Tehtnica: Veliki letni horoskop 2019

Veliko bolj osredotočeni boste na partnerstvo, zato v srčnih zadevah pričakujte takšen ali drugačen napredek. Bodite iskreni do sebe in do partnerja v zvezi s tem, kaj želite od odnosa.

Tehtnica: Veliki letni horoskop 2019 (foto: Profimedia) Profimedia
24. 12. 2018

Ljubezen

Letos boste odločnejši in pogumnejši, zato boste lažje prevzemali pobude na vseh življenjskih področjih, tudi v ljubezni. Če že dolgo sanjarite o osebi, ki vam je na skrivaj všeč, boste zdaj lažje naredili prvi korak in jo povabili na zmenek. Ne bojte se razočaranj, saj so ti sestavni del življenja, pomembno pa je, da začnete delovati v skladu s svojimi željami. Že januarja ali februarja se lahko zapletete v strasten ljubezenski odnos, ki morda ne bo dolgotrajen, vsekakor pa vam prinaša nove dragocene izkušnje, iz katerih se lahko veliko naučite o svojem čustvovanju in vzorcih, ki jih prinašate v tovrstne odnose. Jeseni boste imeli več možnosti za vzpostavitev harmoničnega ljubezenska odnosa s trdnimi temelji prijateljstva in medseboj­nega zaupanja. Če ste v stabilnem odnosu, se bosta s partnerjem najbrž odločila za poroko, skupno selitev ali naraščaj. Zaradi takšnih sprememb se bosta morala prilagoditi novim odgovornostim in ohranjati pozitivno naravnanost tudi takrat, ko bosta obremenjena z novimi okoliščinami. Če ste v ljubezenskem odnosu, ki vas ne osrečuje, boste pokazali več odločnosti, da prekinete začarani krog nezadovoljstva in se odločite za samostojno pot.

Družina

Družina vam bo letos predstavljala temeljno oporo, h kateri se boste redno vračali in iz nje črpali nove moči in voljo. Če ste mlajši, vam bo vsaj eden izmed staršev stal ob strani in podprl vaša prizadevanja po boljši prihodnosti. Če vas eden izmed staršev s svojimi zahtevami in pričakovanji preveč omejuje pri vašem napredovanju, se boste letos lažje soočali s tem napornim odnosom. Novo leto bo primerno za ustvarjanje svoje družine. Če razmišljate o otroku, je zdaj primeren čas za to, zavedajte pa se, da bo naraščaj korenito spremenil vaše življenje in vajin odnos s partnerjem. Če že imate svojo družino, pričakujte več novih odgovornosti in obremenitev na tem področju, ki bodo lahko povezane s selitvijo ali težavno finančno situacijo.

Zdravje

Pozimi boste trošili zelo veliko energije. Kaže, da vas bodo izčrpavali predvsem odnosi, zato se v tem času večkrat osamite in si privoščite sprostitev. Masaža bo v tem času odličen način sproščanja. Spomladi boste obremenjeni predvsem z izobraževalnimi ali poklicnimi obveznostmi, zato si vzemite več časa za druženje s prijatelji, saj boste na ta način malce sprostili svoje možgane in pozabili na odgovornosti. Tudi na počitnice se letos odpravite v dobri in večji družbi svojcev ali prijateljev, saj boste tako utrdili medsebojne vezi in izboljšali svoje počutje. V jesenskem času bo vaše počutje zelo dobro, številne tehtnice se boste v tem času odločali za diete in aktivnejšo vadbo, ki bo zelo dobro vplivala na vaše razpoloženje.

Delo in denar

Študijske in delovne obveznosti bodo v novem letu močno poudarjene. Predvsem je pomembno, da začnete sami odločati o tem področju svojega življenja in začnete napredovati po lastnih željah, brez pretiranega vpliva drugih. Možna je sprememba delovnega mesta, pridobitev novih odgovornosti ali prva služba. V vsakem primeru boste pripravljeni veliko energije, časa in denarja vložiti v izboljšanje svoje poklicne, dolgoročno pa tudi finančne situacije. V jesenskem času se obeta večja finančna injekcija, morda nakup ali najem posojila.

Marta Pirnar Tittle

Preberite še: