Vse to razumete, če ste po horoskopu OVEN

26. 3. 2019
Deli
Vse to razumete, če ste po horoskopu OVEN (foto: pixabay)
pixabay

Oven, prvi znak zodiaka, prvo mesto resno jemlje skozi celo življenje. Običajno se upira pravilom, podrejenim položajem in prilagajanju, vendar pozna mejo, kjer je potrebno vse to pretvoriti v drugo obliko, uporabiti diplomacijo in seveda prehiteti druge.

Napredni in prepričljivi ovni znajo izbrati pravo pot, ne glede na to, kaj jim svetujejo drugi, saj so prepričani, da sami najboljše vedo, kaj je dobro zanje. Od tod izvira tudi njihova neustavljiva samozavest, ki je lahko za občutljive zelo moteča in rušilna. Ovni so v bistvu kot majhni otroci, nagnjeni k spontanosti, odkritosti in odprtosti, vendar tudi trmasti, ko si nekaj zamislijo. V svet se podajajo z optimistično nedolžnostjo.

So pustolovci, ki jih spremlja močan zagon za raziskovanje. Njihov ego nikoli ne potrebuje odobravanja drugih, saj so tako samozavestni, da imajo občutek, da jim pozornost drugih enostavno pripada. Vedno morajo biti v akciji in pred drugimi. Ne analizirajo problemov ali situacij, ampak hitro skušajo rešiti problem in vse, kar se jim zdi potrebno rešitve.

Ovna spremlja neustavljiva želja da je vodja, zato mu podrejeni položaji predstavljajo najhujšo nočno moro, saj je oven vendar najboljši in najpametnejši, torej je velika škoda, da se ne prebije v ospredje, saj smatra, da zna voditi boljše kot vsi ostali, tudi njegove ideje so odlične, zato jih je vredno upoštevati.

Čeprav je to eno izmed najbolj neustrašnih, pogumnih znamenj, jih v kočljivih trenutkih spremlja intenzivna obliko samopomilovanja. Čeprav jih izzivi vznemirjajo, jih lahko tudi razjezijo, če so zanje nedosegljivi. S svojo uporniško naravo si ne dovolijo, da bi drugi zaznali njihovo ranljivost, znani so po tem, da nikoli ne tarnajo in jamrajo o sebi. Kritizirajo počasne, lene ljudi in znorijo, če se nekdo pred njimi slučajno vrine v vrsti.

Oven je zelo iskren in neposreden z ljudmi, kar ga lahko vodi v težave, saj večina te neposrednosti ne zna sprejeti na pravi načini. Vedno boste vedeli, pri čem ste in nikoli ne bo ogovarjal za vašim hrbtom. Če ga bo karkoli zmotilo, bo to povedal na ves glas, brez zadržkov. Ko vam prijatelj oven ponudi svojo zvestobo, ste lahko prepričani, da bo to resnično tudi obveljalo.

Oven običajno ne začne konfliktov ali argumentov, vendar se lahko zelo hitro znajde v njih, saj ima močno izoblikovan svoj jaz ter svoja stališča, od katerih nikoli ne odstopa, tudi če kdaj v svojo škodo. Če ga boste izdali ali zlomili, lahko hitro spremeni tempo in vam z besedami vrne v dvojni meri, dolgoročno maščevanje pa ovna ne zanima, saj je v njegovem življenju toliko lepših stvari, ki čakajo nanj.

Kljub temu, da ovni na prvi pogled delujejo zelo trdno in stabilno, imajo občutljivo srce, zato se ne igrajte z njimi. Ko je njihovo srce zlomljeno, jih preplavijo vsa čustva, od žalosti do besa, vendar traja dolgo časa, da se popolnoma odmaknejo od razmerja, saj dopuščajo možnost, da se jim opravičite.

Mnogi se radi družijo z ovni preprosto zato, ker so tako zelo zabavni, spontani, pametni in avanturistično usmerjeni. S svojo vsestransko naravo so sposobni opravljati svoj poklic, se odlično znajti v kuhinji, obvladati vsa hišna opravila in drugim vedno priskočiti na pomoč, seveda če čutijo, da jim je druga stran hvaležna in jih spoštuje. So hkrati impulzivni in nestrpni, zato večkrat delujejo kot da se jim vedno mudi. Navdušeni in aktivni, razpršijo svoje energije in zanimanja v različne smeri, zato se v življenju večkrat znajdejo na različnih področjih in se težko poglobijo v samo eno zadevo.

Ne prenesejo dolgočasne in ponavljajoče se rutine, zato potrebujejo razgibano in hkrati kreativno delo, kjer lahko napredujejo in širijo svoje znanje ter pametne nasvete naprej. Ne morejo stati na enem mestu, tudi na kavi se po določenem času začnejo nervozno obračati sem ter tja, skratka, ves čas se jim mora dogajati. Ko so jezni bodo to vsi takoj tudi opazili, saj čustev ne znajo in nočejo skrivati. Vedno pokažejo pravi obraz, kar pa jih v krutem svetu včasih drago stane, vendar nič zato, saj se zna oven vedno pobrati in nadaljevati svojo življenjsko avanturo z nasmeškom na obrazu.

horoskop.si

 

 

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan