To so najbolj ODGOVORNA astrološka znamenja

Na katera astrološka znamenja se lahko najbolj zagotovo zanesete?

To so najbolj ODGOVORNA astrološka znamenja (foto: profimedia) profimedia
12. 10. 2022

Devica

Devici vlada Merkur, ki je povezan s komunikacijo in logiko, zaradi česar je to astrološko znamenje še posebej dobro v racionalnem razmišljanju in reševanju problemov. Z lahkoto vskoči in prevzame vodstvo, ko je to potrebno, hkrati pa dobro deluje tudi kot podporni član skupine.

Rada ima načrte in pravila ter je zelo organizirana, zato bo gradila strukturo tudi tam, kjer je ni. Edini čas, ko bo devica koga pustila na cedilu je, ko postane preobremenjena in še ni sprejela dejstva, da je izgorela.

Kozorog

Kozorogi so eni najbolj odgovornih astroloških znamenj. Njihov vladajoči planet Saturn zaznamujejo dolžnost, odgovornost, marljivost in potrpežljivost, kar se izraža v kozorogovih vrednotah. Ta astrološka znamenja so že kot otroci zelo odgovorni, saj imajo stare duše, zaradi česar se velikokrat znajdejo v bolj odrasli družbi, in tudi sebe dojemajo kot takšne.

Kot zemeljsko znamenje so zelo praktični, prizemljeni in zanesljivi. Včasih jih njihova odgovornost celo omejuje pri tem, da bi se popolnoma sprostili in uživali v trenutku.

Vodnar

Uporniški vodnarji se na prvi pogled morda ne zdijo najbolj odgovorni, vendar jim vlada Uran. To astrološko znamenje prevzema odgovornost na edinstven način, ki je drugačen od ostalih znamenj. Počuti se odgovornega ne samo za svoje bližnje, temveč za »kolektivno«, kar pomeni, da se velikokrat bori za podnebne spremembe, znanstveni napredek ali za splošen občutek pravičnosti v svetu.

Po drugi strani vodnar ne čuti potrebe po zvestobi tistim posameznikom ali organizacijam, s katerimi nima skupnega etičnega kodeksa (zaradi česar lahko  včasih izpade neodgovorno). A kadar ima vizijo, v katero verjame, ga bo njegova trmasta narava spodbujala, da vztraja in se bori, dokler ne pride do sprememb.

Vir: Bustle.com

Preberite si še: To so 4 najbolj čustveno inteligentna znamenja