Zakaj je tako težko razumeti ljudi, rojene v znamenju KOZOROGA?

Se tudi vam včasih zdi, da težko razumete kozoroge? Preverite, zakaj je temu tako.

Zakaj je tako težko razumeti ljudi, rojene v znamenju KOZOROGA? (foto: Profimedia) Profimedia
16. 9. 2022

Visoka pričakovanja

Kozorogi so izjemno ambiciozni in pogosto imajo (pre)visoka pričakovanja - tako do sebe, kakor tudi do drugih. Morda zato dajejo vtis, da so pretirano kritični ali da niso nikoli zadovoljni, v resnici pa si želijo le izkoristiti vse svoje potenciale in svoje bližnje spodbuditi, da storijo enako.

Navdušenost nad materialnimi dobrinami

Ljudje, rojeni v znamenju kozoroga, imajo radi razkošje in neizmerno cenijo materialne dobrine. Radi so lepo oblečeni in privlačijo jih lepe stvari. Zaradi tega včasih delujejo površinski, čeprav niso. Še vedno so jim najpomembnejši odnosi in bližnji, vseeno pa se radi razvajajo tudi s kakšno materialno nagrado.

Dominantna naravnanost

Že po naravi so kozorogi precej dominantni. Odlično se znajdejo na vodilnih položajih in tudi v odnosih z bližnjimi si pogosto želijo vodstva. Sploh v osebnem življenju lahko zato delujejo ukazovalni, vendar v resnici ne želijo "nadvladati" svojih bližnjih - preprosto si želijo voditi zadeve zato, ker je to v njihovi naravi.

Potreba po varnosti

Kozorogi veljajo za premišljene posameznike. Impulzivnost in nagle odločitve zanje niso značilne, prav tako pa ne marajo tvegati. Morda zaradi tega pri sprejemanju odločitev dajejo vtis, da so staromodni in dolgočasni, čeprav si samo želijo delovati optimalno in se izogniti morebitnim nevarnostim.

Preberite si še: