Vodnar: Veliki letni horoskop 2017

Letos bodo najpomembnejši odnosi, zgrajeni na osnovi prijateljstev. Morda boste tako poglobili odnos s sedanjim partnerjem ali se bo ljubezensko razmerje razvilo iz že obstoječe prijateljske vezi.

Vodnar: Veliki letni horoskop 2017 (foto: shutterstock) shutterstock
17. 12. 2016

Ljubezen

V delovnih odnosih boste spoznali, da najbolje delujete v prijateljskem okolju, ki omogoča večji ustvarjalni potencial, v ljubezenskih odnosih pa boste razmišljali zelo podobno. Če ste v odnosu z osebo, ki vas kritizira in izziva, se boste začeli čustveno oddaljevati od nje in iskati nove odnose, ki temeljijo na razumevanju in prijateljstvu. To lahko pomeni konec dolgoletnega partnerstva ali pa boste pokazali več odločnosti v nameri, da se v odnosu nekaj spremeni. V vsakem primeru se boste letos bolj zatekali v družbo tistih, ki imajo več spoštovanja do vas in več razumevanja za vaše življenje. Možno je, da se bo neko zaupno prijateljstvo začelo razvijati v globlji in čustveno nabit odnos, ki vas lahko veliko bolj osreči kot sedanje razmerje.

Če je vaše partnerstvo naporno, boste zgodaj spomladi imeli večjo krizo, ki lahko pripelje do konca razmerja. Maja pričakujte izboljšanje čustvenega počutja, morda zato ker boste končali partnerski odnos. Če boste to storili, vam priporočamo, da si vzamete več časa za samoto in razmislek o tem, kako boste šli naprej. Prehiter skok v novo razmerje bi vas lahko navdal z občutkom nove ujetosti. Če ste samski, boste imeli poleti največ priložnosti za nove ljubezenske stike.

Družina

Tudi v družinskem okolju si boste prizadevali za harmonične odnose. S partnerjem bosta po prijateljski poti razreševala večino težav, z rednimi pogovori bosta hitro prišla do skupnih rešitev. Če imate otroke, boste letos pripravljeni prisluhniti njihovim težavam, res pa je, da si boste v poletnem obdobju večkrat zaželeli več miru in samote. Poskrbite, da bo poletni dopust sproščujoč tudi za vas in partnerja. Ne bi bilo slabo, če bi se za nekaj dni nekam odpravila sama. Če ste mlajši, boste s starši letos imeli zelo konstruktiven odnos. Če imate močno željo po selitvi od doma in osamosvojitvi, jo lahko letos tudi uresničite, a vedite, da boste s tem morali prevzeti tudi veliko novih odgovornosti.

Zdravje

Izpostavljene bodo težave, povezane s stresom. Pazite na prebavo in kožo, možen je nastanek novih alergij. Pijte več vode in prehranskih dodatkov, ki bodo izboljšali imunski sistem. V poletnih mesecih bodite previdni in se ne izpostavljajte preveč soncu. Če se redno ukvarjate z vadbo, boste letos z njo kar pretiravali. Če niste zadovoljni s svojo telesno težo, boste imeli letos veliko volje, da dosežete idealno postavo, če jo želite ohraniti, pa boste morali korenito spremeniti svoj stil življenja. Nekateri vodnarji se lahko v tem času vsaj začasno odločijo postati vegetarijanci. Več motivacije za to boste imeli v jesenskem času, ko se boste po napornih poletnih mesecih tudi boljše počutili.

Delo in denar

Bolj zbrani boste in pripravljeni sprejeti več delovnih odgovornosti. Prijateljevanje s sodelavci bo močno izboljšalo vašo učinkovitost. Ne bo vam vseeno, kaj si sodelavci mislijo o vas. Nova pomembna poslovna poznanstva bodo prav tako pozitivno vplivala na vašo motivacijo. Na finančnem področju kaže, da boste precej zapravljivi. Veliko denarja boste zapravili za reči, ki jih ne potrebujete. Še posebej spomladi se izogibajte nepotrebnim nakupovalnim izletom. Previdno tudi pri birokratskih opravkih, ki vas lahko stanejo veliko več, kot je treba.

Marta Pirnar Tittle