To so 4 najbolj samozavestna astrološka znamenja

Vsako znamenje izraža svojo samozavest na malce drugačen način – in v različnih merah intenzivnosti. Preverite, ali sodite med tiste, ki so najbolj prepričani vase.

To so 4 najbolj samozavestna astrološka znamenja (foto: Profimedia) Profimedia
21. 3. 2022

Vaše sončno znamenje je odlična izhodiščna točka za določanje ravni vaše samozavesti – saj predstavlja vašo identiteto, samoizražanje in vaš pogled na svet. Ste radi v soju žarometov in se ne bojite soočanja z novimi ljudmi in situacijami? Če je vaš odgovor pritrdilen, obstaja velika verjetnost, da sodite med eno najbolj samozavestnih astroloških znamenj.

Oven

Ovni imajo občutek lastne pomembnosti, ki se kaže v njihovi miselnosti in odnosu do drugih. Zaradi vpliva elementa ognja se ne bojijo izstopati in postavljati novih »trendov«. Zaupajo vase in se tega ne bojijo povedati drugim. K bojevitemu duhu ovnov prispeva tudi njihov vladajoči planet Mars, ki jim daje potrebno stimulacijo, da pogumno sledijo vsemu, kar si želijo. Številni uspešni športniki, politiki, podjetniki in voditelji so rojeni v ovni ali pa z Marsom v znamenju ovna.

Lev

Samozavest je za leve njihova blagovna znamka. Poleg tega, da so neustrašno ognjeno znamenje, jim vlada tudi Sonce, zaradi katerega so kot vir svetlobe in življenja za ljudi okoli sebe. Optimističen odnos in vroča ognjevitost, ki jo levi prinašajo v svojo okolico, je sila, ki koristi vsem. Sonce je hkrati tudi planet vitalnosti, prepričljivosti in ustvarjalne inteligence, zaradi česar imajo levi sposobnost, da trdno obstojijo v središču pozornosti.

Škorpijon

Škorpijoni so eno najbolj strateških in prepričljivih znamenj zodiaka. Skozi življenje se premikajo z občutkom samozavesti, saj vedo, da s sabo nosijo strup, ki jih varuje. V tradicionalni astrologiji si vladajoči planet [Mars] delijo z ovni, ta pa jih navdaja z drznostjo in močjo ter jim omogoča, da se tudi v težavnih časih ne bojijo zapletov. So edino vodno znamenje, ki ima bolj trdno strukturo na čustvenem področju.

Kozorog

Kozorogova samozavest morda ni najbolj očitna na prvi pogled, a če pogledamo bližje, to dokazuje njihova delovna etika in neomajna sposobnost, da trdno stojijo za svojimi cilji. Ker jim vlada 10. hiša javne podobe, si vedno prizadevajo, da bi dali vse od sebe. Neuspehi za njih niso ovire – zaradi njih na poti do cilja ne bodo obupali. V procesu sledenja svojim ambicijam si z vsakim korakom samo še bolj utrjujejo zaupanje vase, kar jih uvrsti med eno najbolj samozavestnih znamenj.

Vir: bustle.com

Preberite si še: 4 najbolj SPOGLEDLJIVA znamenja