Vse to razumete, če ste rojeni v znamenju RAKA

Poglejmo si, kaj je značilno za znamenje raka. 

Vse to razumete, če ste rojeni v znamenju RAKA (foto: shutterstock) shutterstock
25. 6. 2018

Raki imate vsekakor precej strahov in tesnobnih občutkov, vendar znate razumeti, sebe in druge, kar je odlična lastnost, saj vas rešuje pred osamitvijo. Če uporabimo združljivost astrologije s simboliko ljubezni, podarja rakom najboljši odnos z bikom, devico, škorpijonom in ribo.

Raki ne marate, da vas drugi vidijo v vlogi žrtve. Ljudje, ki očitno ne razumejo vašega dojemanja in čutnega delovanja, vas pogosto obtožujejo, da ste občutljivi, ter da se smilite sami sebi, vendar vi preprosto odreagirate nežno in premišljeno, svojih solzic pa niti ne nameravate skrivati. Ljudje želijo jokati na vaših ramenih, ker ste tako zelo sočutni, vendar vas lahko to vznemiri, saj imate dovolj dela sami s sabo ter s svojimi notranjimi vzgibi. Luna, vaša vladarica vam podarja občutek razumevanja drugih in vživljanja v njihove vloge, kar vam omogoča, da ste odličen poslušalec. 

Če se odločite, da se določene zabave ne boste udeležili, ker bi raje uživali v svojem miru in coni udobja, vas še tako prepričljivi prijatelji ne bodo spravili v družbo, saj obožujete svojo harmonijo, v kateri si lahko preko meditacije povrnete energijo, bučne zabave pa naj obiskujejo drugi. Veliko hrupa otežuje vaše globoko razmišljanje, zato je bolje, če poiščete mesto, kjer lahko uživate z nekaj prijatelji.

Rakovo potrpljenje ni najbolj dovršeno. Če želite nekaj povedati in vas ne poslušajo, znate celo povzdigniti glas in presenetiti s svojim prodornim pristopom, vendar se hitro spet ustavite in se vrnete v svoj prikupen izgled in se vsemu skupaj prilagodite. Če nekaj potrebujete ali želite, boste zavrnitev zelo težko sprejeli.

Rak ne izpusti skoraj ničesar, niti svojih globokih čustev, niti preteklosti. Vedno razume vsa stališča in jih skuša povezovati v celoto. Njegova lupina ga zaščiti tik pred tem, ko bi lahko zapadel v težave in takrat se njegova občutljivost prevesi v iskanje najbolj lahkotnih rešitev.

Najbolj na svetu vas osrečuje iskrena in zvesta ljubezen. Rakci ste čustveni in spremljajo vas tudi negativna čustva, kot so anksioznost, frustracija in razočaranje. Ste odličen faktor pri ohranjanju dolgoročnega odnosa, saj je vaša ljubezen vez, ki drži vaše življenje skupaj. Ko niste zadovoljni, preveč analizirate vsakršno spremembo in gesto, računate faktor zanesljivosti in, seveda, vedno najdete razlog, ampak se s tem ne obremenjujete preveč. To ni sebična lastnost, pomeni le, da vedno dajete ljubezen in včasih ne razumete, da je ne morete vedno tudi prejeti.

Z užitkom poskušate vso hrano, ki se vam zdi zanimiva. S hujšanjem se ne ukvarjate, saj ste zadovoljni s svojim lepim telesom, tudi če imate kakšen kilogram preveč. Za vas je bolj pomembna notranjost, ne zunanjost in prav to pričakujete tudi od nasprotne strani. Želite biti urejeni, vendar se z detajli ne ukvarjate preveč, več vam pomeni udobje.

Ko vas nekdo kritizira, tudi če to počne na prijeten, nagajiv način, se v vas začnejo dogajati procesi občutljivosti in užaljenosti. Vaša občutljiva narava je hkrati blagoslov in ovira. Ko se počutite spoštovani in ljubljeni, se prelevite v zelo toplo in prijetno osebo ter odlično gospodinjo.

Da bi se počutili v celoti zadovoljni, potrebujete stalno zagotovilo, da ste ljubljeni in zaželeni, v nasprotnem primeru se raje umaknete. Najprej dva koraka naprej in enega nazaj, nato pa sledi popolni umik v svoj svet. Prizidane vas, ko drugi zavrnejo vašo gostoljubnost.

Ker ne pozabljate na preteklost, vam je težko razumeti, da čas pozdravi vse rane, vendar je potrebna potrpežljivost. Težko se poberete, zlasti če vas je prizadel nekdo, ki ste mu zelo dolgo zaupali. Obstajajo tudi nekatere zamere, ki jih preprosto ne boste nikoli pozabili in te osebe boste zagotovo črtali iz svojega življenjskega seznama. Zaupanje je zelo pomembno za vas in ne prenesete, če kdo prelomi obljubo, ki jo je sklenil z vami. Zato ni enostavno pridobiti vašega zaupanje v prvih trenutkih srečanja z vami, saj ste zelo previdni.

horoskop.si

Preberite še: