Strelec: Veliki letni horoskop 2019

Jupiter vas bo opremil s samozavestjo, ki jo potrebujete, da prevzamete pobudo tudi na ljubezenskem področju. Prepustite se užitkom in sproščenim intimnim druženjem v dvoje.

Strelec: Veliki letni horoskop 2019 (foto: Profimedia) Profimedia
24. 12. 2018

Ljubezen

V novem letu bo vse lažje, tudi sklepati nova poznanstva in ljubezenska razmerja. Kaže, da boste v odnosih odločnejši in neposrednejši, pa tudi očarljivejši in nagnjeni k osvajanju. Če ste samski, se boste v tem letu težko odločali za resna razmerja, temveč se boste najbrž zapletli z več osebami in si dali priložnost za eksperimentiranje. Bežali boste od pretirano čustvenih dram in bili željni svobode. Po drugi strani je zelo možno, da boste neki odnos vzeli preveč zares in bili zelo razočarani in prizadeti, ko se vse ne bo izšlo po vaših željah. Posebej v spomladanskem času bodite previdnejši v ljubezni, saj boste vse svoje upe pola­gali v nekoga, ki morda veliko obljublja, a si lahko hitro premisli. Če ste v resnem razmerju, dobro premislite, ali vas ta osrečuje ali se v njem počutite ujeti. Svoboda vam bo v tem obdobju zelo veliko pomenila, zato se ne spuščajte v resne odnose, če vam ni do tega. V tem letu se bodo številni strelci odločali končati razmerja in partnerstva, ki jih utesnjujejo. Če vaš odnos temelji na posesivnosti, ljubosumju, pretirani odvisnosti in celo nadzorovanju, boste sami sebi naredili največjo uslugo, če temu naredite konec in se odločite zaživeti samostojno in svobodno življenje. 

Družina

Čeprav boste mlajši strelci za svojce imeli manj časa kot običajno, se bo lepo vsake toliko časa vrniti v domače zavetje, ki vam bo letos v veliko oporo v napornih in stresnih trenutkih. Bodite iskreni z njimi glede svojih težav ali problemov in prisluhnite njihovim nasvetom. Če imate svojo družino, boste po vsej verjetnosti stavili na neki večji nakup ali začeli varčevati zanj, kar lahko spremeni družinsko dinamiko. Čas je primeren za povečanje družine, nakup novega doma, selitev ali prenovo. V vsakem primeru boste v svoj dom vnesli več pozitivnih vibracij in se veselili prihodnosti. Če imate otroke, jim boste v tem letu še posebej stali ob strani, morda celo preveč. Dovolite svojim otrokom več samostojnosti in jim bolj zaupajte.

Zdravje

Pred vami je energično, aktivno leto, v katerem bo marsikateri strelec lahko precenil svoje psihofizične sposobnosti. Če se ukvarjate s športom, boste imeli zelo veliko priložnosti za napredek in uspeh, pazite pa, da se zaradi prevelike vneme in ambicij ne boste povsem iztrošili. Če imate naporen vsakdanjik, bodite pozorni tudi na svoje psihično zdravje in splošno preobremenjenost. Slab spomin, težave z zbranostjo, razdražljivost, pozabljivost in nespečnost so tipični simptomi, ki kažejo na izčrpanost. Ta bo še zlasti prisotna spomladi, zato si takrat predvsem ob koncih tedna vzemite čas zase in za sprostitev v družbi ljudi, ki vas razumejo in imajo radi. Največ moči in energije boste imeli v zimskem času, zato ta čas kar najbolj izkoristite.

Delo in denar

Na finančnem področju so možna nihanja, od pomanjkanja do blagostanja, od trepetanja glede novih naložb do večjih dobičkov. V splošnem boste pri denarju imeli veliko sreče, zato so dobro aspektirani tudi večji nakupi in posojila. Na delovnem področju ne bo nič manj dinamično, saj se obetajo priložnosti glede nove službe, delovnega mesta, napredovanja, prvih delovnih izkušenj, ustanovitev podjetja in druga poslovna osamosvajanja. Zelo dobro kaže tudi sodelovanjem, čeprav brez nesporazumov in kompromisov med poslovnimi partnerji ne bo šlo.

Preberite še: