Veliki letni horoskop 2016: Obširne napovedi za vsako znamenje

Tukaj najdete za vsako od 12 znamenj podrobnejšo napoved za 2016. Kot je napisala avtorica horoskopov Marta Pirnar Tittle, bo leto 2016 leto prilagajanj.

Veliki letni horoskop 2016: Obširne napovedi za vsako znamenje (foto: Shutterstock) Shutterstock
23. 12. 2015

Oven

Kot glavno in ognjeno znamenje je vedno pripravljen na izziv, akcijo, uspeh in napredek. Je drzen, srčen, spontan, iskren in neposreden, ženeta ga nemir in večna potreba po tem, da se dokaže in da nekaj doseže. S svojim pogumom, izvirnostjo in močno motiviranostjo je rad vzor drugim, a mora paziti, da pri tem ni preveč vsiljiv. Ker je močno zaverovan vase, včasih pozabi, da imajo drugi lastno voljo in da bi moral večkrat prisluhniti njihovim željam in zamislim.

 • Preseči mora vročekrvnost.
 • Naučiti se mora razumeti druge.
 • Motivirajo ga vedno nove zamisli.

Veliki letni horoskop 2016: Oven

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Bik

Kot stalno in zemeljsko znamenje je trmast, nedejaven in ne mara sprememb. Imovina ter čustvena in materialna varnost sta zanj vedno na prvem mestu, zato bo naredil vse, da se bo v svojem domu počutil čim bolj udobno in varno. Podobno želi tudi svojim bližnjim, do katerih je izredno ljubeč, skrben, zanesljiv in razumevajoč, pa tudi posesiven, zahteven, trmast in ljubosumen. Soočiti se mora s strahovi, povezanimi z izgubo bližnjih in materialnih dobrin.

 • Preseči mora neaktivnost.
 • Naučiti se mora biti neodvisen.
 • Motivirajo ga konkretni rezultati.

Veliki letni horoskop 2016: Bik

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Dvojčka

Kot spremenljivo in zračno znamenje je vedno nemiren, nepotrpežljiv in željan vedno novih znanj in izkušenj. Je klepetav, iznajdljiv in duhovit, logično in hitro razmišlja ter veliko ve. Če se poglobi v določeno temo, je lahko izredno zanimiv sogovornik, drugače pa je lahko precej nadležen. Ker je dvojno znamenje, mora uravnotežiti svojo negativno in pozitivno plat ter nadzorovati svojo muhavost, saj hitro menjavanje razpoloženja utruja tako njega kot druge.

 • Preseči mora notranji nemir.
 • Naučiti se mora nadzorovati svoj um.
 • Motivira ga radovednost.

Veliki letni horoskop 2016: Dvojčka

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Rak

Kot glavno in vodno znamenje je zelo aktiven pri izkazovanju ljubezni do drugih. Je skrben, čuteč, ljubeč, razumevajoč, topel in radodaren. Družinska sreča in varnost mu največ pomenita, zato se bo vedno trudil pomagati svojim bližnjim. Pri tem včasih pozablja nase, in takrat postane zamerljiv, užaljen, zagrenjen, ciničen in očitajoč. Brzdati mora svoja negativna čustva, ki so del njegovega doživljanja sveta, in se zavarovati pred negativnimi vplivi.

 • Preseči mora preobčutljivost.
 • Naučiti se mora uresničiti svoje zamisli.
 • Motivirajo ga želja po skrbi za druge.

Veliki letni horoskop 2016: Rak

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Lev

Kot stalno in ognjeno znamenje je izredno intenziven v vsem, kar počne. Je optimističen, radodaren, ambiciozen, čustven, pogumen, kreativen in rad dramatizira. Ima močno voljo, je neodvisen in vitalen, dober organizator in velik entuziast, ki se vedno trudi uresničiti svoje ambicije. Za uspeh je pripravljen trdo delati, njegova vnema pa je nalezljiva in zlahka motivira druge. Brzdati mora svojo ukazovalnost, ozkoglednost in potrebo, da nadvlada druge.

 • Preseči mora potrebo po nadvladi.
 • Naučiti se mora skromnosti.
 • Motivirajo ga želja po časti in uspehu.

Veliki letni horoskop 2016: Lev

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Devica

Kot spremenljivo in zemeljsko znamenje je nemirna, radovedna, obremenjena s podrobnostmi in malenkostmi. Je marljiva, radodarna, odgovorna, zanesljiva, točna ter spretna z rokami in s številkami. Je rojena organizatorka, a raje vidi, da ukaze delijo drugi, medtem ko jih ona z veseljem upošteva. Ker stremi k popolnosti, je lahko zelo kritična do sebe in drugih, kar ji jemlje veliko energije. Razmišljati mora bolj pozitivno, saj lahko sicer trpi njeno zdravje.

 • Preseči mora potrebo, da kritizira.
 • Naučiti se mora sprostiti.
 • Motivira ga želja po popolnosti.

Veliki letni horoskop 2016: Devica

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Tehtnica

Kot glavno in zračno znamenje si vedno prizadeva za mir, harmonijo, usklajevanje. Je rojeni diplomat z močnim čutom za pravico. Je ustvarjalna, navdušuje jo vse, kar je povezano s skladnostjo in lepoto. Je prijateljska in rada sodeluje z drugimi, partnerstva vseh vrst ji zelo veliko pomenijo. Lahko je zelo neodločna in vztraja v nesrečnem položaju (partnerstvu) samo zato, da so drugi okrog nje srečni. Biti mora samozavestnejša in se manj obremenjevati z drugimi.

 • Preseči mora potrebo po primerjanju.
 • Naučiti se mora manj obremenjevati z drugimi.
 • Motivirajo ga želja želja po partnerstvu.

Veliki letni horoskop 2016: Tehtnica

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Škorpijon

Kot stalno in vodno znamenje je čustveno izredno poglobljen, intuitiven, sočuten in zna hitro prebrati druge. Je zvest in zaupen prijatelj, ki se ne zmeni za položaj, status in ugled, zato ima širok spekter prijateljev. Medtem ko mu drugi zaupajo svoje skrivnosti, svoje ljubosumno skriva, saj je nezaupljiv in se vedno počuti ogroženega. Lahko je zelo ljubosumen, posesiven, trmast in maščevalen, zato mora premagati notranje strahove in postati samozavestnejši.

 • Preseči mora sebičnost.
 • Naučiti se mora žrtvovati.
 • Motivirajo ga želja po individualnosti.

Veliki letni horoskop 2016: Škorpijon

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Strelec

Kot spremenljivo in ognjeno znamenje je optimističen, iskren, raznovrsten in prijateljski. Je velik entuziast, ki rad debatira in filozofira. Zanima ga vse, od znanosti do duhovnosti, zato bi rad vse vedel in razumel. Je igriv in vedno išče nekaj novega. Vse, kar vidi, si razlaga po svoje in si vedno oblikuje mnenje o vsakomer in o vsem, zato mora paziti, da se pri razumevanju in zaznavanju sveta in ljudi ne ujame v past lastnih predsodkov in napačnih predvidevanj.

 • Preseči mora nagnjenost k zavlačevanju.
 • Naučiti se mora brzdati svojo pretirano odkritost.
 • Motivira ga iskanje življenjskega smisla.

Veliki letni horoskop 2016: Strelec

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Kozorog

Kot glavno in zemeljsko znamenje je ambiciozen, praktičen, odgovoren, discipliniran, učinkovit in potrpežljiv, zato si preračunljivo prizadeva uresničiti svoje cilje. Delo ga osvobaja, posledično napredovanje zadovolji, končna materialna nagrada pa osreči. V stresnih delovnih okoliščinah ostane hladnokrven, zasebno pa je zelo občutljiv. Čustev ne kaže rad, saj se boji, da ga bodo drugi prizadeli, zato bi moral biti manj sumničav in bolj zaupati ljudem.

 • Preseči mora potrebo po preračunljivosti.
 • Naučiti se mora ceniti drobne stvari v življenju.
 • Motivirajo ga njegove številne ambicije.

Veliki letni horoskop 2016: Kozorog

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Vodnar

Kot stalno in zračno znamenje je lahko zelo pravičniški, trmast in prepričan o svojem prav. Želi služiti človeštvu, a včasih pozablja na to, da so človeštvo posamezniki in da ne gre za abstrakten pojem. Je ekscentričen in rad poudari svojo individualno in neodvisno naravo, obenem pa rad sodeluje in deluje v skupini za skupno dobro, vseeno pa se mora bolj prilagajati in upoštevati mnenja drugih, saj je lahko zelo ozkogled, brezoseben in brezobziren.

 • Preseči mora abstrakten pristop k ljudem.
 • Naučiti se mora ljubiti konkretnega človeka.
 • Motivirajo ga želja po znanju in spremembi.

Veliki letni horoskop 2016: Vodnar

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Ribi

Kot spremenljivo in vodno znamenje je sočutna, romantična, očarljiva, domiselna, sanjava, ustvarjalna, umetniška in intuitivna. Je kot spužva, ki srka vse okrog sebe, zato hitro prevzame tuje energije, pa tudi prepričanja in osebnostne značilnosti drugih ljudi, saj se rada 'staplja' z drugimi. V tem smislu je težko določiti njen pristni značaj in deluje zelo izmuzljivo. Prej ko spozna samo sebe in svojo lastno vrednost, samozavestnejša je v svojih prepričanjih.

 • Preseči mora čustvene vzpone in padce.
 • Naučiti se mora živeti tukaj in zdaj.
 • Motivira ga želja po pobegu iz realnosti.

Veliki letni horoskop 2016: Ribi

Mini horoskop za vsak letni čas posebej

Mini horoskop za vsak mesec posebej

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri