Tehtnica: Veliki letni horoskop 2022

Dovolj je bilo slabega, negativnega in nerešenega. Zdaj je na vrsti pozitiven razvoj situacij, ki vam bo povrnil upanje ter okrepil zaupanje v višje dobro. Znali boste slediti in se prilagoditi do te mere, da še vedno ohranite svoja modra stališča, ki nikakor ne bodo napačna, ampak zelo ustrezna.

Tehtnica: Veliki letni horoskop 2022 (foto: shutterstock) shutterstock
1. 12. 2021

Planetarni vpogled v 2022

Tehtnice, v letu 2022 za vas končno prihaja čas žetve in obilja ter čas neomejene izbire. Karkoli želite izboljšati, razrešiti ali doseči, je to idealno leto za napredek. Poskušali se boste preudarno odločiti, kaj je vaša resnična želja, šele nato se boste določili ter se pomaknili do cilja, vendar tokrat lažje kot v preteklih letih, ko vas je spremljal občutek, da vsi žanjejo uspeh, samo vi stagnirate.

Kreativnost, prepletena z umirjenostjo, bo ključ do čudovitih rešitev ter umirjenih medsebojnih odnosov, tako ljubezenskih kot tudi poslovnih. Kljub prirojeni neodločnosti v letu 2022 za vas ne bo nič nemogoče in priložnosti se bodo pojavljale druga za drugo. Čeprav bo veliko dela, prek katerega se boste v januarju in februarju, ko rezultatov morda še ne bo na spregled, želeli dokazati.

Družinsko okolje bo na preizkušnji, ves čas bodo prisotne nejasne situacije, kar vas bo popeljalo v boj s samimi seboj. Zaradi ponavljajočih se prepirov z družinskimi člani vaš um ne bo ostal popolnoma stabilen. Nekaj vas bo ves čas skrbelo, zaradi česar bodo večkrat prisotne težave z nespečnostjo. Odločite se opraviti s to jezo in žalostjo hkrati in si ne dovolite, da na vas vplivajo tisti, za katere veste, da se nikoli ne bodo spremenili.

V sredini leta ne bodite presenečeni, če boste v domačem okolju glede nekaterih zadev in kočljivih tematik zelo čustveni. Prodirali boste s prirojenim šarmom in prijazno osebnostjo. Seveda bo to prispevalo k še večji skladnosti v notranjosti. Znali se boste pravilno usmeriti, oprostiti, razumeti, skratka, kdor bo v letu 2022 hodil z vami ali se družil z vami, bo posledično ujel kanček vašega optimizma. To bo tudi ugoden čas za samorazvoj.

Še posebej jeseni boste postavljali temelje za dolgoročno rast, ki bodo tako uspešni, da jih boste lahko pozneje celo uveljavili. Harmonija med občutkom smiselnosti življenja in uspehom pri vsaki nalogi bo ustvarila trdne temelje za varno pot v smer samopodobe, ki je stabilna.

Z veseljem boste v zimskih mesecih dodatno spodbudili domišljijo, vendar to ne pomeni, da se vam ne bo treba za izjemne rezultate potruditi. Saturn vam v negativnem smislu prinaša strogost, zlasti na področju družbenih in medosebnih odnosov, lahko celo omeji interakcije, ki ne ustrezajo določenim standardom in normam.

Ljubezen in odnosi

V leto 2022 boste stopili obdani z občutkom za varnost in zaupanje, kar se bo odvijalo tudi skozi leto. Venera bo v retrogradni fazi povzročila, da boste slabe in uničujoče odnose prekinili, začeli boste odkrivati sebe in spoznali marsikaj, kar vas lahko šokira. V septembru prihaja obdobje čustvenega neravnovesja in zanikanja določenih spoznanj, da bi se izognili pomembni odločitvi.

Ker boste tudi v ljubezenskih odnosih bolj občutljivi kot običajno, se poskušajte obvladati in se izogibati prelaganju krivde na ljubljeno osebo. V zimskih mesecih se boste lahko vezane tehtnice brez slabe vesti in dvomov popolnoma predale in sprostile. Ležanje s partnerjem na kavču pred televizorjem vam bo v hladnih mesecih ljubše od skupnega aktivnega preživljanja prostega časa.

Poročeni se lahko v poletnih dneh znajdete v zagati, saj bo nasprotna stran pokazala svoje nezadovoljstvo zaradi vaše brezbrižnosti do izpolnjevanja obveznosti doma. Gospodinjska opravila boste morali sprejeti ter prenehati iskati majhne napake, če se želite izogniti konfliktom. Občasno se boste želeli v razmerju in družini izogniti vsem svojim odgovornostim. Povsem naravno je, da si želite počitka, vendar se pomembnim zadevam ne boste mogli izogniti.

Samski, prav nič ne bo omejevalo vaših načrtov, sami boste gospodar svojih misli. Če ste bili na skrivaj zaljubljeni, boste v drugi polovici leta brez večjih težav osvojili njeno ali njegovo srce.

Kariera in finance

Tehtnice, v januarju in februarju prihaja stari tempo, veliko dela, še več truda in premalo nagrade ter nobene pohvale, kljub vaši dodani vrednosti. Vam je znano? Nato prihaja obilje, čas, ki ste ga pogrešali oziroma ste imeli že občutek, da sploh ne bo prišel. Opazili vas bodo in vas cenili. Če boste pogoje prijazno postavili prijazen način, upoštevali jih bodo.

Tisti na samostojni poti si boste znali začrtati pravi smisel in se usmeriti samo v donosne odločitve. Sprejemate lahko vsak izziv, saj boste na kariernem področju popolnoma brez strahu. Določene spremembe in nagrade prihajajo same, nekatere boste sprožili. Izboljšanje situacije bo pospešilo vaš razvoj. To, da se povzpnete stopničko višje, pa ne pomeni, da lahko postanete arogantni in preveč samovšečni.

Mars vam bo v pomladnih dneh prinesel stabilnost ter premišljeno delovanje na področju financ. Dobri rezultati podjetja, kjer ste zaposleni, bodo v veliki meri temeljili na vaših dejanjih. V takšni situaciji premagajte občutek ležernosti in še naprej trdo delajte, saj se vam bo izplačalo. Ne pričakujte pa aplavza in podpore vseh podrejenih in sodelavcev, saj vas bo marsikdo opazoval zelo zavistno.

Vsi konflikti, povezani s področjem denarja in dela, se bodo v zadnjem delu leta zaključili. Bilanca bo pozitivna, vi pa pripravljeni storiti še kakšen korak naprej, ne glede na razmere v svetu. Vse neporavnane finančne obveznosti bodo zdaj poplačane, odleglo vam bo in odločili se boste biti bolj disciplinirani na tem področju.

Družinsko okolje

Ne bo enostavno, niti ne tako obremenilno, saj se vam družinske napetosti v večini nizajo že nekaj let. Nihče ne more nadzorovati vsega, zato se ne čudite, če bodo čudna vprašanja in težave za kratek čas uničili družinsko harmonijo.

Zdaj se bo vse skupaj zavihtelo v takšni smeri, da se boste za določene spremembe in odnose enostavno prenehali truditi. Če si dovolite, da ste odvisni od nekoga od domačih, vedite, da ste v tem primeru lahko večkrat napeti in nerazpoloženi, saj boste čutili rahlo noto manipulacije.

Zaradi številnih lekcij, ki bodo zelo intenzivne zlasti v jesenskih dneh, ko bodo padale maske, se lahko spremenijo vaše predstave o prijateljstvu in družini. Pomembno je, da ste bolj pozorni nase in na tisto, kar čutite, zahtevajte tudi, da vas spoštujejo. Poskrbite za strukturirano reševanje zapletov, ki naj vključuje tudi diplomacijo. Več skrbi in časa boste nesebično namenili starejšim, kar vas bo napolnilo z radostjo.

Zdravje in počutje

V letu 2022 boste tisti, ki ste bili do zdaj zdravi, še bolj vitalni. Tokrat ni niti sledu o nobenih boleznih ali poškodbah. Poleg tega boste zaradi lepih premikov in ugodnih rezultatov ohranili dobro razpoloženje, kar vam bo pomagalo razviti odpornost proti negativnim učinkom stresa. Saj sami dobro veste, da sta vaše občasno negativno razmišljanje ter nezadovoljstvo povod za kakšno zdravstveno težavico.

Ima pa srečna zgodba tudi manjšo temno plat, in to je, da vas lahko zadovoljstvo pripelje do prekomernega prehranjevanja. Z izvrstno hrano in drugimi stvarmi, ki niso zdrave za vaše telo, boste radi pretiravali. Nezdrava hrana lahko vodi v zdravstvene težave, zato bi bilo dobro, da se pravi čas disciplinirate.

Namesto prenajedanja se čim prej naučite obvladati težko umetnost samonadzora. Jupiter vam bo naklonjen, če želite spremeniti svoj videz in imeti boljši odnos s svojim telesom.


Preberite še: