Strelec: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej

Imeli se boste priložnost več ukvarjati z rečmi, ki vas veselijo. Če je to delo, boste pri tem zelo uspešni in se osredotočili tudi na boljši zaslužek.

10. 12. 2017

Od sredine leta bo poudarek na ustvarjalnih idejah, pri čemer je pomembno, da ostanete gospodar svojih zamisli in jih uresničite tako, kot ste si zamislili. Če vas veseli duhovna plat življenja, boste lahko zelo napredovali pri sprejemanju sebe in sveta takšnega, kot je. Manj uporniški boste in mirnejši v sebi. Pazite, da ne boste pretiravali s spremembo življenjskega stila. Samoodrekanje vam ne bo prineslo mesta med razsvetljenimi.

Lažje boste prisluhnili sami sebi in svojim občutkom, uklanjanje volji drugih pa vam bo vse bolj presedalo. Z Jupitrom v Škorpijonu v vaši 12. hiši se boste lažje zamislili sami nad seboj in spremenili tisti del sebe, ki vam ni preveč všeč. Karkoli to že je, je pomembno, da se najprej sprejmete takšni, kot ste, potem pa se podate na pot spremembe. Tudi Saturn, ki se bo pridružil Plutonu v ozvezdju Kozoroga, vas bo povabil, da malce razmislite o svojem moralnem kompasu ali pa da si postavite določene prioritete glede tega, kaj je v življenju res pomembno. V ospredju bo tudi finančno stanje. Ne glede na to, ali ste z njim zadovoljni ali ne, je nujno, da vas vaše materialne okoliščine ne definirajo. Zdaj boste lažje spoznali, da je vaš notranji svet ravno tako pomemben kot zunanji. Poudarjena bo vaša psihološka žilica, lažje boste prebrali druge ljudi in jim znali svetovati. Izboljšala se bo tudi vaša intuicija, zato ji večkrat prisluhnite.

Zima

Januar bo primeren za rutinska dela, saj boste takrat potrpežljivejši kot sicer. Februarja boste imeli več energije, zato se takrat osredotočite na različna sodelovanja in zahtevnejše skupinske naloge. Nekaterih reči ne boste mogli narediti na silo. Še zlasti proti koncu zime boste nemirnejši.

Pomlad

Poudarjeni bodo odnosi, tudi tisti s samim seboj. To bo dober čas, da se malce umaknete v osamo, obiščete kakšno duhovno delavnico in se odločite za spremembe. Na službenem področju pričakujte nove priložnosti, a si najprej poskusite zagotoviti pravično finančno nagrado.

Poletje

Junija stisnite zobe in opravite več zahtevnih obveznosti, saj sicer obstaja nevarnost, da boste julija in avgusta morali nadoknaditi tisto, česar vam ni uspelo narediti prej. Še zlasti avgusta si privoščite več počitka, saj bo zaradi retrogradnega Marsa in Merkurja dogajanje na delovnem področju zastalo.

Jesen

Na začetku jeseni ne boste preveč družabni, obremenjeni boste sami s seboj in s partnerstvom. Prišli boste do novih spoznanj o sebi in se lažje sprijaznili s stvarmi takšnimi, kot so. Decembra boste veliko bolje razpoloženi, bolj se boste zavedali svojih dosežkov in bili ponosni nase.


Rojeni od 23. do 30. novembra

Umirili se boste in iskali družbo pozitivnih ljudi. To ne pomeni, da boste imeli manj energije kot sicer, ampak bodo vaše prioritete drugačne. V drugi polovici leta so možne nenadne spremembe na področju dela ali rutine. Možna je nova služba ali sprememba življenjskega stila.

Rojeni od 1. do 11. decembra

Veliko se boste ukvarjali s seboj in svojim telesom. V tem času lahko izgubite več kilogramov, kar lahko močno spremeni vaš videz. Pokazali boste več ambicij in jih imeli priložnost uresničiti, saj boste disciplinirani in vestni. V drugi polovici leta so možna presenečenja v ljubezni.

Rojeni od 11. do 21. decembra

Imeli boste občutek, da drugi upravljajo vaše življenje ali da živite življenje nekoga drugega. Prek novih duhovnih spoznanj se boste lažji vrnili na pot, ki vam je namenjena. Morda ste prestrogi do sebe in svoje okolice. Poskusite življenje videti kot igro, ne kot resno dramo.


Pripravila: Marta Pirnar Tittle

Preberite še: