Veliki Sensin letni horoskop 2014: Vodnar

27. 12. 2013
Deli
Veliki Sensin letni horoskop 2014: Vodnar

Leto dokončevanj in nove samozavesti.

Že dolgo odlašate z neko odločitvijo ali nalogo? Bremen, ki so se z leti počasi nakopičila na vaših plečih, se lahko v novem letu zelo hitro znebite, če boste v to le vključili nekaj več svoje volje in pozitivne energije.

Med svoje novoletne odločitve bi lahko vključili tudi dokončevanje starih projektov in obveznosti, kot so morda zaključek izobraževanja v obliki mature, diplomske naloge, magisterija ali poklicnega usposabljanja, ali pa službenih in ustvarjalnih projektov, ki že dolgo čakajo, da se jim posvetite.

Posvetite se nedokončanim obveznostim

Šele ko boste dokončali začete projekte, ki vas že dolgo obremenjujejo, se boste lahko osredotočili na druge, veliko bolj aktualne naloge. Saturn v škorpijonu vas namreč ves čas opominja, da čas hitro teče, vaše obveznosti pa se kopičijo, zato je pomembno, da se sproti osredotočate na delovne naloge. Z Marsom v 11. hiši imate možnost, da se pri tem zanesete na prijatelje in svoje bližnje ali pa na ljudi iz svojega delovnega okolja, ki jim zaupate. Če nič drugega, vas lahko spodbudijo, da se vrnete k preteklim opravkom in jih zdaj prav zares tudi dokončate. Priporočamo vam, da si za nedokončane projekte vzamete čas že januarja in jih do maja uspešno končate. Čeprav ne bo lahko in boste morali za to žrtvovati tudi nekaj prostega časa, boste do poletja lahko že lažje zadihali.

Razčiščevanja v odnosih

Zelo možno je, da se pretekli grehi, ki se še vedno vlečejo v vašem življenju, nanašajo na določen odnos, kot je prijateljstvo ali ljubezensko razmerje. Če je med vami in vašo prijateljico oziroma bivšim ljubezenskim partnerjem ostalo še kaj nedorečenega, boste imeli v novem letu dobro priložnost, da si poveste, kar je treba povedati, in se skušate tudi v čustvenem smislu posloviti od odnosa. Če osebo, s katero imata nerazčiščene račune, večkrat sanjate ali vam čez dan večkrat pride na misel, je še toliko pomembneje, da se srečate z njo in pogovorite o vsem, kar vas muči. Možno je, da se tematika razčiščevanja nanaša na nek poklicni oziroma delovni odnos. Če čutite, da vas je nekdo pustil na cedilu, izkoristil ali izdal vaše zaupanje za osebno korist, in da zaradi negativnih čustev, ki jih gojite v sebi, ne morete napredovati, se boste imeli marca in aprila priložnost soočiti s svojimi občutji. Če ne drugače, obiščite duhovnega terapevta, svetovalca ali koga drugega, ki vam lahko pomaga sprejeti pretekle dogodke in se pomiriti z okoliščinami.

Nove odgovornosti

Mnogi vodnarji se boste v novem letu spopadali z vedno večjimi odgovornost­mi in morebitnim višjim položajem, ki vas lahko pahne v neravnovesje. Morda se bo izkazalo, da so službene okoliščine, v katerih se boste znašli, popolnoma drugačne od tega, kar ste pričakovali, zaradi česar boste potrebovali precej časa, da se prilagodite na novi položaj. Če se boste nenadoma znašli v nadrejenem položaju in boste morali na novo definirati vlogo v delovnem kolektivu, boste s tem po vsem sodeč imeli kar nekaj težav. Ker nove odgovornosti in položaji ne prihajajo z roko v roki z na novo pridobljeno samozavestjo, je pomembno, da začnete čim prej graditi na samozaupanju, ki vam bo omogočilo, da odločno zastopate svoja mnenja, delite naloge, sprejemate odločitve in v podrejenih zbudite zaupanje in spoštovanje.

Posvetite se rutini

Čeprav ste vodnarji po navadi vedno na preži za nečim novim in inovativnim, bo v novem letu pomembno predvsem ukvarjanje z rutino in osredotočanje na podrobnosti. Če ste tudi sicer nagnjeni k površnosti in imate pred seboj vedno globalno sliko tega, kar počnete, se boste morali v novem letu bolj posvečati podrobnostim in rutinskemu delovanju. Tako boste izboljšali svojo natančnost, obenem pa tudi pridobili več posluha za podrobnosti, ki so najpomembnejši sestavni del vsega, kar počnete. Če ste navajeni na kaotičen in nepredvidljiv vsakdanjik, poln presenečenj in sprotnih prilagajanj, ki vam jemljejo več energije, kot bi bilo treba, vas bo Jupiter v prvi polovici leta prisilil, da zaživite nekoliko bolj rutinsko in disciplinirano življenje. Če se boste posvetili točno določenemu urniku, se boste namreč lažje soočili z novimi izzivi in odgovornostmi, ki jih bo pred vas postavil Jupitrov vpliv.

Nakup hišnega ljubljenčka

Če ste vajeni skrbeti le sami zase in vas nepredvidljivost vašega vsakdanjika čedalje bolj izčrpava oziroma onemogoča intelektualno in duhovno napredovanje, vam zelo priporočamo nakup hišnega ljubljenčka. Skrb za žival vas bo namreč prisilila, da se ustavite in v svoje življenje vnesete več reda, obenem pa boste razvili čustveno povezanost z drugim bitjem in tako nehali bežati pred odgovornostjo. Posledično boste v sebi začutili močno zadovoljstvo in notranji mir, ki vam bo pomagal, da se sprostite in osredotočite na tisto, kar je v vašem življenju res pomembno. Tako boste našli več časa za ukvarjanje s preprostimi stvarmi, ki vam bodo nenadoma pomenile več kot velikopotezni načrti, ideje in projekti, ki zaenkrat živijo le v vaši glavi.

Glavna tema 2014

Potovanje ali izobrazba za dušo

Hrepenite po novem okolju in spremembi? V prvi polovici leta boste izredno motivirani za iskanja višjih resnic, odkrivanja novih filozofij, kultur in stilov življenja. Vsi, ki se ukvarjate z ustvarjalnimi poklici, boste v tem obdobju zelo uživali v svojem delu in v novih projektih ter iskali nova ustvarjalna sodelovanja in načine, kako bi izrazili svoje domiselne ideje. Umetnost vas bo močno navdihovala, zato se odpravite v galerije, na predstave in si privoščite ustvarjalne pogovore z ljudmi, s katerimi lahko delite svoje zamisli in prepričanja. Spet drugi se boste odločili za zasebno raziskovanje,  študij, branje in obiskovanje tečajev, ki bodo v pozitivnem smislu vzburili vašo domišljijo in vaš nikoli potešeni intelekt. Mnogi vodnarji pa se boste raje odločili za daljšo potovalno avanturo, ki vam bo ponudila prvovrsten vpogled v drugačne, živahnejše in neobičajne oblike vsakdanjika in razmišljanja. Karkoli boste že naredili za svojo dušo, imate v novem letu priložnost, da o sebi in svetu spoznate nekaj novega in skušate nova duhovna, intelektualna in čustvena dognanja uvesti tudi v svoj vsakdanjik in s tem izboljšati svoje življenje.