Ribi: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej

Pred vami je uspešno leto, v katerem bi se bilo bolje zanesti na razumske odločitve kot na intuicijo. Saturn v vaši 11. hiši bo pripomogel k temu, da boste resneje pristopili k svojim dolgoročnim ciljem in jih začeli uresničevati.

10. 12. 2017

Dovolj je sanjarjenja, zdaj je čas za konkretna dejanja. Manj ko vas bo strah prevzeti pobudo in manj ko boste razmišljali o tem, kako se bo vse izteklo, več možnosti imate, da se bo vse razvijalo spontano in s pomočjo višje sile. Pričakujte, da boste v tem letu obkroženi s pomočniki, ki vam bodo pomagali uresničiti vaše načrte.

Leto bo primerno za dokončanje različnih nalog, ki se že dolgo vlečejo in vam onemogočajo pot naprej. Nekaj časa bo naporno, toda veselje in olajšanje ob novih zmagah in dosežkih vas bo prepričalo, da se splača. Študijske obveznosti bodo veliko lažje stekle, tako da se boste veselili sprotnih dosežkov. Če že dolgo razmišljate o spremembi poklicne poti, odhodu v tujino ali o kakšnem drugem načrtu, ki ga prelagate v nedogled, bo to leto primerno, da se resno lotite dela in si utrete pot v lepšo prihodnost. Tudi na partnerskem področju nehajte sanjarjiti in se osredotočite na povsem konkretne želje. Če še vedno čakate, da se bo vaš partner spremenil ali pa da boste spoznali princa na belem konju, boste pod vplivom Saturna in Jupitra letos veliko lažje v stiku z realnostjo in bolj razumsko pogledali na svoje življenjske okoliščine. Čas je, da se zresnite, zavihate rokave in začnete graditi takšno prihodnost, kot jo želite.

Zima

Izkoristite svoje adute, negujte ustvarjalnost in navdih črpajte iz sebe in svojih želja. Samozavestni boste in lažje se boste odločali za pobude na vseh področjih. Če študirate, se vam odpirajo nove priložnosti za napredek. Na začetku marca dobro kaže kupčijam in naložbam.

Pomlad

Na začetku aprila boste nagnjeni k nepremišljenim nakupom. Maj bo odličen mesec za študijske in službene uspehe. Tudi junija bo tako, a se boste za uspeh morali malce bolj potruditi. V ljubezni se boste morali več prilagajati. Predvsem sveža razmerja bodo zahtevala več pozornosti.

Poletje

Izogibajte se počitnikovanju z večjo skupino ljudi, v kateri bi se počutili odveč. Tudi dopust z nekom, ki je pretirano zahteven ali kritičen do vas, vas ne bo sprostil, zato dobro premislite, kakšno družbo boste vzeli s sabo. Avgust ne bo primeren za delovne naloge, temveč za sprostitev.

Jesen

Utrujeni boste. Možno je, da boste morali urediti veliko birokratskih zadev. Stiki s tujino bodo zelo izraženi, morda potovanje, nadaljevanje študija ali kakšna druga zadeva, povezana s širjenjem obzorij. V intimnih odnosih vzpostavite več zaupanja. Možno je, da boste bolj ljubosumni.


Rojeni od 19. februarja do 1. marca

Počnite, kar vas veseli, in napredek bo zagotovljen. Če se vam zdi, da stojite na mestu, ne iščite izgovorov in se odločite za spremembe. Uspešni boste pri študiju, raziskovalnem delu, možen je odhod v tujino, pa tudi ljubezensko življenje bo lahko povezano s tujimi kraji.

Rojeni od 2. do 10. marca

Zaradi finančnih težav boste morda prisiljeni najti novo službo ali pa sploh prvič najti zaposlitev. Strahovi so odveč, dovolj sposobni ste za nove odgovornosti. Možen je tudi boljši službeni položaj, ki prinaša več obveznosti, ali pa večji nenaden izdatek, ki vas lahko pahne v krizo.

Rojeni od 11. do 20. marca

Možna je sprememba videza, večja izguba kilogramov. Ne pretiravajte s spremembo prehrane, saj vas to lahko pahne v zdravstvene težave. V prvi polovici leta se osredotočite na intimni odnos in zakrpajta vrzeli. Možno je tudi, da se bosta odločila za večje življenjske spremembe.


Pripravila: Marta Pirnar Tittle

Preberite še: