Rak: Veliki letni horoskop 2022

Nikar se ne ustavljajte tam, kjer že nekaj časa niste zadovoljni. Tako samo stopnjujete stanje žrtve, namesto da bi si dovolili zazreti se v lepši jutri. Prebudite svojo kreativnost, ki vas na področju kariere vodi k večji izpopolnjenosti ter k boljšemu zaslužku, po katerem že nekaj let hrepenite.

Rak: Veliki letni horoskop 2022 (foto: shutterstock) shutterstock
1. 12. 2021

Planetarni vpogled v 2022

Kot pravijo stare anekdote, dva koraka naprej, enega nazaj. In takšen bo tudi vstop v leto 2022 za vse rake. Vpliv Saturna že na začetku leta prinaša zaplete in nejasne situacije, ki se bodo dotikale tudi podzavesti ter vplivale na še večjo občutljivost. Soočiti se boste morali z odnosi, zlasti tistimi bližnjimi, ter se ubraniti pred raznimi finančnimi krizami.

Vse skupaj bo, če ne boste znali stati pokončno, do maja povečalo duševni pritisk. Hkrati naj bi to obdobje prineslo tudi številne ovire in težave v partnerskem poslovanju. Od sredine maja se boste razbremenili ter se olajšali nekaterih težav. Predvsem pa se bo vaše finančno življenje izboljšalo in uspelo vam bo zaslužiti denar na različne načine.

Najdlje vas bo popeljal sproščen in igriv pristop, brez občutka, da vam ne bo uspelo. Pogumno in odprto delovanje vas bo rešilo številnih težav, hkrati pa okrepilo vaše notranje delovanje. Vpliv planetov bo tudi v juliju povečal možnosti za doseganje dobrih rezultatov na različnih področjih vašega življenja. Želeli si boste mir, uspešni boste tudi pri vnašanju miru v okolje, kjer se gibate. Delovali boste zbrano in pripravljeno, zato vas bodo težko zavedli. Leto bo ugodno tudi za tiste rake, ki se že nekaj let trudite, pa nikoli niste bili dovolj nagrajeni ali plačani. Naleteli boste na več možnosti za zaposlitev.

Z diplomatskim pristopom in kančkom sreče v rokavu si lahko obetate izboljšanje ali novo zaposlitev, ki bo morda končno nahranila tudi vaše kreativno polje. Počutili se boste dovolj stabilne za preseganje lastnih omejitev s pomočjo Jupitra, ki vas bo navdihnil in vam pokazal bolj spontano pot. Dobili boste priložnost, da pokažete svoje spretnosti in zmožnosti za reševanje bolj zahtevnih nalog.

Na splošno bo leto zanimivo, malce nihajoče, vendar srečno obdobje. Če ohranite svoja duhovna prizadevanja usklajena in se osredotočite na zdravje, bi lahko trdili, da bo leto boljše od preteklega, namenjeno rasti in temu, da prenehate biti tako občutljivi.

Ljubezen in odnosi

Ljubezen bo na začetku leta še zoprna uganka, ki bi jo najraje pustili nerešeno, vendar se bo zvrstilo toliko nepredvidljivih trenutkov, ki vas bodo prisilili v delovanje. Spremembe, ki si jih boste začrtali, boste poskušali tudi udejanjiti. Spoznali boste, da je vse skupaj veliko lažje, če delujete skozi popolnoma iskren pristop.

Tokrat boste tvegali in povedali vse, ne glede na to, kakšen bo odziv. Direktna pot pa se bo dolgoročno izkazala za vaš najboljši korak v zadnjem obdobju, korak osvoboditve. Če želite ugodne energije v ljubezenskem življenju, si prenehajte lagati ter iskati razloge, s katerimi določeno osebo opravičujete in ji dovoljujete da na neki način manipulira z vami. Predvsem tisti, ki ste še samski in iščete nekoga posebnega, se ne ustavljajte tam, kjer niste popolnoma zadovoljni.

Od maja do septembra boste imeli največ možnosti, da zaradi ugodnega vpliva Jupitra spoznate nekoga novega. Nekoga, ki se bo z vami dopolnjeval, nekoga ki vam bo izkazoval spoštovanje in iskreno ljubezen.

Kariera in finance

Čeprav se trudite in želite uspeti, se v začetku leta 2022 pripravite še na nekaj spodrsljajev in navidezno majhnih, v resnici pa večjih ovir. Sledite aktivnemu tempu, ne dovolite ležernosti, da vas preplavi, predvsem pa začnite vztrajati do konca.

Po maju se boste usmerili v napredovanje ali menjavo službe. Iskali boste nekaj bolj sproščenega in nekaj, kjer bi se lahko počutili spoštovano. Čeprav bo Saturn oviral nekatere vaše poteze, vas bo Jupiter s svojo optimistično naravnano energijo večkrat rešil. Poskušajte izpolniti vse delovne obveznosti, bodite točni in ne iščite bližnjic, v tem primeru si lahko obetate do konca leta boljši položaj in večji zaslužek. Jupitrov vpliv v hiši bogastva bo ustvaril obilje na področju financ ter vas usmeril v nove, in sicer donosne naložbe.

Meditacija vam lahko pomaga, da se boste vedno in povsod, ko bo to treba, znali osredotočiti. Možnosti izobraževanja bodo odprte, le zagrabiti jih morate. Znali se boste zazreti tja, kjer bi si lahko potencialno obetali uspeh ali dobiček. Rakova hoja se do konca leta umika z obzorja, saj vas bodo zanimali le koraki naprej.

Družinsko okolje

Z družino boste tudi v letu 2022 močno povezani. Želeli boste svetovati, prisluhniti ter z njimi deliti vse svoje stvari. Tudi tisti, ki ste bili v slabih odnosih, boste v tem letu začutili močno potrebo po tem, da se ponovno povežete ter zgladite spore in napetosti na umirjen način.

Bližnji sorodniki vam bodo v podporo tudi v tistih trenutkih, ko jih za pomoč morda niti ne boste prosili. Nekaj zapletov prinaša planetarna kombinacija v pozni jeseni, zato se takrat izogibajte ostrim prepirom in nesporazumom, zlasti s starejšimi. Čeprav vas bo v zadnjih mesecih leta marsikaj motilo in delalo nervozne, poskusite kakovostno preživeti čas z družino.

Zdravje in počutje

Če ste vitalni in nimate večjih zdravstvenih težav, se bo tako nadaljevalo tudi v letu, ki prihaja. Znali se boste posvetiti pravi prehrani ter se gibati, zlasti v toplejših mesecih, ko bo gibanje vaš najljubši način za sproščanje energije.

Za tiste rake, ki se soočate s kroničnimi boleznimi, prihaja nekaj zaskrbljenih trenutkov, kar pomeni, da letos nikakor ni priporočljivo izogibati se pregledom ali prestavljati kakšnih posegov. Zaradi intenzivnega vpliva Saturna se lahko soočite s težavami v spodnjem delu trebuha ali v prsih, moški pa boste bolj občutljivi na področju hrbtenice.

Toda Jupiter bo uravnotežil večino vaših zdravstvene skrbi. Če imate slabe navade, je zelo pomembno, da izboljšate vsakodnevno rutino ter delujete bolj spontano.


Preberite še: