Vodnar: Veliki letni horoskop 2021

Novo leto, novo obdobje. To je za vas napredne vodnarje pravi čas, da skočite v nekaj novega, domišljijo boste vsekakor vzeli s sabo.

Vodnar: Veliki letni horoskop 2021 (foto: pixabay) pixabay
30. 12. 2020

Planetarni vpogled v 2021

Februar bo zaradi ugodne energije Sonca v vašem znamenju čas poslovne in denarne rasti, kar vas bo motiviralo, da nadaljujete. Varčevanje bo morda nekoliko težavno, vendar poskusite prihraniti nekaj denarja za temne dni, saj boste spet nagnjeni k tveganju in k temu, da tisto nekaj enostavno morate imeti. Aprila se pripravite na zoprno obdobje, saj se boste predajali lenobi, pomanjkanju motivacije in utrujenosti. Vendar nikar ne skrbite, s svojo vztrajnostjo lahko namreč premagate negativne vibracije in se z dvignjeno glavo podate naprej.

Marca se lahko zaradi intenzivne energije rib ljubezen znajde na manjši preizkušnji, saj boste realnost videli drugačno kot ljubljena oseba. Zadržite se z besedami, da vam ne bo pozneje žal. Maju, ko boste imeli na trenutke občutek, da ste razpršeni, poskusite izboljšati svoj fokus. Postajali boste vse bolj proaktivni in imeli boste občutek, da lahko premaknete tudi tisto goro, ki je bila v preteklem obdobju prevelika. V osebnem smislu bodo morda prisotni nekateri boji, s katerimi se bo težko spoprijeti, vendar pa po razrešitvi prinašajo možnost osvoboditve in lahkotnosti.

Ne bojte se. Če prisluhnete lekcijam Marsa, ki bo imel na vaše delovanje velik vpliv, boste tudi junija, ko prihaja nekaj težav, ostali stabilni. Jesen bo čas osebnega zadovoljstva, ki vam bo omogočalo, da boste pluli naprej samozavestno in se po zapletih, ki so možni predvsem v oktobru, tudi znali pobrati brez posledic. Če že nekaj časa želite spremembo okolja, je november čas, da zgrabite priložnosti, ki se vam ponujajo. Stvari bodo novembra delovale bolj praktično in lažje boste sledili vsemu, kar je za vas ključnega pomena.

Če boste želeli, lahko decembra osebnostno zrastete, zlasti če se osredotočate na to, da določene lastnosti izboljšate, nekoristne pa pustite za sabo. Prihaja tudi nekaj manjših nesporazumov in izzivov, ki bodo od vas zahtevali zbranost in premišljenost. Mars, Jupiter, Uran in Pluton bodo imeli za vas zelo pomembno nalogo - izpustiti neodgovornost.

Ljubezen in odnosi

Leto se bo na ljubezenskem področju začelo malce dramatično. Po eni strani zaradi obilo obveznosti za ljubezenske dogodivščine ne boste našli pravega časa, po drugi strani boste hrepeneli po več strasti. Pristop do meseca marca ne bo najbolj nežen, prav tako vas bo v tem času težko potegniti v globoke pogovore ali narediti naslednji korak v razmerju. Maja in junija se boste morda počutili bolj ranljivi, a tudi bolj skrivnostni, saj se ne boste znali spopasti z določenimi občutki, ki bodo odsevali ves čas.

Poskusite poiskati način za obvladovanje teh občutkov, če želite na ljubezenskem področju napredek. Avgusta boste želeli, da je na področju čustev vse na najvišji možni ravni. Preizkušnje vas bodo osebnostno okrepile in vas spremenile v pozitivnem smislu. Sposobni se boste soočiti s svojo negativno platjo, lahko pa se celo zgodi, da izgubite sloves drugačne osebe. Od ljubljene osebe lahko v jesenskem obdobju pričakujete podporo, ključ do uspešne komunikacije pa bo tokrat v odkritosrčnosti in zaupanju.

Tisti vodnarji, ki se v zadnjem delu leta podajate v novo razmerje, naj se vam ne mudi preveč. Bodite potrpežljivi in pustite, da zadeve potekajo spontano. Ne glede na to, ali ste samski ali v zvezi, vas bo Jupiter proti konca leta spodbudil, da se osredotočite na intelektualne dele odnosov. Če ste samski, boste najverjetneje začeli odnos z nekom, ki deli z vami hobije in zanimanja. Vezani, poiščite nekaj za oba, nekaj, kar lahko okrepi odnos.

Kariera in finance

Ker se znajdete v vseh situacijah, boste zaradi tega kljub turbulentnemu obdobju lažje delovali, saj boste deležni zaščite planetov. Prisiljeni se boste postaviti na noge in delati tisto, kar vam prinaša dobiček, ne pa tisto, kar vas morda v resnici veseli in vam daje energijo. Če vam slučajno poslovno ali finančno spodleti, se boste hitro sestavili in začeli znova z boljšimi cilji in energijami. Denar vam bo letos hitro odtekal. Junij bo prinesel ovire na poklicni poti in v denarnih zadevah, nevšečnosti bodo kar stalnica.

Nadrejeni vam ne bodo najbolj naklonjeni, kar se vam lahko pozna tudi na bančnem računu. Jupiter vam bo v jesenskem obdobju pomagal ujeti srečo, vendar bo od vas zahtevalo ogromno ustvarjalnosti. Če boste pretirano zaskrbljeni glede vsega, tudi s tem, kar vam prinaša prihodnost na področju dela in denarja, si ne boste veliko pomagali, raje si zaupajte. Zanimive planetarne pozicije vam bodo v zadnjem delu leta pomagale izboljšati medosebne odnose na delovnem mestu.

Pri delu se poskušajte osredotočiti na sodelovanje z drugimi. Neptun lahko vpliva na vaš denar, zato ga v zimskem času ne zapravljajte za stvari, ki jih ne potrebujete. Čeprav se lahko ob nakupu novih stvari trenutno dobro počutite, ta občutek ne bo trajal dolgo.

Družinsko okolje

V letu 2021 se boste več kot običajno ukvarjali z domom in družinskimi vprašanji, ki bodo vključevala tudi pomembne odločitve. Pluton vas bo spodbudil, da opustite vse tiste vzorce in morda tudi odnose, ki vas zadržujejo in utesnjujejo. Čeprav bo morda težko, vedite, da niste dolžni biti v odnosih, ki slabo vplivajo na vaše počutje. Skratka, dovolj boste močni, da spustite ljudi, ki vas večkrat prizadenejo, tudi če ste v sorodu z njimi. To vam lahko pomaga izboljšati osebno stanje.

Dobro načrtujte, preden se v pomladnih mesecih lotite kakšne večje adaptacije ali nakupa, povezanega z domom. Oči bodo velike, stanje na bančnem računu pa prenizko. Odnosi s starejšimi bodo v poletnem obdobju poglobljeni. Humanitarna nota bo močno povečana in ne čudite se, če se boste včasih namesto na zmenku znašli na obisku pri starejši teti. Sočutje bodo opazili tudi drugi in jeseni boste v očeh družinskih članov zrasli. Prihaja več spoštovanja in v zimskih dneh se boste razumeli tudi z brati in sestrami, čeprav vam gredo običajno na živce, ker so mlajši ali bolj otročji. Večkrat jih presenetite, povrnilo se vam bo.

Zdravje in počutje

Spontani in prepričani, da se vam nič ne more zgoditi, se boste podali v leto 2021. Velikih načrtov, povezanih z več gibanja in zdravo prehrano, na začetku leta ne boste tkali, raje boste delovali tako, kot vam bo ustrezalo. Zahvalite se svojemu tempu, da se kljub številnim čokoladam in torticam ne boste zredili. Jupiter bo imel velik vpliv na vaše zdravje ter navade, povezane s tem področjem. Spodbujal vas bo k učenju novih metod za izboljšanje zdravja ter počutja. Ne pozabite upoštevati tudi svojega duševnega zdravja.

Nove stvari, ki jih čim prej poskusite, lahko vključujejo nove vaje, meditacijo ali terapijo s pogovorom, ki vam do zdaj morda ni bila pisana na kožo. Zaradi intelektualnih prizadevanj se jeseni lahko znajdete v slabšem obdobju, ko niti ne boste vedeli, kaj vas v resnici muči. V osebnem življenju prihajajo tudi težave pri soočanju z nečim pomembnim. Ker se boste novembra še posebej veliko ukvarjali s sabo, vam to lahko oteži stik z drugimi ljudmi. Decembra se poskusite spopasti s svojimi težavami, da se boste bolje počutili.


Preberite še: