Veliki Sensin letni horoskop 2014: Lev

Leto duhovne in telesne preobrazbe.

27. 12. 2013

Že nekaj mesecev čutite spremembe, povezane z umikom v osamo in željo po vedno večjem ukvarjanju s samimi seboj. Okoliščine za duhovno učenje in rast se bodo nadaljevale tudi v novem letu.

Z Jupitrom v svoji 12. hiši boste tudi v novo leto zabredli z željo po oddaljitvi od ponorelega sveta. Če se še niste odločili za takšen korak, vas bo v to morda prisilil kakšen dogodek v obliki telesne poškodbe, krajše bolezni, operacije ali pa dela na določenem poslovnem ali družinskem projektu, ki vas bo izoliral od preostalega sveta.

Blagodejna izolacija

Vse kaže, da vam bo umik v osamo pomagal na novo definirati svoje življenje in vas po vsej verjetnosti popeljal na pot počasne, a vztrajne duhovne preobrazbe. Več časa kot boste preživeli sami s seboj in s svojimi mislimi, bolj sproščeni in umirjeni boste, saj boste znali prisluhniti svojemu telesu in svojim željam. Izogibali se boste negativnim vplivom in ljudem, ki vas delajo živčne ali ki od vas neprestano nekaj zahtevajo. Dovolili si boste, da boste končno vi tisti, ki boste na prvem mestu, zato boste veliko lažje zadovoljevali svoje potrebe in uresničevali svoje želje. Vzeli si boste več časa zase, prebirali knjige in se učili od ljudi, ki jih spoštujete in cenite njihovo duhovno znanje. Še posebej marca in aprila boste zelo dejavni na področju duhovnega izobraževanja, obiskovali boste tečaje in delavnice, prav lahko pa se zgodi, da boste sami nastopili v vlogi predavatelja, učitelja, svetovalca ali terapevta ter pri tem izredno uživali.

Ozek družabni krog

V prvi polovici leta bodo tako imeli prednost odnosi z ljudmi, ki so na enaki ali podobni valovni dolžini kot vi in ki imajo podobne interese ali konjičke. Kaže, da boste izredno aktivni v ožjem krogu prijateljev ali znancev, s katerimi vas druži želja po izobraževanju in spoznavanju nečesa novega. Če ste samski, boste morda prek izobraževalnih programov spoznali nekoga, s katerim vaju bo sprva družila le duhovno-intelektualna komponenta, sčasoma pa se bodo med vama razvila močnejša čustva in skupaj z njimi potreba po čedalje pogostejšem skupnem preživljanju časa. Zelo možno je, da se bosta skupaj odpravila na daljše potovanje, povezano z novimi duhovnimi in kulturnimi doživetji, lahko pa boste svojo dušo dvojčico spoznali prav na takšnem potovanju. V vsakem primeru boste imeli priložnost, da se učite od drugih in skušate v drugih prepoznati nove vidike svoje osebnosti in duhovne rasti.

Prerojen videz

V poletnih mesecih boste spet pripravljeni na intenzivnejša druženja z ljudmi. Povečal se bo vaš družabni krog, navezali boste veliko novih stikov, nekatera stara prijateljstva bodo zamrla, spet druga se bodo obnovila. Možne so nove ljubezenske zveze ali simpatije, povezane z dopustniškim časom. Toplo vam priporočamo, da se vsaj za nekaj dni odpravite na morje in dovolite, da vam morska voda prečisti avro in vas opremi z novo življenjsko energijo.

Vse kaže, da se vam v poletnih mesecih obeta tudi večja sprememba videza, ki bo morda posledica bolj zdravega življenjskega sloga ali pa preprosto želje, da bi izstopali in opozorili nase. Jupiter vas bo pomladil, opremil s samozavestno držo in pozitivno energijo, s katero boste navduševali vse okrog sebe. Zdelo se vam bo, da se končno dobro počutite v svoji koži in da vaš videz končno odraža vašo notranjost, kar vas bo navdajalo z zadovoljstvom in notranjim mirom.

Sprememba dela ali poklica

Tudi jesenski meseci bodo minili v znamenju vašega popolnega preporoda in želje, da bi se ukvarjali z nečim novim. Veliko raje boste tvegali in prisluhnili svojim željam, upoštevali boste svojo intuicijo in delovali skladno z njo. Posledica tega bo lahko tudi korenita sprememba poklica, odločitev za nov študij ali dodatno izobraževanje, opustitev službe ali iskanje popolnoma nove zaposlitve, ki vam bo bolj pisana na kožo kot sedanja. Če to pomeni, da boste po novem opravljali delo, ki je v očeh drugih manj pomembno kot tisto, ki ste ga opravljali prej, vas to ne bo niti malo motilo. Veliko bolj kot mnenja drugih je pomembno to, da počnete, kar vas veseli, zadovoljuje in osrečuje.

Družinske odgovornosti

Saturn v vaši 4. hiši vas bo skozi celo leto opozarjal na odgovornosti, ki jih imate v krogu svoje družine oziroma okolja, v katerem se počutite najbolj varno in domače. Zelo možno je, da bo v ospredje spet prišla neka tema ali zamera, za katero ste mislili, da je del preteklosti, a nekoga v vaši družini še vedno muči in želi razčistiti z njo. Morda boste vi tisti, ki boste končno pripravljeni na soočenje z nekom ali z neko situacijo, s katero se prej niste mogli pomiriti. Po drugi strani lahko Saturnov tranzit pomeni, da boste obremenjeni z enim od svojcev, ki morda potrebuje vašo pomoč, nego, nasvet ali vodstvo, ali pa boste skušali finančno ali kako drugače pomagati svojim staršem, bratu, sestri, vnukom, nečakom ... Tudi selitev, nakup novega stanovanja ali prenova doma v letošnjem letu niso izključeni. Položaj Saturna, Jupitra in drugih planetov lahko prav tako kaže na izraženo potrebo, da bi si sami ustvarili družino in prevzeli bodisi partnerske ali starševske odgovornosti. Zelo možno je, da se vam bo takšna želja v novem letu tudi uresničila.

Glavna tema 2014

Nazaj k preprostosti

Se tudi vam zdi, da ste v življenju prevečkrat zapadali v vzorce čustvenega pretiravanja, stresa in drame? Vse to vas je po vsej verjetnosti zelo izčrpavalo, zato je bilo nujno, da se zazrete vase in nekaj spremenite v načinu svojega delovanja. Za iskanje notranjega miru je ključna predvsem oddaljitev od zapletenih čustvenih in intelektualnih tem ter vrnitev k preprostim duhovnim načelom. V novem letu je zato nujno, da prisluhnete sami sebi in si s preprostim 'da' ali 'ne' odgovorite na vsa vprašanja, povezana z okoliščinami, ljudmi in dogodki v vaši bližini. Če vas določen izziv, naloga ali odnos ne veseli in čutite, da bi se s tem zapletli v nove zapletene situacije, se jim raje izognite in dajte prednost stvarem in ljudem, ki vas navdajajo z mirom, ljubeznijo, harmonijo in veseljem.