Tega o svojem horoskopskem znamenju še niste vedeli

12. 9. 2020
Deli
Tega o svojem horoskopskem znamenju še niste vedeli (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Preverite dejstva o zodiakalnem znamenju, v katerem ste rojeni.

ZNAMENJE OVEN

Ljudi, rojene v znamenju ovna ni enostavno ukrotiti. Njihov karakter je goreč, neodvisen in svobodomiseln. V starih koledarjih in tudi danes je oven znak zodiaka, ki začne pomladanske mesece in simbolizira prebujanje.

Znamenje je zaradi tekmovalne narave ovna povezano z grškim bogom vojne Aresom. Čeprav je bil bog znan po nasilju in vojni, je bil znan tudi po ljubezenski zvezi z Afrodito. Tudi oven je znamenje, ki ima širino, brez ljubezni pa težko deluje.

ZNAMENJE BIK

Za tiste, rojene v znamenju bika, je značilno, da so izredno lepi in brezskrbni. Bikice so vladale Aresovi deklici Afroditi, boginji ljubezni. Sama Afrodita je bila znana kot izjemno ljubosumna oseba, zato se tudi biki v življenju lahko večkrat srečajo z ljubosumjem. Njeno ljubosumje je povzročilo številne vojne, vključno s Trojansko vojno. Zato zaničevanje bika nikakor ni priporočljivo.

ZNAMENJE DVOJČKA

Dvojčki imajo dva obraza, že od nekdaj. V enem trenutku najbolj optimističnega, v drugem trenutku najbolj melanholičnega. Dvojčki so zato vedno na dveh različnih poljih in se ne morejo odločiti, kaj izbrati, ter tavajo sem ter tja.

Radi potujejo in so vedno zaposleni, ne morejo pa se odločiti za en načrt. Potrebujejo posebne smernice in nejasnost samo še poveča njihovo zmedo.

ZNAMENJE RAK

Rojeni v znamenju raka lahko delujejo snobovsko, trmasto in zaprto vase, vendar se pod rakovo lupino vedno skriva zelo nežna duša. Zaslužiti njihovo zvestobo je dolga pot, a ko bodo zaupali, bodo zvesti za vse življenje.

Vladajo jim intenzivni občutki in zato skrivajo svoje misli. Znamenje raka v grških mitih pripisujejo boginji Heri. Hera je bila znana po svoji zaščitniški naravi, vendar je bila tudi nežna, ko je bilo potrebno.

ZNAMENJE LEV

Samozavestni, motivirani in ciljno usmerjeni levi so že od nekdaj najboljše vodje. Levi so sproščeni in imajo čudovit smisel za humor. So mojstri za kreativno reševanje problemov, ponosni na svoje dosežke. So vendar kralji živali in želijo, da se jih tako tudi obravnava.

Njihova ponosna drža je povezana z levovo držo, njihov pogum prav tako črpajo od te mogočne živali, ki je kraljevala že v preteklosti.

ZNAMENJE DEVICA

Astrološko znamenje device predstavlja zvestobo in marljivost. Device so izjemno pridne in znajo vedno poiskati nekaj, kar bi lahko izboljšale. So praktične, vendar pa jim lahko manjka samozavesti in redko uživajo v življenju.

V grški mitologiji je znamenje device povezano s Persefono, obsojeno kraljico podzemlja. Ko jo je Hades ugrabila, jo je mama poskušala vrniti. Razpeta med svojo ljubeznijo, ni mogla določiti lastne usode, tudi devica ima težavo, da se ne zna spontano odločiti.

ZNAMENJE TEHTNICA

Tehtnice so igrive. Vsak dan so pripravljene na nekaj lepega, čudovitega. Tehtnica je že od nekdaj simbol ravnovesja in iskanja harmonije. Tako tudi tehtnice vedno iščejo svoje ravnovesje. Vedno tehtajo, v ljubezni, osebnih odnosih in pri delu.

Tehtnica simbolizira cilj, ki je uravnoteženje parov nasprotij. To zodiakalno znamenje temelji na zakonu zveze polov, ki predstavljata ravnovesje in služenje.

ZNAMENJE ŠKORPIJON

Znamenje škorpijona astrologi že od nekdaj vidijo v negativni luči, ker je temačno. V resnici so škorpijoni bolj intenzivni glede svojih občutkov. Karizmatični ljudje, ki oddajajo avro elegance.

Kljub pripisani negativnosti so prožni. Zastopa jih žival škorpijon, za katerega je znano, da se ukvarja s smrtjo. Predstavlja tudi orla, za katerega je znano, da se nikoli ne bo oddaljil od boja. Zato so škorpijoni največji bojevniki zodiaka.

ZNAMENJE STRELEC

Rojeni v znamenju strelca so izjemno iskreni, samozavestni in izžarevajo magnetizem. So enostavni in se lahko neobremenjeno premaknejo naprej. Njihov šarm zagotovo osvoji skoraj vsako srce.

Simbol znamenja strelec je puščica, ki simbolizira aspiracijo, ki se usmerja k zvezdam. Rokovanje z lokom poteka s pomočjo pravilne uporabe ter nadzora misli in govora. Lokostrelec na konju, ki je bolj natančen simbol tega znamenja, pomeni človekovo usmeritev proti določenemu in jasnemu cilju. Puščica simbolizira duhovno aspiracijo, ki je usmerjena v določen cilj.

ZNAMENJE KOZOROG

Znamenje kozorog je disciplinirano in obogateno z odlično samokontrolo. To so ljudje, ki so zelo odgovorni in resni ter vedno odločni.
Simbol kozoroga skriva simbolizem samoroga, pri katerem so združeni dva rogova in eno oko. Težko je popolnoma razvozlati simbolizem tega znamenja, saj vsebuje številne skrivnosti. Kozorog, zemeljski iskalec uspeha, želi potešiti svoje želje in kasneje enako sebično išče zadovoljitev svojih želja.

ZNAMENJE VODNAR

Beseda sama ima v sebi vodo, zato marsikdo pomisli, da je vodnar vodno znamenje. Z vodnarjem je povezan element zraka. Znano je, da so ljudje, rojeni v znamenju vodnarja, unikatni, drugačni ter da skoraj vedno izstopajo iz povprečja. Zaradi narave vodnarja so znani po tem, da so ustvarjalni in nekoliko oddaljeni od resničnosti.

Vodnar predstavlja moško, žensko ali dvospolno podobo, ki zliva vodo iz vrča. Pomen znamenja vodnar je v tem, da je služitelj in razdeljevalec vode. Ravno zato vodnar vedno priskoči na pomoč, če je kdo v težavah.

ZNAMENJE RIBI

Astrološko znamenje ribi, ki ga simbolizirata dve ribi, predstavlja element vode. Ribice so kreativne, sanjave in izjemno nadarjene pri svojem delu. Vendar je njihova potreba po tem, da druge postavijo na prvo mesto, tudi njihov propad, saj preveč zaupajo ljudem.

Znamenje rib je v grški mitologiji povezano z boginjo Ateno. Ne le, da je bila boginja vojne, ampak je bila tudi odgovorna za modrost, matematiko, pogum in civilizacijo. Ribi sta simbol oviranja, jetništva ali ujetosti.

Pripravil: Horoskop.si

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode