Zakaj je tako težko razumeti ljudi, rojene v znamenju BIKA?

Stabilni in umirjeni, a obenem strastni biki so lahko odlični partnerji, sodelavci in prijatelji. Včasih pa jih je tudi težko razumeti. Preverite, zakaj je temu tako.

Zakaj je tako težko razumeti ljudi, rojene v znamenju BIKA? (foto: Profimedia) Profimedia
25. 5. 2023

So zelo trmasti

Poznate izraz "trmast, kakor bik"? Ko se biki za nekaj odločijo, jih je težko premakniti. Radi sprejemajo lastne odločitve in ob tem pogosto ne upoštevajo drugih, zato lahko dajejo vtis, da so egoistični.

Ko vas bik ne upošteva, temu ni tako zato, ker mu ne bi bilo mar za vas. Če mu na prijazen in spoštljiv način razložite, kako se počutite, vam bo prisluhnil, z dovolj potrpljenja pa bo morda celo pripravljen na sklepanje kompromisov.

Obožujejo razkošje

Biki poznajo svojo vrednost in verjamejo, da si zaslužijo najboljše. Z veseljem si bodo privoščili razvajanja ali sami sebi podarili razkošna darila. Včasih lahko zato delujejo materialistični.

V resnici pa so materialne dobrine zanje le pika na i. So nekaj, s čimer se radi nekoliko pockrljajo in si izkažejo ljubezen, a to nikakor ne pomeni, da so materialisti.

Niso ljubitelji sprememb

Stabilnim bikom so izjemno pomembne stalnice. Radi imajo umirjeno življenje in rutine, nekoliko slabše pa obvladujejo spremembe. Zaradi tega morda dajejo vtis, da se težko prilagajajo.

Tudi bik se bo sčasoma prilagodil in sprejel spremembe. Pomembno je le, da mu omogočite dovolj časa in ostajate z njim potrpežljivi.

Težko sprejemajo kritiko

Tudi, če bikom podate dobronamerno kritiko, jo bodo težko sprejeli. Počutili se bodo napadene, zato obstaja verjetnost, da vas "napadejo" nazaj. Morda bodo začeli kritizirati vas ali pa bodo za svoje napake krivili druge.

Da bi se izognili prepirom in slabi volji, bodite takrat, ko dajete biku kritiko, še posebej razumevajoči, spoštljivi in prijazni.

Biki so lahko odlična družba, a pomembno je, da razumemo njihove posebnosti in jih upoštevamo takrat, ko si želimo zgraditi odnos s tem znamenjem.