Horoskop: S katerim znamenjem se najraje pogovarjamo?

Obstajajo ljudje, s katerimi se je bolj prijetno pogovarjati. Pri tem pa ni nujno, da imajo največ širine, morda enostavno obvladajo komunikacijo in so odlični poslušalci, ki spoštujejo osebo, ki pripoveduje zgodbo. Dejstvo je, da mora dober sogovornik znati zbrano prisluhniti. Katera znamenja zodiaka veljajo za najboljše sogovornike?

Horoskop: S katerim znamenjem se najraje pogovarjamo? (foto: pexels) pexels
12. 11. 2021

RAK

Rak je prepričan, da so odnosi preveč resna stvar, da bi se v komunikaciji pretvarjali. To so pristni in prijetni sogovorniki, ki znajo prisluhniti tudi najbolj dolgi in razvlečeni zgodbi. Ob zapletenih vprašanjih se zna rak iznajdljivo izogniti težavam, deluje zelo spoštljivo, tako da ima sogovornik ob njem vedno občutek, da je cenjen. Če se pogovarja nekje, kjer je več ljudi in je glasno, se rak vedno potrudi, da se osredotoči na osebo, s katero se pogovarja. Rak zna spraševati na ustrezen način, ni vsiljiv, ni preveč radoveden, kljub temu pa zna pokazati dovolj zanimanja. Zaveda se, da strinjanje ustvarja nekakšno vez, saj ima v trenutku s sogovornikom nekaj skupnega. Njegovo nasprotovanje je zelo nežno ter spoštljivo.

TEHTNICA

Tehtnica ima komunikacijske veščine podarjene že ob rojstvu. Premišljene besede, občutek za poslušanje in umirjen karakter ji omogočajo da zna razumeti, prisluhniti in nežno argumentirati. Tehtnica se zaveda, da je dobro med pogovorom uporabiti sogovornikovo ime, s čimer zagotovo dvigne zanimanje na naslednjo stopnjo. Fraza "povej mi" ali "razloži mi" je pogosto pomagalo tehtnice, ki želi, da ima sogovornik občutek, da njo to, kar ji razlaga, resnično zanima. Tehtnica manj govori in bolj intenzivno prisluhne, zato se k njej marsikdo z veseljem zateče, ko potrebuje poslušalca ali svetovalca. Gleda v oči, pokima in je vedno obrnjena tako, da sogovorniku zre v oči.

VODNAR

Vodnar ima sicer močno izoblikovan svoj jaz, vendar se v pogovorih drži pravila, da ne skače v besedo in ne prekinja sogovornika med razlaganjem. Zaveda se, da je za dober vtis včasih potrebno tudi samo prikimati. Poslušanje druge osebe je sicer umetnost, vendar je vodnar tisti, ki zna prisluhniti, ki si vzame čas in se zlije z zgodbo. Ko mu nekdo nekaj razlaga, izpusti vse iz rok ter se osredotoči na bistvene stvari pogovora. Vodnar zna zaradi svoje inteligence odlično postavljati vprašanja, s čimer naredi pogovor še bolj izčrpen, sogovornika pa zelo navdušenega. 

OVEN

Čeprav je oven posameznik, ki se rad samozavestno izpostavi, se zelo dobro zaveda preprostega pravila, da več monologov ne prinese pogovora. Poslušati sogovornika z zanimanjem je za ovna bistvenega pomena. Zanimanje zna pokazati tudi tako, da sogovorniku ki razlaga pomembno zgodbo večkrat postavi podvprašanje. Ton, intonacija, obraz, kretnje, za ovna je na področju komunikacije vse zelo pomembno. 

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: