Vpliv spomladanske utrujenosti na astrološka znamenja

Spomladanska utrujenost ni le izmišljotina, saj lahko prehod iz hladnih in depresivnih zimskih mesecev v toplejše in pozitivne pomladne mesece zares vpliva na naše fizično in psihično počutje.

Vpliv spomladanske utrujenosti na astrološka znamenja (foto: profimedia) profimedia
20. 3. 2018

Razlog so nestabilno vreme, velike temperaturne razlike, kratki dnevi pa tudi dejstvo, da smo pozimi praviloma manj fizično aktivni, saj se neradi zadržujemo na mrazu. K slabši telesni formi nekaj dodajo tudi kilogrami, ki se pogosto naberejo v zimskem času, ko posegamo po tolažilni hrani. Primanjkuje nam vitaminov, saj naša prehrana ni tako raznovrstna, svežega sadja in zelenjave pa ni na voljo toliko kot v drugih letnih časih. Vse to lahko vpliva, da se naše splošno počutje poslabša. Seveda pa spomladanska utrujenost različno vpliva na posamezna astrološka znamenja.

Oven

Začetek pomladi vam bo pisan na kožo. Glede na dejstvo, da imate od vseh znamenj največ energije, tudi tokrat ne boste imeli večjih težav. Prav nasprotno, prebudili se boste in si zaželeli akcije na vseh področjih. Zamikale vas bodo aktivnosti, ki zahtevajo odlično fizično pripravljenost in vztrajnost. Nihala bodo le vaša čustva, saj boste imeli občutek, da še ni pravi čas za razčiščevanje.

Bik

V pomlad stopate polni elana, in čeprav sledijo dnevi, ko bi najraje ostali v zavetju domačega okolja, se boste aktivirali in si zastavili višje cilje. Največ energije vam bo dajalo sonce, kar bi bilo dobro izkoristiti ob prijetnem klepetu ob kavi. Vaše misli bodo občasno zbegane, vendar se boste kljub temu znali motivirati, če vam bo primanjkovalo energije.

Dvojčka

Čas je, da se sestavite in usmerite k boljšemu počutju, po katerem hrepenite že dalj časa. Imeli boste občutek, da so vsi okoli vas utrujeni in nekoliko lenobni, le vi boste ves čas pripravljeni na nove izzive. Bedeli boste pozno v noč, samo jutranje vstajanje vam bo povzročilo nekaj težavic, saj bi še vedno sanjarili, potrebni pa bodo hitri odzivi.

Rak

Spomladanska utrujenost se vas bo tokrat dotaknila, saj ste po naravi še bolj občutljivi kot druga znamenja. Najbolje se boste počutili v zavetju svojega doma, kjer boste v udobnih oblačilih razmišljali o življenju. Dišala vam bo tudi kalorična hrana, s katero se boste tolažili ob napornih trenutkih. Nikar pa ne pretiravajte, da se vam ne naberejo nadležni odvečni kilogrami.

Lev

Ni se treba bati, da bi vas zagrabila pretirana lenoba ali ležernost. Čeprav bo večina v vaši okolici nerazpoložena in utrujena, boste vi blesteli s svojo energijo. Predajali se boste užitkom in se brez težav udeležili tudi bolj intenzivnih športnih dejavnosti. Veliko se boste tudi družili s prijatelji, ki jih boste motivirali k dobremu počutju.

Devica

Spomladanska utrujenost se vas bo tokrat bolj močno dotaknila, saj ste psihično in fizično zaradi vpliva planetov nekoliko nestabilni. Poveča se lahko tudi vaša razdražljivost, zato bodite previdni v svoji komunikaciji. Trikrat razmislite, preden se odzovete, da se ne znajdete v konfliktu. Obdobje vam prinaša tudi povečan apetit in hkrati željo po bolj vitki postavi, kar bo pa žal zelo težko uskladiti.

Tehtnica

Vaša psihična nestabilnost se počasi umika. Čeprav bo večino zajela spomladanska utrujenost, boste imeli dovolj volje in energije, da se spoprimete z vsemi obveznostmi. Nekaj lenobe vas bo kljub temu spremljalo, zato se boste ob večerih predčasno odpravljali v posteljo, kar bo koristilo tudi vašemu organizmu, ki vam bo hvaležen. Odzovite se povabilu, povezanemu s športnimi dejavnostmi.

Škorpijon

V pomladnih dneh vam ne bo primanjkovalo energije. Zbudili vas bodo daljši dnevi in pripravljeni boste na konkretne podvige. Zadihali boste tudi tisti, ki ste v preteklosti čutili kakšne znake bolezni. Sledi hitrejše okrevanje. Začeli boste bolj opazovati svoje telo, zato je čas primeren tudi, da se začnete bolj zdravo prehranjevati. Rezultati bodo kmalu vidni in postali boste bolj zadovoljni.

Strelec

Zdelo se vam bo, da se vam vse podira, da vam daljši sončni dnevi kradejo energijo in da postajate depresivni. Nikar se ne vdajte tem občutkom, da vas ne preplavijo. Raje dvignite glavo, pojdite na sonce in se čim več družite. Okrepila vas bosta tudi zdrava hrana ter zadosten vnos tekočine. Venera pa bo stabilizirala vaše osebno in čustveno področje, da boste končno bolj zadovoljni.

Kozorog

Čeprav si boste privoščili dovolj spanca, boste čutili spomladansko utrujenost, ki se bo lotila predvsem moških kozorogov. Na trenutke se boste spraševali, ali je z vami vse v redu in ali bi morali zaradi povečane utrujenosti obiskati zdravnika. Najlažje se boste stabilizirali s primerno prehrano in zmernimi dejavnostmi, ki vas bodo prebudile in razvedrile.

Vodnar

Lotila se vas bo spomladanska utrujenost, vendar ne v takšni obliki, da bi ji podlegli. Privoščite si kakšen sadno-zelenjavni dan, da prebudite telo. Vaše misli bodo zbrane in usmerjene v prihodnost, le nekaj več spanca boste potrebovali, zato se ne čudite, če vas bo po napornem dnevu zmanjkalo na kavču. Večeri bodo namenjeni aktivnostim, ki vam ne bodo dovolile poležavanja.

Ribi

Utrujenost bo bolj na psihičnem področju, saj ste že nasičeni zaradi stvari, ki se nikamor ne premaknejo. Več pozornosti boste namenili skrbi za telo, usmerili se boste k vitkosti, ki vam tokrat ne bo povzročala težav. Šport vam bo sicer zanimiv, vendar se z intenzivnimi vajami tokrat ne boste ukvarjali, bolj vam bo ustrezal kakšen sprehod v naravi ali zabavna skupinska vadba.

horoskop.si