Tehtnica: Veliki letni horoskop 2020

Resda slovite po svoji diplomatski naravi in po tem, da ne marate prepirov, toda včasih je pač treba povedati svoje mnenje in pri tem tudi udariti po mizi, če je treba. Tako doma kot na delovnem mestu bi bilo v novem letu prav, da večkrat izrazite tako svoje mnenje kot tudi nezadovoljstvo.

Tehtnica: Veliki letni horoskop 2020 (foto: profimedia) profimedia
20. 12. 2019

Ljubezen

Po učnih poteh ljubezni

Poudarjena bo predvsem potreba po enakovrednem ljubezenskem odnosu, v katerem se boste lahko iskreno in samozavestno izrazili. Čas je, da se kaj naučite iz lastnih napak iz preteklosti. Če ste samski in morda razočarani nad ljubeznijo zaradi preteklih negativnih izkušenj, vam bo nova ljubezen ponudila priložnost, da tokrat ravnate drugače in pokažete, da ste se iz prejšnjih ljubezenskih napak kaj naučili. Vsak izmed nas v razmerje prinaša določene čustvene vzorce, ki se ponavljajo in nas morda ovirajo pri iskanju ljubezenske sreče. Če ste tudi vi opazili, da vas privlači določen značajski tip, ki ni kompatibilen z vami, ali da se vedno enako čustveno odzivate in s tem morda preveč obremenite ljubljeno osebo, boste zdaj imeli priložnost to spremeniti. Soočite se s svojimi napakami in vprašljivimi odločitvami ter se zavestno odločite ravnati ali odzivati drugače. To lahko blagodejno vpliva na nov ljubezenski odnos, zlasti v tisti začetni ranljivi fazi, ko je iskrenost najpomembnejša. V drugi polovici leta, zlasti jeseni, boste imeli največ priložnosti, da v svoje čustveno življenje vnesete konstruktivne spremembe, ki bodo pomembno vplivale na vašo samopodobo in na vajin odnos. Zgoraj zapisano velja tudi za vse tiste tehtnice, ki iščejo določene rešitve za partnerske tegobe. Premislite o svojih čustvenih odzivih in o tem, kaj bi lahko sami storili za to, da bi s partnerjem spet vzpostavila spoštljiv, ljubeč in iskren odnos.

Delo in denar

Skozi vse leto boste močno motivirani za nove službene in študijske dosežke. Pozitivno sodelovanje z drugimi je pri tem ključnega pomena, zlasti v drugi polovici leta, ko boste imeli veliko opravka z drugimi. Spoznali boste, da je sklepanje kompromisov lahko povsem sprejemljivo in da lahko na ta način tudi veliko pridobite. Bodite prilagodljivi glede svojih načrtov ki jih boste v tem letu skoraj zagotovo morali malce spremeniti. V finančnem smislu lahko nekaj več težav pričakujete februarja, junija in oktobra, ko vas lahko preseneti kakšen nepričakovan izdatek. Večje nakupe si lahko privoščite predvsem v začetku leta ali pa proti koncu leta, ko boste imeli več privarčevanega denarja za brezskrben in načrtovan izdatek.

Zdravje

Mars, ki se bo v drugi polovici leta zadrževal v znamenju ovna, bo močno krojil vaše počutje in zdravstveno stanje. Od junija naprej se tako pripravite na več psihičnih in fizičnih vzponov in padcev, ki bodo od vas terjali več potrpežljivosti do sebe in drugih. Kaže, da vam bodo največ energije odžirali odnosi, zato se zavedajte svojih odzivov na druge. Čeprav to ne bo vedno lahko, vam priporočamo, da še posebej v družinskih odnosih poskusite narediti več za konstruktivne pogovore in pozitivno vzdušje. Jeseni bo v tem smislu še posebej naporno, zato popazite na svoje psihično zdravje in si privoščite več sprostitvenih uric zase. V prvi polovici leta boste pozitivnejši, aktivnejši in bolj motivirani za vsakdanja opravila in sodelovanja.

Družina

V tem letu boste osredotočeni predvsem na družinsko življenje, svojce in na samostojno pot, na katero se morda podajate. Če ste mlajši in še niste pognali svojih družinskih korenin, boste v tem letu imeli priložnost, da naredite korak v tej smeri. Od pomladi naprej bo čas naklonjen selitvam in drugim oblikam tovrstnih osamosvajanj. Morda pričakujete prvega otroka ali pa vas čaka kakšna druga pomembna sprememba, povezana z otroki in novim družinskim življenjem. Če že dlje časa načrtujete nakup nepremičnine ali selitev, bo najboljši čas za to jeseni.


Preberite še: