Strahovi: Česa se boji vaše astrološko znamenje?

Bik se boji sprememb, Tehtnica konfliktov, Devica nereda, Rak občutka, da nikomur ne pripada...

Strahovi: Česa se boji vaše astrološko znamenje? (foto: pexels) pexels
25. 9. 2020

Se vam kdaj zdi, da je vaše življenje zašlo v napačno smer in da ponavljate iste napake? Verjetno se zatekate k načinu vedenja, ki vas varuje pred nekim globoko prikritim strahom. Vsako astrološko znamenje ima specifično energijo, način izražanja, potrebe. Kadar so temeljne potrebe ogrožene ali je posameznikova osebnost ranjena, vladajo nezavedni strahovi.

Da bi se osvobodili strahov, se moramo zavedati, česa se bojimo. Ta prvi korak je najbrž tudi najtežji. Naši najgloblji strahovi so zakopani globoko v nezavednem, ego pa se trudi, da ohranja obstoječe rutinsko obnašanje, ki mu daje navidezni občutek varnosti in moči. Čeprav mislimo, da se dobro poznamo, se lahko motimo, kadar gre za nezavedne dele naše psihe. Ko prepoznamo svoj strah, ko si priznamo, da ga nosimo v sebi, takrat vsaj vemo, s čim imamo opravka.

Če se nehamo izogibati situacijam, ki so bile za nas nekoč težavne in problematične, sprejmemo izziv osebne rasti, ki vodi do izpolnitve sanj in sreče. Počasi se osvobajamo verig, ki nas omejujejo. S tem osvobajamo energijo, ki nam ne služi več kot zaščita, temveč kot pot skozi razvojne faze življenja, ki vsebujejo vznemirljivo pričakovanje, občutek življenjske radosti in sreče. Kaj potrebujete, česa se bojite in kako si pomagati:

Oven

Strah pred porazom

Občutek izpolnjenega življenja boste dosegli s sprejemanjem izzivov. Ste rojeni vodja, neodvisni in pogumni. Radi tekmujete v želji, da bi zmagali in na ta način okrepili svoj ego. Občutek fizične, intelektualne in duhovne moči potrebujete, da bi se počutili varno.

Strah pred porazom je vaš največji sovražnik. Bojite se, da niste dovolj dobri, spretni, sposobni, pametni ali lepi, da bi v tekmovanju z drugimi zmagali. Poraz vas oslabi, nezavedni strah pa lahko izčrpa vašo življenjsko energijo in oslabi vašo voljo. Ko stvari ne potekajo tako kot si želite, se branite z grobim in sebičnim obnašanjem v brezobzirnem poskusu, da uveljavite svojo voljo. Če ne želite biti izločeni iz igre življenja, se preizkusite v majhnih in varnih zmagah, ki vas krepijo. Igrajte pošteno, upoštevajte druge in se naučite prenesti poraze.

Bik

Strah pred spremembami

Ustvarjanje varnosti in lepote v svetu, ki vas obkroža je vaša najpomembnejša naloga. Vsak korak naprej skrbno načrtujete, ker morate biti prepričani, da nove stvari ne bodo porušile vsega, kar ste doslej dosegli. Neradi tvegate, znane stvari in navade vam dajejo občutek varnosti. Najbolj se bojite presenetljivih in nepredvidljivih sprememb. Strah vas bo prisilil, da se krčevito oklepate znanih navad, četudi niste zadovoljni s svojim življenjem. Znano zlo je za vas manj nevarno kot neznano.

Pripravite se na spremembe dolgoletnih rutinskih navad. Obrzdajte potrebo za zbiranjem stvari in se znebite vsega, kar niste uporabljali že eno leto. S tem boste pokazali zaupanje, da vam bo življenje dalo vse, kar potrebujete. Vizualizirajte dobre stvari, ki so mogoče samo, če dovolite, da se zgodijo. Recite da življenju.

Dvojčka

Strah pred izolacijo

Vaša potreba po pridobivanju znanja in zbiranju najrazličnejših informacij izvira iz globokega prepričanja, da vas bo znanje zaščitilo pred življenjsko bolečino. Vaš um je preveč zaposlen z opažanjem, imenovanjem in kategoriziranjem sveta okrog vas. Nenehno morate biti v gibanju, da ničesar ne zamudite. Nevarnost, da bi ostali odrezani od vira informacij sproža v vas strah pred izolacijo. Če ste postali njegov suženj, boste nenehno pridobivali informacije. Posvečali boste vse več časa tej neizčrpni nalogi, kar vas lahko na koncu odtuji od ljudi. Izgubili boste občutek za realnost.

Vaše srce mora biti pametnejše od vsega, kar ste se naučili iz knjig. Srce namreč ve, da vas znanje ne bo grelo v hladnih in samotnih nočeh.Odprite se realnim življenjskim izkušnjam, v katerih boste našli praktično znanje, hladne in suhoparne informacije pa nadomestite z razumevanjem in sočutjem.

Rak

Strah pred tem, da ne pripadate

Vaš skrben in čustven značaj ima izrazito zaščitniška nagnjenja. Pomemben vam je občutek, da vas drugi potrebujejo, da občutite čustveno varnost v družinskem krogu z ljudmi, ki vas imajo radi. Čeprav je vaš način obnašanja nekoliko previden, pogosto konservativen, so vaši občutki močni, topli in neizmerni.

Najbolj se bojite tega, da ne pripadate nikomur, predvsem ko vam samota grozi, da nikamor ne morete usmeriti svojih čustev. Ko vas obvladuje strah, pretirano zaščitniško obnašanje duši vaše bližnje. Začnete manipulirati s čustvi, da bi našli pozornost za tisto, kar počnete za druge. Namesto zbliževanja ustvarjate odpor, ko preveč prodirate v tujo intimo. Čeprav vam je kot izrazito čustveni osebi težko ohraniti objektivnost, poskušajte z mirno glavo analizirati situacijo in omogočiti drugim dovolj prostora. Bližina in skrivnosti, ki jih drugi delijo z vami so privilegij, ne pa obveza. Bodite hvaležni za ta privilegij.

Lev

Strah pred nepomembnostjo

Da bi bili zadovoljni, se morate počutiti posebne in edinstvene. Občutek, da vam je namenjena posebna usoda, izvira iz vašega ponosa in kreativnosti. Nekoliko kraljevski občutek veličine pripomore k temu, da ste topla in velikodušna oseba dokler imate občutek, da vas drugi cenijo. Potrebujete pohvale in občutek sprejetosti, da bi se počutili varno.

Arhetipski strah, ki vas najpogosteje omejuje je strah pred nepomembnostjo. Ne želite, da je vaše življenje običajno, rutinsko, ne prenesete, da vas ignorirajo. Če vas zasužnji strah, se lahko vaša velikodušnost pretvori v zavist, vaša toplina v aroganco, vaša edinstvenost se preobrazi v pretirano samopoveličevanje.

Bogastvo notranjega sveta, vaša ustvarjalnost in vizije dajejo vašemu življenju smisel. Niso vampotrebne zunanje pohvale in občudovanje. Oporo, ki jo potrebujete se naučite najti v sebi.

Devica

Strah pred neredom

Življenje doživljate kot neurejeno in kaotično mesto, zato je ustvarjanje reda predpogoj, da bi se počutili varno. Izjemna urejenost, organizacijske sposobnosti, občutek za podrobnosti in nagnjenje k popolnosti so lastnosti, ki določajo vašo osebnost.

Globoko v vas je zakoreninjen strah pred neredom, še posebej pred čustvenim kaosom, ki vas lahko obvladuje in potegne v stanje nemoči, kjer nimate nadzora. Zaradi njega krčevito vztrajate na malenkostih in ostro kritizirate druge, in ne sebe. Večji kot je strah, bolj boste komentirali, opominjali in kritizirali. Tako boste v paničnem poskusu, da prevzamete nadzor ustvarili negativne vibracije in navidezni red.

Poskusite se sprostiti in dovoliti sebi ter drugim, da ne bodo popolni. Sprejmite druge ljudi in situacije takšne, kot so. Odkrijte, da svet v svoji nepopolnosti vsebuje posebno lepoto.

Tehtnica

Strah pred konflikti

Počutite se dobro kadar veste, da vas drugi sprejemajo. Da bi to dosegli, se trudite ugoditi drugim in ustvarjati skladne odnose. To ni vedno enostavno, ker v dinamiki razmerij vladajo zastrašujoča čustva in nagoni. Čeprav verjamete v korektne odnose, poštenost in vljudnost, so to ideali, ki jih je ustvaril um v poskusu, da bi se zaščitil pred nepredvidljivostjo in kaosom občutkov.

Vaš največji strah je strah pred konflikti, ker takrat občutki uidejo nadzoru. Toda niste mehkužni, saj se, kadar je potrebno, močno borite zase. Če vas preplavi strah, lahko potonete v stanje, v katerem boste preveč popuščali, odstopali od svojih potreb v imenu ohranjanja skladnosti. Včasih je zdravo dovoliti, da nakopičena čustva pridejo na površje in naletijo na jezo, solze ali neprimerno obnašanje. Dovolite si čustveno razbremenitev, prepire in konflikte. Zapomnite si, da po dežju vedno posije sonce.

Škorpijon

Strah pred izgubo kontrole

Ste zelo intenzivna oseba, ki ničesar ne počne polovično. Ko se nečesa lotite, pa naj gre za delo ali ljubezen, se popolnoma predate tej nalogi. Ta predanost je ena izmed oblik kontrole, ki jo morate imeti. Počutite se varno, ko raziščete in odkrijete vse o temi, ki vam je pomembna. Takrat ste vi avtoriteta in nič vas ne more presenetiti. Všeč vam je, da vas dojemajo kot odgovorno in zanesljivo osebo.

Strah pred izgubo kontrole je vaš skriti sovražnik. Bojite se, da vas neznane okoliščine lahko obkrožajo in prevzamejo oblast nad vašo usodo. V poskusu, da ohranjate kontrolo se upirate spremembam in ste nepopustljivi v svojih prepričanjih.

Spremembe in preobrazba tvorijo življenje. Verjemite intuiciji, ki vas bo v pravem trenutku opozorila, da morate tvegati. Vaša sposobnost, da se vedno postavite na noge prenovljeni in močni je tako izrazita, da nikakršen strah ne more ustaviti razvoja.

Strelec

Strah pred omejevanjem

Vaš optimizem in zaupanje v prihodnost temeljita na občutku, da je življenje potovanje. Potrebujete veliko svobode, da raziskujete iniščete odgovore. Vrata novih priložnosti morajo biti vedno odprta, pa naj gre za duhovna, čustvena in fizična izkustva.

Bojite se, da bo omejena vaša svoboda pri odkrivanju poti, ki vodijo do razumevanja življenja in definirajo njegov smisel. Nagnjenost k filozofiranju je obramba pred banalnostjo lastnega obstoja. Če se znajdete v situaciji, v kateri ne vidite možnosti razvoja, tonete v depresijo. Vaš optimizem pogosto počiva na enostavnih sloganih. Lahko ste netolerantni do tistih, ki ne sprejemajo vaše ''resnice''. Izprašajte svoja prepričanja. Opustite površnost in nekoristne zgodbe, saj svoboda leži v sposobnosti vašega uma, da se spreminja, da se čudi novemu in sprejema tisto, kar je drugačno.

Kozorog

Strah pred neuspehom

Ste oseba, ki vedno doseže več. Vztrajni in ambiciozni natančno doživljate življenjsko resničnost in ustvarjate strategijo razvoja. Dobro razumete družbeno, poslovno in finančno hierarhijo in želite v njej učvrstiti svoj položaj. Nezaupljivi ste in najraje vse naredite sami, saj se tako lahko izognete, da vas izneverijo v kritičnem trenutku.

Strah pred neuspehom je kulminacija kolaža strahov – od napak, kazni, izgube statusa ali denarja. Ne dopustite, da bi bila vaša materialna in statusna varnost ogrožena. Ko vas obvladuje strah, ne verjamete nikomur, odlašate, napake pripisujete drugim in tako izgubite avtoriteto.

Povečajte vero vase in v svoje sposobnosti. Izkažite več zaupanja drugim. Ne dovolite, da strah blokira vašo podjetniško naravo in da vaša ambicija zakrkne. Napake je mogoče popraviti, iz njih pa se lahko naučite, da se ne ponovijo.

Vodnar

Strah pred neracionalnim

Ste neodvisna oseba z močno voljo in izvirnimi idejami. Živeti želite po lastnih pravilih in ne bojite se biti nekoliko drugačni. Imate izrazit občutek za pravičnost, poštenost in druge plemenite ideale civilizirane družbe, ki vas ščitijo pred življenjsko bolečino. Pripravljeni ste se spreminjati in popraviti vse, kar se ne sklada z vašimi ideali.

Zavedate se, da nagoni in čustva poganjajo svet. Njihova neracionalnost, nepojasnjenost vas globoko strašita. Ko strah preplavi vaše srce, strogo vztrajate pri spoštovanju idealov. Obnašate se, kot da so vaša prepričanja edina pravilna in izgubljate toleranco, po katerih sicer slovite.

Sprejmite dejstvo, da bodo nagonske sile človekovega značaja, neracionalnost čustev in samega značaja vedno prisotni. Lahko so vzrok za bolečino in krivico, hkrati pa so kreativne. Naj vam bodo navdih za spremembe, ki jih želite izpeljati.

Ribi

Strah pred ločitvijo

Ste občutljiva, intuitivna in prilagodljiva oseba, ki globoko čuti življenje. Zdi se, da z eno nogo stojite v resničnosti, z drugo pa v nekem nevidnem svetu. Iz njega črpate domišljijo in navdih. Občutek varnosti dosežete s čustveno združitvijo. Ljubezenska razmerja, v katerih občutite globoko povezanost s partnerjem, so usodna za vaše duhovno zdravje.

Življenje brez ljubezni in samota sta lahko za vas razdiralna, največji strah pa izvira iz nevarnosti, da izgubite vez z imaginarnim svetom, iz katerega črpate moč. Resničnost vam ne nudi utehe in je lahko boleča v svoji nepopolnosti, grdobiji in trpljenju. V poskusu, da ponovno najdete svoj izgubljeni ra,j na različne načine bežite od resničnosti.

Kreativnost in umetniško izražanje sta vaša najboljša obramba. Enako uspešen protistrup za strah je široko področje duhovnosti. To bo dopolnilo vaše razumevanje sveta in poglobilo vaše sočutje.

Senka Ljubić, astrologinja