Škorpijon: Veliki letni horoskop 2017

Brez truda tudi v ljubezni ne bo vidnih rezultatov. Če želite v novem letu spoznati osebo, s katero bi se spustili v resen partnerski odnos, boste za to morali tudi sami narediti kaj novega.

Škorpijon: Veliki letni horoskop 2017 (foto: Shutterstock) Shutterstock
17. 12. 2016

Ljubezen

Poskusite s spletnimi zmenki, poslušajte prijateljico ali prijatelja, ki vam želi predstaviti nekoga, ki bi lahko bil prava izbira za vas, ali pa se vsaj večkrat odpravite v družbo, kjer bi lahko spoznali nove ljudi. Pozabite na sramežljivost in se samozavestno lotite iskanja primernega partnerja. Že januarja lahko izkoristite bežno srečanje z osebo, ki vam je všeč, in poglobite odnos z njo. Morda se ne bo vse izteklo po vaših željah, toda več izkušenj ko boste imeli z osvajanjem, samozavestnejši boste v svojih ljubezenskih namerah.

Največ priložnosti za nove ljubezenske vezi boste imeli junija, avgusta, oktobra in novembra. Jesensko obdobje je primerno tudi za prijateljske odnose, ki se lahko v tem času razvijejo v ljubezenske. Če ste v svežem razmerju, se vam bo včasih zdelo, da morate veliko žrtvovati za skupno sožitje. Ne pozabite, da vsako partnerstvo zahteva prilagajanje in da so vzponi in padci v čustvovanju povsem običajen odziv na nove ljubezenske okoliščine.

Nove odnose boste še toliko težje sprejeli, če imate za seboj niz ljubezenskih razočaranj ali dolgoletno partnerstvo, ki vam ga ni uspelo rešiti. V spomladanskem času boste imeli priložnost, da se znebite s tem povezane čustvene prtljage in se osredotočite na srečno prihodnost v dvoje.

Družina

Bodite čim bolj iskreni do svojcev. Če imate svojo družino, se trudite ohranjati iskrene družinske pogovore, saj obstaja verjetnost, da se bo eden od družinskih članov zavil v molk in ne bo hotel govoriti o svojih težavah. Če gre za enega od vaših otrok, poskusite vzpostaviti dovolj zaupen odnos, da boste izvedeli, kaj se dogaja. Tudi kateri od drugih sorodnikov lahko sproži nepotrebne spletke ali govorice, ki vas lahko prizadenejo. Ne spuščajte se na njihov nivo in se oddaljite od ljudi, ki radi kritizirajo druge. Če ne živite pri starših, jih večkrat obiščite. Možno je, da vam nočejo razkriti svojih težav. Če gre za bolezen, boste veliko naredili za zagotovitev primerne nege in zdravljenja.

Zdravje

Psihično in fizično boste močni, lažje boste prenašali odgovornosti in s tem povezan stres. Ukvarjanje z duhovnostjo vas bo navdalo z občutkom samozavesti in nepremagljivosti. Če največ energije črpate iz družabnega življenja, se bo letos to spremenilo, saj boste več časa preživljali doma sami s seboj. Številni škorpijoni bodo letos spoznali vrednost in korist redne intenzivne vadbe. Prijetno boste presenečeni nad lastno vzdržljivostjo. Marca in aprila se izogibajte ljudi, ki vam pijejo energijo, maja in junija pa si vzemite več časa za družino in morebitne bolne družinske člane. Če trpite za kroničnimi boleznimi, bdite previdni predvsem aprila in avgusta. Največ energije boste imeli decembra.

Delo in denar

Vse kaže, da boste letos garali še bolj, kot ste pretekla leta. Ker boste obenem tudi bolj motivirani, vam nove delovne odgovornosti ne bodo odveč. Izboljšajte odnose s sodelavci, saj boste le tako vedno vedeli, pri čem ste. Spodbujajte iskrene in poštene odnose z njimi in nadrejenimi. Možna je sprememba službe ali delovnih nalog, vse se bo dogajalo zelo hitro. Na finančnem področju se obeta velik napredek, možen je večji nakup, tudi posojilo. Septembra boste precej zapravljivi, izogibajte se kupovanju dragih daril.

Marta Pirnar Tittle