Škorpijon: Veliki letni horoskop 2018

Čustveno življenje bo pestro, partnerski odnos bo v marsičem odvisen od drugih dogodkov v vašem življenju. Svoje preobremenjenosti in stresa ne prelagajte na partnerja.

Škorpijon: Veliki letni horoskop 2018 (foto: shutterstock) shutterstock
10. 12. 2017

Ljubezen

Ker boste pripravljeni na nove izzive na vseh področjih, lahko to povzroči manjši razkol med vami in partnerjem. Če stres slabo prenašate in se v trenutkih krize radi tako ali drugače znesete nad ljubljeno osebo, bodite v letu 2018 pozornejši na takšne trenutke. Malce več samorefleksije glede tega, kako to vpliva na partnerja, ne bi škodilo. Predvsem v spomladanskih mesecih lahko s svojimi izbruhi povzročite partnersko krizo, ki bi jo bilo treba čim prej zakrpati. Tudi stabilna partnerstva se lahko znajdejo v manjšem čustvenem vrtincu. Vzemite si več časa za skupne urice, predvsem konce tedna preživita romantično in v zaupnem pogovoru. Zavedajte se, da vam mora partner biti v oporo, ne v breme, zato težite k harmoničnim odnosom.


Če ste samski, boste v novem letu izredno dovzetni za romantična druženja in telesne užitke. Vse kaže, da boste imeli veliko izbire, pazite pa, da svojih ljubezenskih partnerjev ne boste preveč razočarali s svojimi neodgovornimi dejanji. Predvsem v jesenskem času se lahko zgodi, da boste nekomu strli srce, ali pa se boste vi zavedeli, da ste s svojimi nespametnimi ravnanji iz rok izpustili nekoga, s katerim bi se zelo dobro razumela.

Družina

V drugi polovici leta bodo družinski odnosi še posebej poudarjeni. Morda boste pred neko odločitvijo, ki bo vplivala tudi na bližnje, zato bo odločitev še toliko težja. Mislite predvsem na dolgoročne koristi svoje odločitve, pa četudi bo ta čustveno stresna. V odnosu s starši ne bodite prestrogi in ne pričakujte preveč od njih. Poskusite razumeti njihovo stališče in jim prisluhnite. Če ste mlajši, bo to leto idealno za določeno mero osamosvojitve. Poskrbite, da bodo svojci ponosni na vaš napredek in da se bodo strinjali z vašo odločitvijo, saj bi vas sicer hitro začela razjedati slaba vest. Morda si boste morali priznati, da vam ljubezen in podpora bližnjih pomeni več, kot ste si mislili.

Zdravje

Fizično počutje bo dobro predvsem v prvi polovici leta, ko boste tudi najbolj aktivni. Ker boste vse leto naporno delali, bosta redna prehrana in vadba zelo pomembni, pa tudi redno jemanje vitaminov in drugih prehranskih dodatkov. Z meditacijo in drugimi sprostitvenimi tehnikami v svoje življenje vnesite več ravnovesja in notranjega miru. Čeprav boste zelo delavni, se ne umikajte preveč v osamo. Pogovori z drugimi, še posebej s partnerjem, bodo marsikdaj zdravilni. V drugi polovici leta boste imeli manj energije. Kaže, da vam bo odtekala predvsem k vašim bližnjim, ki vas bodo v tem času zelo potrebovali. V jesenskem času poskusite najti več časa zase in za svoja čustva.

Delo in denar

V tem letu boste bolj pripravljeni tvegati tako na službenem kot finančnem področju. Obetajo se večji nakupi in naložbe, morda pričakujete določeno izplačilo ali kakšen drug dobiček, ki bi ga bilo dobro pametno vložiti. Če boste imeli nekaj več pod palcem, boste z določenimi pozornostmi raje razveselili svoje bližnje kot sebe. Na delovnem mestu si boste upali veliko več kot sicer, kar bo najbrž vneslo več dinamike v službene odnose. Prizadevajte si vzpostaviti ustvarjalnejše in pozitivnejše odnose z nadrejenimi.

Marta Pirnar Tittle

Preberite še: