KOZOROG zna tudi v največjem kaosu zrelo odreagirati

4. 1. 2021
Deli
KOZOROG zna tudi v največjem kaosu zrelo odreagirati (foto: pixabay)
pixabay

Od 22. decembra do 19. januarja se nahajamo v času kozoroga, zato si poglejmo, kaj je značilno za to znamenje. 

Kozorogi imajo v življenju visoke cilje in tudi dosežke. Veljajo kot najbolj vztrajni posamezniki.

Njihova visoka ambicioznost jih omogoča doseči skoraj vsak cilj, ki si ga zastavijo v življenju. Dobro pa se zavedajo, da se nič ne doseže čez noč in da je prva faza vsakega dela običajno težka, vendar nikoli pretežka, da je ne bi premagali.

Ker pa so močno prepleteni z velikimi dosežki, lahko včasih pozabijo na svoje osebno življenje, ki lahko ogrozi njihovo čustveno dojemanje. Zato je pomembno, da se naučijo uravnotežiti kariero in svoje osebno življenje. Kozorog sicer nima potrebe, da bi se kazal drugim, saj je sam sebi zadosten. 

Spremlja ga potreba po materialni in finančni varnosti. Ta dva vidika sta zanj pomembna za uspeh na vsakem koraku, ki ga naredi, ne glede na področje življenja. Potrebuje občutek, da ga cenijo, ker ga spremlja težnja, da lahko postane samotar.

Ima nekaj lastnosti, ki jih svet in celo sam ne more vedno razumeti, kar lahko včasih povzroči občutek slabosti in negotovosti, ki pa ni trajen.

Znano je, da se z lahkoto vzpenja po lestvici za uspeh in najbolje se počuti, ko je na samem vrhu. Razlog za to je, da se želi dokazati ljudem kot uspešen posameznik, ki je zelo vztrajen. Odlično se znajde, ko gre za upravljanje svoje kariere in časa, zaradi česar je odličen organizator.

Spremlja ga nagnjenost k uresničevanju načrtov s svojo ustvarjalnostjo, čeprav ni najbolj spontan. Je tudi dober investitor, ker vedno premišljeno vlaga v nekaj, kar se bo sčasoma pomnožilo. Takšen odnos mu pomaga doživeti koristi, ki jih nudi življenje. S Saturnom kot vladajočim planetom je samodiscipliniran in pripravljen na trdo delo. Kozorogi se sicer bojijo kritik in ne znajo biti samokritični. 

Ob sebi želijo nekoga, ki ga lahko osrečijo tudi, ko se jih dotika tendenca, da postanejo melanholični. Prav tako so radi ob ljubljeni osebi počutijo čim bolj udobno ter varno. Radi se pogovarjajo o stvareh, ki so smiselne, ker jih nesmiselno vznemirja in krade njihov dragoceni čas.

Bolj ste intelektualno naravnani, večja verjetnost je, da boste kozoroge očarali. Ženske kozoroginje so, ko se resnično prepustijo, navdušujoče in zelo romantične, še posebej, ko jih spoznate tudi v spalnici. Moški kozorog pogosto prikriva stvari o svojem življenju, saj se boji, da bo, če bo dovolil, da bo odprt, izpostavljen. Zato se zdi tako resen, vendar se zna ob pravi osebi tudi prepustiti.

Največja težava kozorogov je zaupanje, ki ga je zelo težko pridobiti, vendar če vam to uspe, bo njihovo zaupanje trdno in dolgoročno. Ko se zaljubijo in se zavežejo eni osebi, jih druge osebe nasprotnega spola ne zanimajo. Veliko pozornost namenjajo osebni sreči in tradicionalnim vrednotam.

Kozorog je neverjetno praktičen in iznajdljiv, njegov um mu omogoča reševanje zapletenih problemov, zaradi katerih so drugi popolnoma obupani. Ni evforičen in histeričen, zato zna tudi v največjem kaosu zrelo odreagirati. Spremlja ga talent za iskanje pravih rešitev, ki dejansko delujejo. Ker je potrpežljiv in discipliniran, je sposoben na pravo rešitev ali osebo tudi vztrajno čakati. Je analitičen opazovalec, ki se običajno drži v ozadju, kar pa ne pomeni, da ne zaznava prave slike.

Večinoma je kozorog miren in uravnovešen, vendar če pritisnete na nepravi gumb in ga šokirate, lahko postane zelo zbadljiv in nesramen s svojimi besedami. 

Kozorog je tudi zelo zanesljiv in drži svojo besedo. Preden sklepa, išče dejstva in vse skupaj podkrepi z dokazi, tveganju se zna izogniti. Ne zanimajo ga govorice in zanj je sveta samo prava resnica.

Neverjetno učinkovit in izjemno organiziran, nima časa, da bi posedal in čakal, zato večkrat prevzame pobudo. Ko je izdan, vam ne bo hitro odpustil ali pozabil.

Ima odličen spomin in če nekdo zlorablja njegovo zaupanje, ga slej kot prej izločijo iz svojega življenja in se ne ozirajo več nazaj.

Kozorog ima visoke standarde, kar je včasih težko razumeti, vendar on dobro ve, da mu pripada le najboljše. Nikoli ne podcenjujte inteligence kozoroga... 

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu