Škorpijon: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej

Pred vami je uspešno leto, v katerem se splača vložiti več truda v napredek. To najbrž pomeni, da boste zaposleni na vseh možnih področjih, a se bo splačalo.

Škorpijon: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej (foto: Shutterstock) Shutterstock
10. 12. 2017

Če se izobražujete, boste v novem letu zagrizli v delo in poskušali čim prej dokončati naloge, ki se bodo kar vrstile. Možne so tudi osebne preobrazbe, povezane z videzom, pogledom na svet in odnosi. Samozavestnejši boste in bolj pripravljeni uveljaviti svoje mnenje, dobro boste sodelovali z drugimi in pripravljeni se boste učiti od drugih in od okoliščin, v katerih se boste znašli.

Nič več izgovorov. Škorpijon v vašem znamenju vam daje idealne priložnosti za napredek in za spremembe na področjih, ki vas ne zadovoljujejo. Če niste zadovoljni sami s seboj ali s svojim videzom, potem nekaj ukrenite glede tega; če vas motijo odnosi z drugimi, razčistite z njimi; če želite spremeniti poklic ali študij, si prizadevajte za to. Tako boste spremenili svoje življenje in življenja svojih bližnjih, saj boste svoje zadovoljstvo raje delili z drugimi. Do tja je morda dolga pot, toda zdaj je pravi čas, da ukrepate in si ustvarite nove življenjske pogoje in boljšo finančno situacijo. Če študirate ali razmišljate o novih izobraževalnih poteh, boste znali stisniti zobe, se umakniti v svoj delovni kotiček in poskrbeti za sprotno opravljanje svojih nalog. Ne razmišljajte o tem, kaj vse boste morali narediti, da bi prišli do cilja. Raje delujte sproti in si ne belite glave s tem, kako in kaj sledi. Vse poteka tako, kot mora. Zaupajte kozmosu in sebi.

Zima

Zagrizli boste v delo in bili osredotočeni na napredek. Možen je težaven odnos z enim od sodelavcev ali s kom drugim, s komer ste primorani sodelovati. Omejili boste družabno življenje, a ne izgubite stika s partnerjem. Medsebojna podpora bo v tem obdobju ključna. Svetujemo redno vadbo.

Pomlad

V ospredju bodo odnosi z drugimi. Če vas kdo sili v nekaj, česar nočete, se postavite zase. Ne trudite se iskati naklonjenosti drugih, temveč naredite stvari tako, kot mislite, da je prav. Od sredine aprila boste lažje dokončali začeta dela, tudi sestanki bodo takrat konstruktivnejši.

Poletje

Razmislite o dolgoročnih načrtih. Če imate partnerja, jih načrtujta skupaj in gradita skupno prihodnost. Julij lahko prinese spremembe na delovnem mestu, avgusta pa se izogibajte naglih poslovnih odločitev. Vse poletje bodo v ospredju družinski odnosi in ukvarjanje z duhovnostjo.

Jesen

Precej obremenjeni boste z drugimi in sami s seboj. Morda boste na svoja pleča prevzeli preveč odgovornosti in boste še iskali pravo pot do cilja. Dobra novica je, da boste lahko računali na pomoč drugih, zato se je ne branite. Pazite, da stres ne bo vplival na partnerski odnos.


Rojeni od 24. oktobra do 2. novembra

Lažje boste pogledali vase in poskušali spremeniti določene negativne značilnosti, še posebej tiste, povezane z različnimi odvisnostmi. V partnerstvu se postavite zase in poiščite nove priložnosti, če v sedanjem odnosu ne vidite več smisla. V drugi polovici leta bo veliko priložnosti za to.

Rojeni od 3. do 12. novembra

V prvi polovici leta bodo v ospredju finance. Možno je, da boste veliko denarja porabili za dodatno izobrazbo, avto ali katero drugo praktično reč, ki jo potrebujete. Pozneje se osredotočite na delo in delovne odnose. Čeprav bo marsikdaj težko, stremite k pozitivnim timskim odnosom.

Rojeni od 13. do 22. novembra

Imeli boste priložnost duhovno napredovati. Obiskovali boste s tem povezane tečaje, delavnice in se družili z enako mislečimi ljudmi. Vse to vam bo v veliko uteho. Ne zanemarjajte službenih nalog in kolegialnih odnosov, prevzemite več odgovornosti za svoj poklicni napredek.


Pripravila: Marta Pirnar Tittle

Preberite še: