Ribi: Veliki letni horoskop 2018

To leto ne bo namenjeno površinskim odnosom. Potrebujete oporo, zaupanje in harmonijo, zato se poglobite v partnerski odnos in izkoristite dobre plati kakovostnega odnosa.

Ribi: Veliki letni horoskop 2018 (foto: shutterstock) shutterstock
10. 12. 2017

Ljubezen

Komunikacija bo v partnerstvu lažje stekla, če boste iskreni sami do sebe in do partnerja ter tako oblikovali zaupnejši odnos. Povejte, kaj vas moti, kaj pogrešate in kaj imate radi pri ljubljeni osebi. Pričakujte iskrenost tudi z druge strani in gradita odnos na konstruktivnih spremembah. Morda te sploh niso nujne, pomembno pa je, da se sproti pogovorita o skrbeh in strahovih, ki jih bosta morda imela. Februarja, aprila, maja in poleti bo dober čas za pogovor o
prihodnosti in o tem, kaj želita od odnosa. V jesenskem času lahko pričakujta že konkretne spremembe v zvezi s tem. Možni so naraščaj, poroka, skupna selitev ali daljše potovanje, morda nakup doma. Vse to bo utrdilo vajino razmerje in mu vrnilo romantičen lesk.


Če ste samski, boste letos veliko bolje vedeli, kaj želite od ljubezenskega odnosa in partnerja. Morda so vas izučila pretekla razočaranja ali pa boste bolj razumsko izbirali kandidate za dolgoročna razmerja. Če boste srečali osebo, ki vam je všeč, bo pomembno, da se najprej dobro spoznata, še preden bosta hitela pisati mentalni seznam obljub, želja in skupnih ciljev. Izogibajte se neželene nosečnosti in drugih prelomnic, ki vaju lahko pahnejo v stisko in prenagljeno odločitev.

 

Družina

S svojci bodite predvsem potrpežljivi. Morda se bodo res malce preveč vmešavali v vaše življenje z različnimi nasveti, a to počnejo zato, ker vam hočejo dobro. Če imate s svojimi starši slabe odnose, se letos še posebej izogibajte konfliktom z njimi. Slaba vest bi vas lahko precej obremenila, zato trikrat premislite, preden jim boste pripravljeni kaj zabrusiti nazaj. Možno je, da bo eden od vaših bližnjih imel ključno vlogo pri uresničenju nekega vašega cilja. Morda vam bo ponudil nasvet, finance ali vas kako drugače spodbudil k spremembi. Sprejmite pomoč in bodite hvaležni zanjo, vseeno pa ne pričakujte, da bodo drugi opravili delo namesto vas. Vaši uspehi so odvisni samo od vas.

Zdravje

Veliko se bo dogajalo in najbrž boste imeli veliko skrbi, a je pomembno, da si boste kljub temu privoščili reden krepčilen spanec. Predvsem v drugi polovici leta razčiščujte morebitne spore z drugimi in sproti opravljajte zahtevne naloge, saj boste sicer dolgo v noč razmišljali o njih in s tem sami sebi kratili počitek. Popoldanska ali večerna vadba vas bo dovolj utrudila, da boste potem lažje zaspali, zato doma ne poležavajte na kavču, temveč bodite aktivnejši. Manjše spremembe v prehrani bodo prav tako dobrodošle. Jejte več sveže zelenjave in manj ogljikovih hidratov, še zlasti če ste v stresnih trenutkih nagnjeni k prenajedanju. Spomladi bo idealen čas za večje spremembe življenjskega sloga.

Delo in denar

Če ste nezadovoljni s svojim delom, delovnim okoljem ali poklicem na splošno, bo letos dober čas za spremembe. Priznajte si svoje ambicije in jih začnite uresničevati. Če se boste pravilno odločili, boste na novi poti srečali pomočnike, ki bodo olajšali vašo izkušnjo in vam pomagali priti do cilja. Naporno bo, a se bo splačalo. Jesenski čas je lahko namenjen odhodu v tujino ali študiju. V novem letu odsvetujemo pretirano zapravljivost. Tudi v tem smislu mislite na prihodnost in varčujte za prihodnje projekte, ki so pomembnejši od novih oblačil ali novega avta.

Marta Pirnar Tittle

Preberite še: