Ribi: Veliki letni horoskop 2022

Verjeti vase in biti zvest svojim prepričanjem bo pravilo, ki se ga bo vredno okleniti, saj vam prinaša močne razbremenitve. Na področju kariere in denarja si boste pot utirali prek ovir, vendar si boste na koncu oddahnili, saj boste uspešni. Urejeni ljubezenski ter družinski odnosi bodo glavni steber vašega vsakodnevnega počutja in posledično tudi delovanja.

Ribi: Veliki letni horoskop 2022 (foto: shutterstock) shutterstock
1. 12. 2021

Planetarni vpogled v 2022

Največja sprememba, ki jo boste začutili vsi, rojeni v znamenju rib, je, da ne boste več tako zasanjani, ampak vas bo nekaj znotraj vas sililo k temu, da prodrete v realnosti.

Saturn v hiši bogastva, dobička in ambicij vas bo presenetil že na začetku leta, saj bo povečal možnosti za zaslužek in izbiro pravih možnosti. Lažje se boste znebili določnega dolga ter začeli redno plačevati svoje obveznosti, ne da se ob tem odrekate.

V negativnem smislu vam od sredine aprila do julija Saturnov vpliv v hiši bolezni prinaša opozorilo, da morate biti pozorni na svoje zdravje. Še posebej se opozorilo nanaša na duševno stanje, ki je lahko do poletja zelo izpostavljeno raznim reakcijam.

Nikar se v tem obdobju ne zapirajte preveč v svoj svet in ne iščite rešitve v raznih opojnih substancah, saj bi se lahko vse skupaj še bolj poslabšalo. Mars v vašem znamenju maja prinaša kruta soočenja, ki lahko v družinskem okolju povzročijo zelo napeto stanje. Ko se bodo vse karte podrle in maske padle, lahko pričakujete osvoboditev in možnost, da vzpostavite boljše odnose ter se ponovno povežete.

S skupnimi močmi lahko v drugi polovici leta dosežete stabilen odnos ter uredite zaplete in situacije, povezane s premoženjem in materialnim stanjem. Obdobje od avgusta do oktobra bo še posebej navdihujoče, saj bo prevladovala dobra energija, ki ne bo le izboljšala vašega zdravja, ampak boste tudi v karieri lahko dosegli želene rezultate.

Svobodne odločitve in spontani koraki vam bodo olajšali marsikatero situacijo. Znali boste sprejeti pomoč in prisluhniti drugim. Nesebični boste tudi do tistih, ki vas bodo prosili za pomoč, nasvet ali razlago. Veliko vam bo pomenilo, da lahko nekomu nekaj podarite, tudi če je to samo čas. Pomembno vlogo v zadnjih dneh mesecih leta bodo imeli prijateljski odnosi. Lahko se dopolnijo, lahko se skrhajo, nekaterim pa celo prekinejo.

Vse bo odvisno od vas, kako boste delovali in kaj boste pričakovali. Pričakovanja bodo pri nekaterih izmed vas previsoka, zato lahko naletite na nepredvidljivo razočaranje, ki pa naj bo odskočna deska, da boste v prihodnje bolj odločni. Morda bo ravno to lekcija, ki ste jo še kako potrebovali.

Ljubezen in odnosi

Jupiter v vašem znamenju se bo v prvi polovici leta dotaknil tudi sreče in zadovoljstva na področju čustev. Znali boste razumeti, se poglobiti in tudi v najtežji situaciji v svoji podzavesti poiskati dobro rešitev.

Venera bo na področju ljubezni zelo aktivna, omogočila vam bo, da se odtrgate od slabih misli, dvomov, ki jih neprestano prebujate iz preteklosti, ter labilnosti, ki se je nikakor ne morete znebiti. S številnimi nihanji se boste trudili marca in aprila, ko na področju čustev ne bo najbolj stabilno notranje ravnovesje.

V hiši ljubezni in odnosov se bodo pri tistih, ki ste vezani, večkrat pojavljali spori in nesporazumi. Nekaj razočaranj in nezadovoljstva prinaša tudi Saturn, ki vam nikakor ne bo dovolil, da ste popolnoma spontani, čeprav si boste tokrat to želeli.

Tudi v jesenskem obdobju bi lahko doživeli nekaj grenkih izkušenj in se naučili pomembnih življenjskih lekcij na področju čustev. Izogibajte se dviganju ega in prevladovanju nad ljubljeno osebo, le to vam prinaša samo še večji zlom.

Kariera in finance

V leto stopate z možnostjo, da zagrabite novo priložnost, ki pa na prvi pogled morda niti ne bo videti tako zelo obetavna. Dosegli boste dobre rezultate in poudarili nove projekte ter poželi nagrade pri delu.

Tisti, ki iščete zaposlitev, imate do marca odlične priložnosti, da se vam nasmehne sreča, nato do jeseni spet sledi bolj mrtvo obdobje, ki mu ne dovolite, da vas povleče v negativno razmišljanje.

Močno se boste zavedali, da si zaslužite priznanje, Saturn pa prinaša nekaj zastojev in napak. Morali boste bolj analitično načrtovati in prebuditi nove zamisli, da se izognete nepotrebnim razočaranjem. Nikar ne odklanjajte dela, ki na prvi pogled morda ni videti idealno.

Finančno področje bo dokaj stabilno. Poskrbite, da boste imeli konstante prihodke, saj prevelike nestabilnosti ne bi prenesli. Zagotovite si rešitve za morebitne zaplete, da se izognete pravnim vprašanjem ter tistim, ki bodo ves čas drezali v vas. Možnosti za ugodno rešeno dediščino bodo zaradi vpliva Jupitra odlične.

Družinsko okolje

Družinsko življenje bo prijetno, umirjeno in polno novih presenečenj. Zgodijo se lahko poroka, novo rojstvo ter globlje povezovanje med sprtimi družinskimi člani. V aprilu prihaja manjša nevihta, ki jo bo nekdo nevede zanetil, zato se v tem obdobju izogibajte stresnim situacijam v družini, osredotočite se na vzpostavitev harmonije in miru.

Odnosi z otroki bodo v poletnih mesecih bolj napeti, saj boste vztrajali pri svojih pravilih, otroci pa bodo iskali vse načine, da se jim izognejo. Prav je, da jim veliko omogočate in da ste tolerantni, vendar se boste v tem letu starši ribe morali naučiti sprejeti resnico in nato postaviti mejnike v vzgoji, kljub temu pa ohraniti prijateljski odnos, kar ne bo najbolj enostavno. Večkrat se bo prikradel občutek, da je breme celotne družine na vaših ramenih.

Zdravje in počutje

Nepredvidena zdravstvena težava bo na začetku leta vzbujala zaskrbljenost. Priporočljivo je, da se odzovete, še posebej tisti s kroničnimi boleznimi. Prihaja tudi nekaj prehladov in slabega počutja, zato poskušajte slediti smernicam zdravega življenja še bolj kot običajno.

Od aprila dalje vas bo tudi na področju duševnega zdravja varovala Saturnova energija, vendar ji boste morali popolnoma zaupati. To je čas, ko se lahko stabilizirate in rešite določene dolgo trajajoče težave. V jeseni vas bo nenehno obremenjevanje vodilo do povečanega stresa in pretiranega negativnega razmišljanja.

Krepite telesno pripravljenost in se zavedajte pomena svojega fizičnega in duševnega zdravja, da vas slučajno ne pusti na cedilu. Tisti, ki se boste bojevali z oslabljenim imunskim sistemom, poskušajte uživati več kakovostnih beljakovin in zelene zelenjave. Najbolj pomembno za vse ribice pa je, da razmišljate pozitivno, saj lahko s tem premostite veliko slabega počutja.


Preberite še: