Strelec: Veliki letni horoskop 2022

Leto vas vodi v mešane občutke, zanimive situacije, vendar prinaša tudi številna nesoglasja. Usmerjeni boste optimistično, s polno vrečo ciljev in želja, vendar preveč razpršeni in neosredotočeni, da bi vam lahko uspelo stvari uresničiti. Zaupajte vase, vendar pred večjimi koraki in tveganji vse skupaj še enkrat preverite in razmislite. V ljubezni bo veliko odvisno od tega, ali se boste sposobni prepustiti čustvom ali ne.

Strelec: Veliki letni horoskop 2022 (foto: shutterstock) shutterstock
1. 12. 2021

Planetarni vpogled v 2022

Strelci, vaš vladar Jupiter bo imel v letu 2022 največjo moč in na vas bo vplival optimistično, zlasti na področju kariere, izobraževanja in denarja. Področja ljubezen, družina in zdravje pa lahko naletijo na več težkih in manj težkih obremenitev.

Mars bo januarja vplival na prvo hišo, prinaša razrešene situacije, povezane s financami, ugodne možnosti za zaslužek ter napredek, ki pa ga ne zagrabite preveč vzvišeno, saj se vam lahko v tem primeru začno majati tla pod nogami. V negativnem smislu boste še posebej spomladi večkrat naleteli na nekakšno duševno tesnobo in negativen stres.

Zaradi neugodnih vibracij se lahko usmerite v samoto, vendar bo ta rešitev le začasna, treba se bo soočiti. V odnosih od maja do julija pričakujte prijetno združljivost, tudi s tistimi člani družine, s katerimi si niste najbolj blizu. Slabe energije se bodo umaknile, občutljive rane se bodo delno zakrpale, ravno toliko, da boste začeli umikati svoj trmasti pristop.

Na področju ljubezni je zelo pomembno, da ste do ljubljene osebe popolnoma iskreni ter da jo spustite malce bližje. V tem primeru vam bo povrnjeno z nežnostmi in lepimi trenutki, ki bodo godili tudi vam. Dovolite si biti ljubljeni in dovolite si ljubiti ter vse bo ostalo tako, kot vam je všeč - nekomplicirano in simpatično.

Kljub Jupitrovi iskrici sreče se boste morali številni strelci, zlasti v drugi polovici leta 2022 pri delu in ohranjanju finančne stabilnosti bolj potruditi. Če vlagate, se bodo še posebej spomladi vrstili večji vzponi in padci, kar pa vas ne bo potegnilo navzdol, saj boste vztrajali naprej in se spogledovali s srečo ter željami, ki pa naj imajo pravo mero.

Preveč optimistične in prehitro sprejete odločitve vas lahko v zimskem obdobju drago stanejo in popolnoma razočarajo, zato se v 2022 ne zaganjajte preveč divje, ampak uporabite nekaj energije polža in upočasnite delovanje.

Ljubezen in odnosi

Želeli si boste biti trdni, stabilni in neobčutljivi, vendar skozi 2022 ne bo ravno tako. Venera vas bo večkrat pripravila do tega, da pokažete svoja čustva odprto brez zadržkov in videli boste, da je vse skupaj celo lažje.

Pogovor bo v ljubezenskih odnosih rešilna bilka, ki lahko premaga tudi največje spore ali druge spodrsljaje. Tokrat ne pričakujte, da se vam bo ljubljena oseba ves čas prilagajala, ampak se poskušajte tudi vi kdaj prilagoditi. Notranji nemir in razdražljivost boste znali zdraviti z intimnimi odnosi, ki bodo še naprej nujna sestavina vašega razmerja.

Samski ste v nevarnosti, da se zapletete z nekom iz preteklosti, ki vas lahko spet potegne nazaj v slabe energije, nezadovoljstvo in nemoč. Zavarujte se že na začetku, bodite stabilni, ne dovolite si, da vas razne sladke laži in manipulacije zavedejo. Raje se odločite za kakovostno razmerje, tudi če nanj še nekoliko počakate. Saturn v vodnarju bo tako samske kot tudi vezane naučil številnih lekcij in zamajal čustveno stabilnost.

Jupiter vas bo vodil, da varno ter pogumno plujete skozi negotove situacije. Obdani boste z veliko življenjskimi nauki, ki jih boste posredovali tudi drugim. Poročeni morate v drugi polovici leta previdno izbirati besede in se izogibati neiskrenosti ter raznim drugim igricam, saj bi takšni koraki lahko popeljali zakon v nestabilnost ali celo v propad.

Kariera in finance

Na področju kariere pričakujte takšno situacijo, kot ste si jo vedno želeli, le da bo vmes prisotnih nekaj hujših spodrsljajev, kar pa za vas, ki ste večni optimisti, ne bo velika ovira. Morda le opozorilo, da se malce ustavite, da nehate drveti divje brez zavor.

Od marca boste postajali vedno bolj nemirni, želeli si boste početi nekaj novega, drugačnega. Vendar ne bodite razočarani, če boste spoznali, da sprememba delovnega mesta morda ne bo izpolnila vaših pričakovanj. Poskusite se izogniti odpovedi službe zaradi osebnih poslovnih idej in želje po samostojnem poslovanju, saj bo pot do uspeha na tem področju močno ovirana že zaradi svetovne situacije.

Raje nadaljujte tam, kjer ste, saj se vam obetajo dobri rezultati in z nekaj truda morda tudi napredek. Poskusite ne popustiti takrat, ko ste popolnoma prepričani, pomembno je tudi, da nadzirate svoj temperament in se izogibate konfliktom.

V pozitivnem smislu prihaja nekaj zanimivih finančnih izzivov. Težko pa bo vzpostaviti ravnovesje med zasluženim in porabljenim denarjem. Obstajajo možnosti sporov pri dedovanju, ki vodijo v sodne postopke, kar vam lahko povzroči psihične obremenitve.

Družinsko okolje

Težko se boste ob vsem dogajanju popolnoma umirili in si vzeli dovolj časa za družino, zato ne bodite presenečeni, če boste že na začetku leta naleteli na kakšen očitek, ki vas lahko močno zbode. Ne obračajte se tokrat vstran in ne bodite občutljivi ter užaljeni, raje se pogovorite in poiščite skupno pot, saj vam v podzavesti nikakor ne bo vseeno.

Poskrbite, da boste imeli nadzor nad impulzivnim delovanjem in sarkastičnimi pripombami. Zaradi vašega zbadanja in preveč črnega humorja vam lahko nekdo močno zameri in se umakne iz vašega življenja.

Prisluhnite željam svoje družine, bodite odprti do konstruktivnih predlogov ter ne povzročajte napetosti v družini. Obvladovanje zahtevnih situacij brez čustvenega vpletanja vanje bo najboljši način, da v domačem okolju ohranite mirne živce.

Zdravje in počutje

Zdravje in dobro počutje je sicer nekaj, česar ste vajeni, saj ste zelo odporni in vitalni, v letu 2022 pa se strelci pripravite na nekaj zdravstvenih zapletov ali slabega počutja.

Pomagalo bo, če boste upoštevali smernice zdravega načina delovanja, zlasti tisti s kroničnimi boleznimi. Težave, povezane s prebavili, ledvicami ali spodnjim delom trebuha, vas lahko obremenijo, še posebej v hladnejših mesecih.

Saturn bo vse tiste, ki vam je bilo do zdaj vseeno, kaj pojeste in koliko se gibate, opozoril, da je zadnji čas, da spremenite življenjski slog in upoštevate nasvete za zdravje.Poskušajte biti, ko se gibate, bolj previdni, saj v jesenskem obdobju obstaja nevarnost, da bi si poškodovali noge ali stopala.


Preberite še: