Vse to razumete, če ste rojeni v znamenju LEVA

Poglejmo si značilnosti tistih, rojenih v znamenju leva. 

Vse to razumete, če ste rojeni v znamenju LEVA (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
29. 7. 2019

Levi, kralji, zmagovalci, skratka med najbolj pogumnimi znamenji zodiaka, znate poskrbeti zase. Rojeni ste v vročem obdobju od 22. julija do 22. avgusta. Ne potrebujete drugih, da bi vas usmerjali, radi imate, da vam svetujejo, vendar boste na koncu vedno upoštevali svoj nasvet. Ste zelo neodvisni in popolnoma sposobni narediti skoraj vse brez pomoči. Toda to ne pomeni, da vam ni všeč druženje z čim več samozavestnimi in iskrenimi prijatelji. 

Vaša neverjetna simpatičnost in nagnjenost k prevladi sta ključna faktorja, ki vas ščitita pred tem, da se skoraj nikoli ne zlomite ali ne smilite sami sebi. Tisti, ki so v vaši bližini vas dobro zaznavajo, saj ničesar ne skrivate in ponavadi izstopijo iz poti in vam dovolijo, da prevzamete vlogo svetovalca, za katero ste rojeni. Ko se znajdete na vodilnem položaju, delujete elegantno, tudi pod pritiskom. Z veseljem prevzemate odgovornost, tudi ko je nihče drug ne želi in opravljate naloge boljše od ostalih.

Lev se še kako dobro zaveda, da privlačnost izžareva iz notranjosti. Njegovo samozavest pogosto zamenjujejo s seksualnostjo. Lev ni preveč čustven astrološki znak, vendar je ponavadi nežen. V odnosu zna deliti lepe energije in njegovi ljubljeni osebi ne bo nikoli dolgčas, saj je poln raznih strastnih zamisli. Ko se zaljubi, je najboljši ljubimec pod soncem, saj se ves čas trudi, da bi se oseba ob njem resnično počutila zaželeno.

Vedno ste vsem na voljo, vedno pripravljeni priskočiti na pomoč, vaša pomanjkljivost pa je, da se ne znate pri tem ustaviti. Ne želite nikogar užaliti, čeprav zaradi vaše pretirane iskrenosti in direktnosti drugi večkrat napačno razumejo. Lev je oblečen v lastnem slogu. Ne sledi modnim smernicam, ampak ustvarja svojo modo, unikatno in izstopajočo. 

Dobro dodelana kraljeva podoba je tista, na katero ste še kako ponosni. Uživate v spoštovanju v skupnosti, zato redko pristanete v ozadju ali neopaženi. Tudi če težite k skromnosti, boste vedno urejeni in galantni, saj ste vendar kralj živali. Ko imate občutek, da vam tla polzijo pod nogami, se znate hitro zbrati in z odlično logistiko rešite, kar se v danem trenutku da rešiti.

Lev svojim zvestim zaveznikom vedno daje toliko, kot lahko. Težko opazuje pravega prijatelja, ki trpi in on bo eden izmed prvih, ki bo skočil in ponudil pomoč. Lev razume, da z nasmehom prihaja nekakšna razorožitev težav in počutja prijateljev. Lev je najboljši prijatelj, ki skoraj vedno stopi na stran tistih, ki se ne morejo ali ne znajo braniti sami.

Levi ste samozadostni, toda to vas niti ne naredi, da mislite, da ste boljši od drugih, ampak preprosto ste, saj vam uspe skoraj vse, kar si začrtate in vedno se boste znali postaviti zase, tudi v najšibkejših trenutkih svojega življenja. Če so vaši prijatelji, družina in sodelavci pametni, vam bodo omogočili, da prevzamete vodstvo.

Lev lahko prebere namere drugih diskretno in ponavadi zelo natančno, zato ga je težko prevarati ali ogoljufati. Čeprav lev nikoli ne odraste in vedno ohrani razigranost, zna biti v kočljivih situacijah tudi zelo resen.

Ko ima lev težave, tega ne bo pokazal, raje jih bo rešil sam s sabo in se, ko se bo boljše počutil, vrnil na prizorišče. 

Lev je lahko zelo neprijeten, ko je prisiljen delati z ljudmi, ki mu niso pisani na kožo, takrat se zna preleviti v pravega diktatorja, z občutki drugih se ne obremenjuje.

Njegov um bo vedno par korakov naprej, zato ga je težko premagati. Lev se kljub množici ljudi, ki ga obkroža v življenju pogosto počuti sam. In ko ne dela stvari, ki so mu všeč in pisane na kožo, lahko celo zapade v melanholične energije. Vendar je tako rad obdan z občinstvom, da faze samote ne trajajo dolgo.

Lev ima neverjeten smisel za humor in nihče se ne more meriti z njim, saj skriva pod rokavom tudi močne, sarkastične fraze. Tudi njegov ego je največji, zato ga ne boste skoraj nikoli našli v trenutku, da se smili sam sebi. 

Pripravil: Horoskop.si