BIK: Rojeni v znamenju bika so zaradi svoje zanesljivosti odlični prijatelji

17. 10. 2021
Deli
BIK: Rojeni v znamenju bika so zaradi svoje zanesljivosti odlični prijatelji (foto: profimedia)
profimedia

Poglejmo si, kaj vse je značilno za znamenje bika. 

Bik je realist, ki se obkroži z dejstvi. V svojem življenju nujno potrebuje harmonijo. Nenehno se ukvarja s tem, da je vse okoli njega prijetno in udobno. Zato si rad prijetno uredi svoje bivališče. Rad ima prijetno udobje in lepe stvari, dišeče sveče, knjige in okusno hrano ... 

Vsakdo, ki je rojen v znamenju bika, je verjetno že vajen, da je označen za trmastega. Res je, biki so trdoglavi, vedno prepričani v svoj prav, vendar jim tega ni za zameriti. Zdi se, da so vsi zadovoljni z nižjimi standardi, vendar lahko samo bik razume, da so visoka pričakovanja, ki jih ima, pot do lepšega in boljšega življenja. Zelo pomembno je, da razvijejo samostojnost in se naučijo skrbeti zase brez pomoči drugih. Da bi to storil, mora bik razumeti, da se svet ne vrti le okoli njega in da ne more biti vedno v središču pozornosti. Naučiti se mora sam razvijati zdrave navade. 

Bik uživa v svojih skrbno začrtanih načrtih in ne more razumeti, kako so lahko za koga nenadne spremembe pozitivne. Mora biti gospodar svojih misli, načrtov in okolja, zato ga tvegane situacije in nepričakovani dogodki vznemirijo. Včasih je najbolje, da jim daste malo prostora, da se ohladijo.

Lojalnost je za bike nujno potrebna! Tako v prijateljskih, kot tudi družinskih in ljubezenskih odnosih. Bik pričakuje, da se mu boste posvečali in v zameno vam bo zvest. Bik ljubi pozornost in pohvale, vendar le iskrene. Cinični komplimenti in nakladanje mu niso pisani na kožo. Če mu dokažete svojo predanost, vam bo za vedno stal ob strani. 

Simbol bika je zelo podoben simbolu za svoj sončni znak, prav tako je zelo odgovoren in pripravljen poskrbeti za bližnje. Z njim bodo računi zagotovo plačani, ljubljeni pa bodo varni. Vedno so pripravljeni pomagati družini, prijateljem in pomoči potrebnim, tudi če to pomeni, da bodo morali prenašati stisko ali izgubo.

Bik je potrpežljiv in zmožen odložiti stroške namenjene zadovoljstvu, zato zna denar tudi prihraniti. Stabilnost je njegova najljubša sopotnica, zato nikoli ne bo živel iz dneva v dan.

Medtem ko so potrpežljivi, so lahko tudi leni. Njegov moto je, kakovost pred količino. Svet radi raziskujejo z rokami, z dotiki.

Bik spoštuje umetnost, saj je njegova vladarica Venera, kraljica lepote in umetnosti ter ustvarjalnosti. Njihovo najljubše mesto je domače ognjišče, ki ga znajo čudovito urediti.

So tradicionalisti. Moški biki vsekakor vztrajajo pri plačilu na prvem zmenku, držijo vrata za vas, kupijo rožice in naredijo odličen vtis, saj imajo okus. Če iščete romantiko stare šole, je moški bik prava izbira.

Imajo sposobnost načrtovati in reševati probleme ali izvajati načrte. Vendar pa je znano, da odlašajo, ker ne potrebujejo vedno hitrega delovanja. Iskanje ravnotežja med sproščanjem in delom, ki je običajno trdo, je pogosto boj za bika, ki stremi k udobju. 

Lahko računate na njih, ne bodo vas razočarali. Zaradi njihove zanesljivosti so odlični sodelavci in prijatelji. Bik je neodvisen in neverjetno samozadosten, zato se bo v težavnih situacijah običajno rešil sam. Ne želi igrati iger, ampak nastopa zelo pošteno in si prizadeva k stabilnosti v medsebojnih odnosih.

Pripravil: Horoskop.si

 

Novo na Metroplay: Smrt, žalovanje in posmrtno življenje | Katarina Nagode