Škorpijon: Mini horoskop 2017 za vsak letni čas posebej

Optimistični boste in polni novih načrtov, a o svojih ciljih ne boste veliko govorili z drugimi. Zdelo se vam bo, da bo to morda ogrozilo vaše napredovanje ali slabo vplivalo na vašo motivacijo.

Škorpijon: Mini horoskop 2017 za vsak letni čas posebej (foto: Shutterstock) Shutterstock
17. 12. 2016

Obeta se večji nakup, v katerega ste dolgo vlagali veliko energije. Možna je sprememba službe ali delovnih nalog, kar prinaša večji dohodek. Bodite odprti za nove priložnosti in se pogumno podajte na pot spremembe. Če ne prej, boste jeseni, z Jupitrom v svojem znamenju, izkoristili pozitivne vplive in izboljšali svojo življenjsko situacijo.

Zima

Takoj po praznikih se boste s polno paro lotili dela. Obetajo se nove službene poti in konstruktivni sestanki, ki prinašajo nekaj dodatnih odgovornosti. Študijske obveznosti boste opravljali brez posebnih težav. Če ste samozaposleni, boste imeli bolj malo časa za zasebno življenje.

Pomlad

Delovne okoliščine vas lahko pahnejo v čustveno stisko. Morda se boste čustveno preveč navezali ali celo zaljubili v nekoga v službi ali pa boste kritiko nadrejenih ali kolegov vzeli preveč osebno. Maja bo čas za sprostitev. Odpravite se na oddih, obdajte se z naravo in uživajte.

Poletje

Dobro boste razpoloženi, imeli boste več energije in lažje prenašali vsakdanji stres. Obeta se vam službeno napredovanje ali vsaj pomembnejše sodelovanje z nadrejenimi. V partnerstvu se obeta sprememba, morda skupna vselitev ali poroka. Morda vas bo obremenjeval odnos s starši.

Jesen

Jesensko obdobje bo res vaše obdobje. Če ne prej, bodo zdaj postali očitni plodovi vašega dela. Pričakujte pohvale, finančne nagrade in nove obetavne začetke. Možna je nova poslovna ponudba, o kateri se izplača vsaj premisliti. Dobro so aspektirana tudi dodatna izobraževanja in raziskovanja.

Rojeni od 24. oktobra do 2. novembra

Precej skrivnostni boste glede svojih poslovnih namer. Zaupajte jih vsaj partnerju, saj bodo spremembe, ki si jih želite, vplivale tudi nanj. Obeta se vam večji nakup, morda avta ali nepremičnine. Novo leto bo primerno tudi za menjavo prehrane, zaradi česar boste morda precej shujšali.

Rojeni od 3. do 12. novembra

V prvi polovici leta boste še neodločni glede svojih načrtov. Kaže, da vas bo pogovor z izkušenejšo osebo prepričal, da se bolj angažirate za to. Novi odnosi bodo zahtevali veliko prilagajanja, še posebej, če ste bili dolgo samski. Vzemite si čas, ne bodite prestrogi do sebe.

Rojeni od 13. do 22. novembra

Morda boste čez noč zamenjali službo ali pa boste sprejeli delo, ki vas bo hitro obremenilo z novimi odgovornostmi. Prepustite se toku in se sproti odločajte, kako in kaj. Možna je bolezen svojca, za katerega boste morali skrbeti, ali pa boste sami morali za krajši čas v bolnišnico.

Marta Pirnar Tittle