VODNARJI imajo običajno zelo odprt UM

Poglejmo si nekaj značilnosti vodnarjev.

VODNARJI imajo običajno zelo odprt UM (foto: pexels) pexels
29. 1. 2021

Tisti, ki ste rojeni v zračnem znamenju vodnarja, ste neodvisni, močni, skrivnostni, ekscentrični, inteligentni in privlačni.

Veliko razmišljate tako o abstraktnih kot o praktičnih stvareh. Imate sposobnost, da sprejmete ljudi, takšne kot so, zato ste zelo priljubljeni v vseh krogih. Toda imate tudi svoje pomanjkljivosti, ki pa jih malo težje priznate.

Z dobrim smislom za humor se znate nasmejati in šalo obrniti tudi na svoj račun ter uporabljate simpatičen sarkazem, ki vam ga težko zamerijo.

Zanimajo vas humanitarne dejavnosti. Vedno se trudite po svojih najboljših močeh, da bi naredili svet boljši in lepši, za kar ste se pripravljeni resnično boriti. Ste tudi zelo zvesti svojim prijateljem in ljubljenim.

Ste izjemno inteligentni in vedno iščete nove širine. Znani ste po svojih širokih interesih, ki gredo v višave. Čeprav vas težko razumejo, ste vedno polni idej, ki pa včasih niso najbolj realne ali izvedljive.

Neodvisnost je vaša zvesta spremljevalka, radi imate tudi finančno in čustveno neodvisnost in vsi poskusi, da bi vas nekdo ukleščil v rutino, so neuspešni. Vodnarji resnično ne marate monotonosti in ne boste nikoli sledili fiksnemu vedenjskemu vzorcu ali tradiciji.

Radi ohranjate odprt um glede vseh stvari in običajno znate sami priti do lastnih zaključkov, namesto da se bi se preprosto zanašali na to, kar vam ljudje povedo.

Selektivni ste glede tega, kdo lahko stopi v vaš notranji krog in dajete prednost kakovosti pred količino, ko gre za najbližje prijatelje. Veliko raje imate peščico trdnih prijateljev, za katere veste, da vam vedno krijejo hrbet, kot tono naključnih znancev, ki jim ni mar, kako se počutite v resnici. 

Kaj pa so malce bolj problematične plati vodnarjev? 

V negativnem smislu pa ste so lahko zelo nedosledni in vaša uspešnost je v veliki meri odvisna od vašega občutka v danem trenutku. Vaša filozofija v življenju je, da živite in pustite živeti, in nikomur ne dovolite, da bi vas izkoriščal. Če vas je česa strah, je to strah pred tem, da bi izgubili svojo svobodo.

Čeprav ste dobri poslušalci, vas je zelo težko prepričati, da spremenite svoj način razmišljanja, saj vas spremlja trmoglavost, ki jo podpira vaš ego. Če se ne prilagodite in kdaj sprejmete tudi tuja mnenja, lahko zamudite nekaj dobrih priložnosti.

Za vas skoraj ne obstaja srednja pot. Za vas je vedno vse ali nič. To je razlog, da ljudje v vašem krogu menijo, da ste skrajneži, vi pa samo uživate na robu svojih meja, kar vam podarja dodaten adrenalin. 

Spremlja vas tudi jezna stran, ki lahko preseneti vašo okolico. Vse negativno se vam dolgo nabira in kopiči, dokler ne dosežete točke vrelišča in eksplodirate na edinstven način, ki si ga ljudje še dolgo zapomnijo.

Včasih se kljub temu, da ste običajno spontani, znajdete pred analiziranjem stvari do te mere, da se počutite izjemno utesnjene in nestrpne. Če nekdo ne more spoštovati vaših meja, se mu boste zlahka umaknili. Takrat lahko postanete tudi zlobni ali sarkastični.

Ste precej čustveni, vendar tega običajno ne kažete okolici, saj ne želite, da bi vas imeli za šibke. Lahko se razdražite, če vas ljudje poskušajo spraševati, ko se ne želite pogovarjati. Včasih ste lahko tako neodvisni, da težko prosite za pomoč tudi v času, ko jo resnično potrebujete.

Zaradi svoje unikatnosti ste pogosto napačno razumljeni. Ker ste ekscentrični na svoj način in imate nenavadne tehnike, da pokažete, da vas skrbi, večkrat delujete čudni, vendar vi podzavestno samo težite k drugačnosti.

Občutek nepredvidljivosti je vaša pomembna lastnost. Dolgočasite se ob ponavljajočih dogodkih, ljudeh in rutini. Raje živite svoje življenje z vonjem in občutkom po novih dogodivščinah in avanturah.

Spremlja pa vas tudi uporniška stran, ki sovraži, da ji povedo, kaj naj dela ali kako naj razmišlja.

Vaša prednost je, da se znate učiti iz svojih preteklih napak in jih običajno ne ponavljate.

Pripravil: www.horoskop.si

Poglejte si še: