Škorpijoni so izjemno silovite osebe, polne energije in nebrzdane strasti

Škorpijoni so izjemno silovite osebe, polne energije in nebrzdane strasti. Pogosto dobimo občutek, da so nepremagljivi, saj s svojo prisotnostjo 'začarajo' vse navzoče. Zaradi potrebe po zmagi in prevladi se velikokrat spopadejo, ob porazu pa se zaprejo vase in postanejo ljubosumni.

Škorpijoni so izjemno silovite osebe, polne energije in nebrzdane strasti (foto: pixabay) pixabay
21. 1. 2021

Pri vsem, česar se lotijo, gredo vedno v globino. Njihov svet in razumevanje sveta okoli njih sta zato navadno obarvana črno ali belo, le redko zaznajo sive odtenke. Čeprav se to morda sliši zaletavo, se redko zmotijo. Vodi jih izjemna intuicija, s katero v trenutku dojamejo, kako stvari stojijo.

Škorpijoni veljajo za močne osebnosti. Vedno bodo raje škodili samim sebi, kot ta užitek prepustili drugim, saj se nadzorom nad vsem, kar se dogaja, ne bodo odpovedali. Močno so prepričani, da bodo preživeli ne glede na to, kaj jih čaka, in pogosto se niti najmanj ne motijo. Bolje se jim je približati previdno in počasi, hitrih kretenj namreč ne prenesejo. V takšnem primeru za trenutek odrevenijo ali celo stopijo korak nazaj, kar je značilno tudi za škorpijona.

Presenetil vas bo njihov prodoren in močan glas, ki ni nujno glasen. Sicer pa Škorpijoni ne govorijo veliko. Njihov molk utegne sprožiti nelagodje ali celo strah, sploh če se zazremo v njihove hipnotične, skrivnostne in temne oči ter ugotovimo, da so nas v trenutku spregledali. Škorpijoni natanko vedo, koga imajo pred seboj, ob tem pa pade odločitev: če smo jim všeč, nas nemudoma sprejmejo in postanejo naši najboljši prijatelji. V nasprotnem primeru je ni sile, ki bi jih prisilila, da bi se še kdaj srečali z nami, če pa bi se to le zgodilo, bi nas mirno prezrli.

Težko bi jih uvrstili med ljudi, ki sledijo modnim trendom. Nikoli ne bodo postali sužnji mode ali ustaljenih norm in prepričanj. Vedno in povsod bodo sledili zgolj lastnemu slogu. Vseeno iz njihove pojave vejeta privlačnost in seksapil, ki ne moreta biti neopažena pri ljudeh, ki zanjo opazovati.

Za škorpijone je pomembno, da so opaženi. So izraziti individualisti. Vsak družbeni pritisk ali zunanji vpliv je zanje neznosen. Škorpijone je nemogoče prestrašiti ali stisniti v kot, saj premorejo veliko zalogo notranje discipline, samoobvladovanja in hladnega dostojanstva, njihov duh pa je osredotočen na točno določen cilj. Škorpijoni so ustvarjalci, ki ne bežijo pred odgovornostjo in z dostojanstvom branijo vse svoje odločitve. Vedno namreč stojijo za svojimi besedami.

Škorpijoni so na zunaj flegmatiki, v sebi pa koleriki. Nemudoma se odzovejo na provokacije iz okolice, vendar se znajo dobro nadzirati. Nikoli ne popravljajo ljudi, ki so jih narobe razumeli, zato so prav škorpijoni od pripadnikov vseh zodiakalnih znamenj najtežje razumljivi in najmanj razumljeni. Škorpijoni so maščevalni in nevarni in ne poznajo sredine.

Denar ima za škorpijone velik pomen, predvsem zato, ker jim prinaša občutek moči, svobodo in nadzor. Z denarjem znajo dobro ravnati, tako s svojim kot tujim, zaradi česar so izvrstni na področju denarnih vlaganj. Blizu so jim borzne špekulacije, saj so zanje poseben izziv. Poleg tega znajo utajiti kakšno davčno obveznost in tudi črni trg jim ni tuj. Na poslovnem področju se izkažejo pri vseh delih, ki se jim lahko posvetijo z vsem svojim bitjem. Pripravljeni so trdo delati, potrebujejo občutek varnosti in so zelo podjetni, vendar nikdar nestrpni. Vedno potrpežljivo čakajo na svojo priložnost.

Škorpijonom je zelo pomembno, da partner ni hladen. Če se njihova velikanska zaloga energije v odnosu ne izrabi, nastanejo težave. V stresnih obdobjih partnerskega življenja utegnejo priti na dan ljubosumnost, molčečnost in maščevalnost. Škorpijoni imajo namreč svoje ideale in jih je težko zadovoljiti. Poleg tega imajo izdelane mehanizme in strategije, kako zavarovati svojo čustveno občutljivost.

Strahovi

Čeprav je škorpijon zelo močan in z njim nikakor ne moremo manipulirati, je globoko v sebi labilen in ne verjame vase, kopičijo se mu predvsem strahovi, povezani s tem, da bi ga bližnji izdali. Ker rad zaupa več ljudem, ga je strah tudi tega, da bi izdali kakšno neljubo lastnost in mu s tem pokvarili ugled ali povzročili konflikt.

Hujšanje

Škorpijoni bi morali v svojo prehrano vključiti več polnozrnatih izdelkov, solato, zeleno, češnje, pomaranče in kivi, saj je zanje značilno pomanjkanje vitamina C in vlaknin. Moški škorpijoni ste pogosto zelo predani delu, zato velikokrat preskakujete obroke. Prav zato bi morala vaša dieta vsebovati hrano, ki zahteva hitro in preprosto pripravo, kljub temu pa je sestavljena iz komponent zdrave hrane. Priporočljiva je začinjena hrana.

Ujemanje

Ob srečanju bika s škorpijonom še zrak postane čistejši, kajti nasprotja, ki se tako privlačijo, ustvarjajo toplino. To je obojestranska ljubezen na prvi pogled. Vladajoča Mars in Pluton, ki vladata škorpijonu, in čustvena Venera, vladajoča biku, pripomorejo k fascinantni energiji znakov, in ko zaplešeta planeta Mars in Venera, je spalnica v plamenih.

Ljubosumje, posesivnost, telesno poželenje, osnovna stališča so skupni imenovalec škorpijona, za katerega so lastne potrebe pomembne in apetiti močni. Oba partnerja kljub ljubezni potrebujeta veliko medsebojnega razumevanja, da se škorpijon ne spusti v boj za oblast. Partner bik je nagnjen k brezskrbnosti, kar v škorpijonu sproži strupene puščice in obstaja realna možnost, da se v biku prebudi zver. Škorpijon vidi v raku čudovito bitje, ki se odziva na ravno pravi ravni, intenzivno atraktivno se dopolnjujeta s pridihom blaženosti do resnično transcendentnega.

Čeprav je vodni rak z vladajočo Luno na čelu bolj pasivne narave, imata s škorpijonom, ki je vodnik močne energije, poln kreativnih idej, skupno svetlo pot. Njun odnos raste v globoko, strastno ljubezen, vendar okrepljeno z medsebojnim razumevanjem. Strastni Mars in gospodar podzemlja Pluton sta planeta, ki vladata dinamičnemu škorpijonu, najditelju varnega zatočišča pri čustvenem raku.

Ujamejo se tudi s kozorogom, devico in ribami.

ON

Žensko, ki se zaljubi v škorpijona, ne sme biti strah poželenja. To je namreč njegova temeljna lastnost. Ne nanaša se samo na ljubezen, čeprav je tam najbolj izrazito, strasten je tako pri politiki, šahu, cigaretah, hrani, življenju, karkoli si pač zamislite. Njegova ljubezenska čustva so nadvse močna. A vendar, kolikor hitro se naveže, tako hitro se tudi razide, glede svoje izvoljenke pa je vselej sebičen, saj jo hoče samo zase. Od njene naklonjenosti oz. zavračanja je tudi odvisno trajanje njunega razmerja. Izredno težko si najde pravo partnerico. V njegovi izbiri odseva njegovi trdi pogledi na poštenost in zvestobo.

ONA

Škorpijonka ima v sebi globoko in skrivnostno lepoto. Je magnetična, ponosna in  samozavestna. Žal ji je samo, ker ni bila rojena kot moški, in skeli jo, ker nima enakih prednosti, kot jih ima v družbi nasprotni spol. Nikoli ni neodločna in omahljiva. Nikomur ljubezen ne pomeni toliko kot škorpijonki! Tu ne preostane nič drugega kot priti z barvo na dan, kajti ta ženska hoče brezpogojno pripadati tistemu, ki ga ljubi, in ga pod nobenim pogojem noče deliti s prijateljicam. Težava z ljubosumjem je neznansko velika. Vse pri njej je v globini in pod mirno zunanjostjo se skriva pravi vulkan. Zna se tudi žrtvovati, je pogumna in žilava v boju ter v težkih in usodnih življenjskih okoliščinah.

horoskop.si

Preberite si še: