Vodnar: Mini horoskop 2018 za vsak letni čas posebej

V novem letu bo pomembno predvsem ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Prav je, da izkoristite priložnosti, ki se ponujajo za napredovanje, toda posvetiti se boste morali tudi sebi in svoji notranjosti.

10. 12. 2017

Pehanje za zunanjimi potrditvami vam bo dalo le trenutne zadovoljitve, dolgoročno pa vas bo puščalo prazne. Več časa namenite bogatenju notranjega sveta in ohranitvi notranjega miru, saj vam bo to navsezadnje omogočilo več zadoščenja. V novem letu bo dobro kazalo tudi vsem dobrodelnim dejanjem in poklicem.

Karkoli že se vam zdi pomembno, se boste temu najbrž povsem posvetili. Zato se lahko pojavi vrzel na drugih področjih v življenju. Posledični partnerjevi očitki, nejevolja svojcev, vse večje zahteve nadrejenih ali pa izčrpanost in slabše zdravje vas bodo prej ali slej prepričali, da je nekaj narobe in da bi morali v življenje vnesti več ravnovesja. Jupiter v vaši deseti hiši prinaša veliko novih priložnosti za napredek, a ni nujno, da zgrabite prav vsako. Če vas drugi v nekaj silijo ali od vas veliko pričakujejo, vi pa globoko v sebi tega nočete, je to že znak neravnovesja. Saturn v vaši 12. hiši vas bo prek nezadovoljstva, prepirov ali slabšega počutja nenehno opominjal, da je čas, da pri sebi razčistite, kako in kaj. Morda se boste morali zaradi različnih razlogov, kot so bolezen svojca, poškodba, naporen študij itd. umakniti od zunanjega sveta. V tem primeru pričakujte močan čustven proces, iz katerega se boste v svet vrnili močnejši in bogatejši za pomembne izkušnje.

Zima

Obogatili boste krog prijateljev, več sodelovali z ljudmi s podobnimi prepričanji in poskušali dobro vplivati na druge. Februarja dobro kaže partnerskim odnosom. Če ste samski, pričakujte povabilo na zmenek. V tem času boste razsipnejši, zato sebe in partnerja ne razvajajte preveč.

Pomlad

Umaknili se boste in se lotili dela. Veliko časa boste preživeli v službi. Čas bo primeren tudi za različna izobraževanja, potovanja in širjenje intelektualnih obzorij. Morda boste obremenjeni z družinskimi odgovornostmi, tako da boste imeli zelo malo časa zase in za svoj krog prijateljev.

Poletje

Junij in julij boste še primerna za opravljanje službenih in drugih obveznosti, kasneje pa si vzemite dopust. Že julija boste začutili, da ste manj motivirani za poslovne dosežke. Več se posvečajte samorefleksiji in duhovni rasti, pojdite na tečaj meditacije ali joge ter sprostite telo.

Jesen

Na delovnem mestu je možno razočaranje. Pričakujete lahko tudi nove obremenitve, ki vas ne bodo razveselile, ampak prej razjezile. Pri sebi boste morali razčistiti, kaj vam je pomembno v življenju, potem pa sprejeti odločitev glede tega, kako naprej. Sprostite se prek fizičnih aktivnosti.


Rojeni od 21 do 30. januarja

Še bolj človekoljubni boste kot sicer, hoteli boste več narediti za druge. Pazite le, da pri tem ne boste preveč pozabljali nase. Možno je, da boste morali doma poskrbeti za nekoga, ki je bolan. V drugi polovici leta lahko pričakujte nenadne spremembe na družinskem področju.

Rojeni od 31. do 9. februarja

Na vrat na nos se boste morda odločili za novo življenjsko pot ali pa vas bodo dogodki pahnili v spremembe. Morda se boste nepričakovano znašli na pomembnem položaju. Pestro dogajanje v službi in zasebnem življenju bo stresno. Prej ga boste sprejeli, bolje bo za vaše psihično ravnovesje.

Rojeni od 10. do 18. februarja

Kaotičnemu letu se boste izognili le, če boste našli ravnotežje med službenimi in domačimi odgovornostmi. Ne imejte slabe vesti, če boste kdaj pa kdaj bolj kot na druge mislili nase. Možno je, da se boste znašli na odgovornem položaju, kar prinaša dodaten stres, hkrati pa tudi zadoščenje.


Pripravila: Marta Pirnar Tittle

Preberite še: