste biti tudi malo pogumnejši. Na področju ljubezni boste morda morali rešiti nesoglasja in nesporazume, preden boste naredili kakšen korak naprej. Poletni meseci so fantastično obdobje za ljubezen in vaše mirno in zbrano delovanje lahko dobi nekaj prijetnih komplimentov.

Jesen bo harmonično obdobje, čeprav je lahko prisotnih nekaj zapletov na področju dela in denarja. Loteval se vas bo občutek, da porabite preveč denarja za nenujne stvari, zato boste nervozni. Prihaja tudi težnja po boju, vendar ni potrebe, da ste v konfliktih, saj tako ne boste rešili ničesar. Ste nežno bitje, zato poskrbite, da bodo bližnji znali ceniti vašo spremenljivo naravo. November bo mesec, ki vas lahko ob pravih korakih spravi v dobro voljo.

Stvari lahko dobijo boljšo podobo in zaradi Venere se lahko tudi zoprne situacije rešijo na bolj lahkoten način. To je pravi čas, da začnete razmišljati o tem, kaj želite v življenju doseči, saj bo nebo bolj natančno začrtana meja. December bo čas širitve in raziskovanja, vključujoč številne lekcije. Če bodo vrata zaprta, jih boste odprli sami. Na trenutke boste zaradi sprememb zaskrbljeni, a ko se boste prilagodili, vam bo lažje.

Ljubezen in odnosi

Venera leto 2021 začne in konča v znamenju kozoroga, in to bo čas, ki bo najbolj hladen, na področju čustev celo malce turoben. Po drugi strani bodo to trenutki, ki vas lahko z nekom zaradi določenih soočenj in razumevanja še bolj zbližajo. Če ste imeli težave v odnosih, se bodo te verjetno začele reševati v drugi polovici leta. V vas se bo prebudil pustolovski duh in tega boste brez sramu pokazali tistim, ki so vam simpatični. Nikar pa ne pretiravajte in se preveč ne spogledujte z drugimi, saj bi ljubljeno osebo s tem prizadeli.

Svojo spolno energijo, ki bo najbolj izražena v poletnih mesecih, usmerjajte le v tisto osebo, ki jo ljubite. Prihajajoče leto bo za nekatere od vas precej zahtevno, tako v družinskem kot tudi v prijateljskem smislu. Res pa je, da boste letos bolj samozavestni in zadovoljni s svojo zunanjo podobo, vendar bo tudi nekaj trenutkov, ko bo treba zapustiti mehurček nezadovoljstva. Vaš nastop bo v septembru zaradi vam naklonjene Venere vrhunski, kar žareli boste in ves čas privlačili poglede nasprotnega spola. To lahko povzroči nekaj razprtij, saj se lahko ljubljena oseba počuti ogroženo. Decembra na področju čustev ne sprejemajte večjih odločitev, saj bi jih lahko obžalovali.

Kariera in finance

Raki ste si v zadnjem času veliko zastavili. Ste vse to tudi izpolnili? Če niste, nič hudega, saj vam leto prinaša več konkretnih priložnosti ter odločitev. Vendar bodite previdni in se lotevajte le realnih možnosti ter dobro preračunajte vse skupaj, saj ste v sredini leta v večji nevarnosti za kakšen finančni padec. Prav tako se bosta Saturn in Jupiter letos poigrala z vašo ustvarjalnostjo. Če delate na področju, ki je odvisno od ustvarjalnosti, potem imate srečo. Delo vam bo šlo veliko lažje od rok, ideje bodo bolj oprijemljive, zlasti če boste znali biti hkrati spontani in disciplinirani.

Vsi drugi, še posebej na področju dela s strankami, se boste verjetno v službi počutili nekoliko bolj obremenjeno ter nervozno kot običajno. Poti bodo trajaje dlje, kar je lahko stresno, prav tako boste imeli občutek, da se ves čas vrtite v krogu nezadovoljstva. Poskusite najti način, kako optimistično delovati in se izogniti pred dejavniki, ki vas spravljajo v slabo voljo. Po eni strani boste hitro dojeli, kako stvari stojijo in katere odločitve so prave, po drugi strani boste v jesenskih mesecih zmedeni in premalo samozavestni, da bi zadeve postavili na pravo mesto.

Veliko manjših težav bo pozimi vključevalo odnos v kolektivu, kjer boste imeli občutek, da so se določeni ljudje obrnili proti vam. Nikar ne sklepajte prehitro. Če bodo stvari težke, se ne bojte prositi za pomoč tistih, ki vam jo z veseljem nesebično ponudijo. Ko se boste med letom soočali s težavami, bodite pripravljeni na učenje in rast. Ne počnite stvari trmasto in v svojo škodo, zavedajte se, da to ni način za napredovanje, ampak vstopnica za nazadovanje.

Družinsko okolje

Področje, ki mora biti urejeno, da je potem urejeno vse ostalo. Vaš moto ljubiti in biti ljubljen bo vodilo, ki vas bo popeljalo v reševanje družinske problematike. Z ugodnim Marsom boste bolj trdni in bolj prepričani, da se morate nekomu bolj posvetiti, vendar tudi postaviti pravila. To vas bo spodbudilo, da boste več časa preživeli z družinskimi člani ali sodelovali v gospodinjskih projektih.

Povezovanje bo morda nekoliko stresno in fizično izčrpavajoče, vendar se bo na koncu izplačalo, saj se bodo odnosi uredili. Bratje ali sestre bodo vaš steber opore, ko boste potrebovali kakšen moder nasvet ali namig, kako nadaljevati na področju ljubezni. Domače živali vas bodo umirile, v njih boste našli sočutje in toplino, morda si boste zaželeli še kakšno. Če imate otroke, se jim boste v sredini leta posvečali na bolj zrel način in z njimi iskali bolj prijateljske stike.

Zdravje in počutje

Raki, letos je pravi čas, da se bolj intenzivno osredotočite na svoje duševno zdravje. Neptun bo na tem področju vplival na vaše delovanje in vas spodbujal, da izboljšate svojo notranjost ter jo utrdite z ustreznimi tehnikami. Vzemite si čas, da znova odkrijete tisto, kar vam olajša misli, prisluhnite tudi svoji intuiciji. V sredini leta se boste srečali z nekaterimi spremembami v družbenem življenju zaradi nestabilnega vpliva različnih planetov. Pluton vas bo s svojimi vidiki nenehno spodbujal k obnavljanju starih odnosov. Prenovo lahko doživite v družinskih, službenih ali ljubezenskih odnosih. Najprej seveda poskrbite, da boste uredili vse za nazaj, šele nato dovolite podariti priložnost prihodnosti.


Preberite še: