Tehtnica: Veliki letni horoskop 2018

Veliko bolj osredotočeni boste na partnerstvo, zato v srčnih zadevah pričakujte takšen ali drugačen napredek. Bodite iskreni do sebe in do partnerja v zvezi s tem, kaj želite od odnosa.

Tehtnica: Veliki letni horoskop 2018 (foto: shutterstock) shutterstock
10. 12. 2017

Ljubezen

V partnerju boste iskali predvsem oporo, a je morda ne boste deležni toliko, kot jo želite. Če se na ljubljeno osebo ne boste mogli več zanesti in pri njej najti čustvene opore, bo to v vajin odnos vneslo nove razpoke. Poskrbite, da boste na glas povedali, kaj vas moti in kaj želite. Tako boste tudi lažje razumeli, kaj druga stran pričakuje od vajinega partnerstva, odločitev glede tega, kako shajati naprej, pa bo prišla sama po sebi. Še zlasti v drugi polovici leta pričakujte določene premike v odnosu, ki bodo vodili ali k slovesu ali pa k trdnejši zvezi.


Stabilna partnerstva bodo veliko pridobila na račun vaše vrnitve k intimi. S partnerjem boste pripravljeni preživeti več časa in ga izkoristiti za kakovostno druženje, strastni boste in romantični. Če ste mlajši, bosta s partnerjem čustveno napredovala in lažje sprejemala skupne odločitve. Morda je čas za načrtovanje družine, skupno vselitev ali kakšen drug korak, s katerim bosta utrdila odnos in se zavezala k skupni prihodnosti.
Če ste samski, boste vse leto imeli priložnost za nova romantična poznanstva. Avgusta boste sploh družabnejši in romantično razpoloženi, zato vam poletna romanca skorajda ne uide. Od vas je odvisno, ali se bo razvila v kaj več.

Družina

V družinskih odnosih se boste lažje posta­vili zase. Četudi se raje izognete prepirom, bo v letu 2018 nujno tudi kakšnega zanetiti in povedati svojo plat zgodbe. Če ste mlajši, poskusite svoje uporništvo preobraziti v konstruktivne spremembe. Brez negativnosti najbrž ne bo šlo, a vendarle ne podlegajte zameram in se trudite ohraniti komunikacijo. Avgust in september bosta ključna meseca. Če razmišljate, da bi si ustvarili družino, bo zdaj primeren čas za pogovor s partnerjem. Če družino že imate, boste v tem letu prek odnosa s svojimi otroki veliko spoznali o sebi, o svojih prednostih in pomanjkljivostih. Če vam vaša spoznanja ne bodo všeč, imate vedno možnost, da nekaj spremenite pri sebi.

Zdravje

Če se boste osredotočili predvsem nase in na svoje duhovno ravnovesje, v tem letu ne pričakujte posebnih težav z zdravjem. Več težav ste imeli tisti, ki se boste še vedno preveč razdajali za druge in bili nezadovoljni s svojimi odnosi. V spomladanskem času vam stresno življenje lahko zakuha želodčne težave, psihično nestabilnost in razdraženost. Omejite srečanja z negativnimi ljudmi in več časa preživite v družbi tistih, ki vam dajejo oporo in katerih družba vas napolni z mirom in veseljem. Stresa in negativnih misli se znebite s pomočjo ukvarjanja s svojimi najljubšimi hobiji. Pretiranih fizičnih naporov vam letos ne priporočamo, redna lahkotna vadba bo dovolj.

Delo in denar

Ne uklanjajte se več željam in navodilom drugih, pokažite svoje ambicije in prednosti. Vaše izpostavljanje lahko pripelje do novih tekmovalnih odnosov in rivalstva, a to ne bo vaš problem. Če se vas kdo boji, se vas najbrž upravičeno. Ostanite diplomatski, taktni, poskrbite za svoje delo in se ne prepirajte z drugimi. Od sredine leta se lahko bolj zanesete na svojo ustvarjalnost in nove zamisli. Jupiter v Škorpijonu vam bo na pot prinesel več možnosti za boljši zaslužek, zato sprejmite dodatno delo ali naloge, ne branite pa se niti nove službe.

Marta Pirnar Tittle

Preberite še: